Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Obnova istrske hitre ceste Škofije–Sermin

Predvidoma v četrtek, 23. marca 2023, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo vozne površine odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin. Predvidoma do začetka aprila letos bo promet v obe smeri vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi ureditve začasnih križnih prehodov z ene polovice hitre ceste na drugo.

20.03.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. marca 2023

S koncem zime je nastopila sezona spomladanskih popravil vozišč. Konec tedna bodo dela na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Kopru. Zlasti v soboto je pričakovati daljše zastoje. Dela bodo tudi na štajerski avtocesti med Dramljami in Slovenskimi Konjicami.

17.03.2023 VEČ
Splošne novice
Po hitri cesti med Škofijami in priključkom Dekani začasno brez e-vinjete

Uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Dekani bo od 20. marca do predvidoma 30. junija 2023 omogočena tudi brez uporabe e-vinjete. 

14.03.2023 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova viaduktov Podmežakla na gorenjski avtocesti

Stekla so pripravljalna dela za obnovo odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod), zaradi česar bo od danes zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, od srede, 15. marca 2023 pa še proti Karavankam.

13.03.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. marca 2023

V soboto čez dan in v nedeljo dopoldne bodo na primorski avtocesti potekala dela med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, zlasti v soboto je zato pričakovati zastoje. V nedeljo bo zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani, obvoz bo po regionalni cesti. Prihodnji teden se na gorenjski avtocesti pričenja obnova viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

10.03.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. marca 2023

Konec tedna bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta med Ajdovščino in Selom proti Italiji, obvoz bo po vzporedni cesti. V četrtek opoldne bo kratkotrajna popolna zapora brez obvoza podravske avtoceste med Podlehnikom in Gruškovjem.

03.03.2023 VEČ
Splošne novice
Gradnja severnega dela tretje razvojne osi bo stekla še na dveh sklopih

Gradnja hitre ceste na Koroško bo stekla še na dveh sklopih, za katera je bilo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. DARS je namreč danes sklenil pogodbo za gradnjo sklopov B in H – Škalsko jezero ter Konovo – na odseku med Velenjem in Slovenj Gradcem.

01.03.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. marca 2023

V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin, na pot se zato odpravite le z ustrezno zimsko opremo. Do ponedeljka zjutraj bo zaprta vipavska hitra cesta med Ajdovščino in Selom proti Italiji, obvoz bo po vzporedni cesti.

24.02.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. februarja 2023

Bliža se pust. Voznike opozarjamo, da po zakonu o pravilih cestnega prometa med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.

17.02.2023 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ