Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prepoved prehitevanja tovornjakov za varnejše avtoceste

Z današnjim dnem je po dolgotrajnih prizadevanjih začela veljati prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom, kar bo prispevalo k večji varnosti in pretočnosti na slovenskem avtocestnem križu. Ob tej priložnosti sta danes minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in predsednik uprave družbe DARS mag. Valentin Hajdinjak v Regionalnem nadzornem centru Ljubljana spremljala uveljavitev prepovedi. Kot sta se lahko prepričala, so vozniki tovornjakov prepoved prehitevanja, ki velja med 6. in 18. uro, prvi dan njene uveljavitve tudi upoštevali.

15.01.2021 VEČ
Prometna varnost
Objava obratnega načrta zaščite in reševanje za predor Markovec

DARS v skladu z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja objavlja novelacijo Obratnega načrta zaščite in reševanja za predor Markovec tudi na spletni strani družbe.

15.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. januarja 2020

V petek, 15. januarja 2021, začne v Sloveniji veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila nad 7,5 t na avtocesti A1 (Koper–Šentilj) v obe smeri vsak dan med 6. in 18. uro. Prehitevanje bo dovoljeno le v primeru, kadar so voznikom na voljo trije vozni pasovi v isto smer.

14.01.2021 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti DARS d.d. Ponudniki oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 20. januarja 2021, do 10. ure na naslov Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

11.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. januarja 2021

Konec tedna bo zaključek počitnic v delu Nemčije in na Hrvaškem, zato je pričakovati povečan promet predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo. Na pot se odpravite samo z ustrezno zimsko opremo. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in vzdržujte varnostno razdaljo. Občasno bodo na cestah plužne in posipne skupine. Pri načrtovanju poti v zimskih razmerah upoštevajte podaljšanje časa potovanja.

07.01.2021 VEČ
Finančne novice
Finančni koledar za leto 2021

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje objavlja finančni koledar za leto 2021, ki je v pripetem dokumentu.

06.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. januarja 2020

Zaradi vračanja voznikov po praznikih pričakujemo povečan promet na cestah iz smeri Hrvaške proti Avstriji, še posebej na Šentilju in Karavankah. Promet bo povečan med 1. in 3. januarjem, največ gneče pričakujemo 2. januarja 2021.

31.12.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o uvedbi avtocestne policije in prepovedi prehitevanja težkih tovornih vozil

Republika Slovenija bo 1. januarja 2021 uvedla avtocestno policijo z namenom zagotovitve večje prometne varnosti, zmanjšanja zastojev in vzpostavitve reda na slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

31.12.2020 VEČ
Splošne novice
DARS v leto 2021 z ambicioznimi načrti

Vse napore bomo usmerili v uspešno nadaljevanje gradnje druge cevi karavanškega predora in tretje razvojne osi. Nadaljevali pa bomo tudi s pripravami na uvedbo tretjega voznega pasu od Domžal in Vrhnike proti Ljubljani, z gradbenimi projekti na Obali in postopki za širitev odseka Koseze–Kozarje na zahodni ljubljanski obvoznici v šestpasovnico.

31.12.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ