Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. aprila 2019

Z začetkom počitnic in praznikov v večini evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek. V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil. Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji.

17.04.2019 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, je na 41. redni seji, ki je bila v ponedeljek, 15. 4. 2019, potrdil revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2018. 

16.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. aprila 2019

V petek, 12. aprila 2019, bo v popoldanskih urah na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi priprave na večerno popolno zaporo v sklopu del za odstranitev cestninske postaje, zato je pričakovati zastoje. Od 19. ure dalje in vse do ponedeljka zgodaj zjutraj, 15. aprila 2019, bo namreč zaprt odsek avtoceste med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani. Še posebej pa opozarjamo na delovno zaporo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, saj bo promet od sobote, 13. aprila 2019, od 3. ure zjutraj do nedelje, 14. aprila 2019, do predvidoma 14. ure v dolžini približno 4 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je tudi daljše zastoje.

11.04.2019 VEČ
Obnovitvena dela
Predvidena dela na avtocestnem omrežju v letu 2019

V družbi DARS načrtujemo, da bomo v okviru investicijskega obnavljanja vozišč letos obnovili odseke smernih vozišč avtocest in hitrih cest v skupni razdalji 49 kilometrov in dodatno še 12 kilometrov v okviru rekonstrukcije odsekov zaradi odstranitve preostalih cestninskih postaj in preureditve območij, skupno torej 61 kilometrov smernih vozišč avtocest in hitrih cest.

05.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. aprila 2019

Konec tedna pričakujemo nekaj zgostitev prometa proti turističnim krajem, predvsem proti morju. Opozarjamo na naslednje odseke, kjer bo promet zaradi del konec tedna urejen le po enem pasu: na štajerski avtocesti med Lukovico in Krtino proti Ljubljani, na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem proti Kopru ter na gorenjski avtocesti med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani. Pričakujemo zastoje, zato prosimo voznike za strpnost in razumevanje.

04.04.2019 VEČ
Splošne novice
Od aprila nov sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone z avtocest in hitrih cest

DARS d.d. s 1. 4. 2019 uveljavlja spremenjen in dopolnjen sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone NDM z avtocest in hitrih cest v RS, pomoči na cesti in dela z avtodvigali. Namen spremembe je predvsem zagotavljanje prevoznosti avtocest in hitrih cest ter njihovim uporabnikom omogočiti čim bolj varen in pretočen promet.

29.03.2019 VEČ
Finančne novice
Objava nerevidiranih računovodskih izkazov DARS d.d. za poslovno leto 2018

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, objavlja nerevidirane računovodske izkaze za leto 2018.

28.03.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. aprila 2019

V soboto, 30. marca 2019, pričakujemo zastoje zaradi del na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, saj bo promet od 13. ure dalje urejen samo po enem pasu. Še zadnjič bo zaradi načrtovanih del od petka zvečer, 29. marca 2019, do nedelje popoldne, 31. marca 2019, zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, v soboto je pričakovati tudi daljše zastoje. Zaradi del bo konec tedna v obe smeri zaprta hitra cesta skozi Vipavsko dolino med Nanosom in Vipavo.

28.03.2019 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bo med 28. in 31. marcem 2019 izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje na delih primorske avtoceste, kraške avtoceste, gorenjske avtoceste in ljubljanske obvoznice. Gre za odseke, ki so bili obnovljeni v letu 2018, za njih pa še ni vseh tehničnih podatkov in meritev.

27.03.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ