Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. januarja 2020

V prihajajočem tednu na slovenskih avtocestah ne pričakujemo večjih motenj v prometu. Občasno bodo potekala kratkotrajna vzdrževalna dela. V soboto se obeta poslabšanje vremena z dežjem, ki lahko preide v sneženje.

16.01.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 16. januarja 2020

V tednu do 16. januarja na slovenskih avtocestah ne pričakujemo večjih motenj v prometu. Občasno bodo potekala kratkotrajna vzdrževalna dela.

09.01.2020 VEČ
Finančne novice
Finančni koledar za leto 2020

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje objavlja finančni koledar za leto 2020.

09.01.2020 VEČ
Splošne novice
Hitra cesta skozi Maribor s 1. januarjem 2020 izvzeta iz vinjetnega sistema

Vlada je mariborsko hitro cesto med Pesnico in Teznim prekategorizirala v regionalno cesto in jo s 1. januarjem 2020 izvzela iz vinjetnega sistema. Še naprej pa bo družba DARS d.d. tam cestninila tovorna vozila oz. vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

01.01.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. januarja 2020

Pred in med prazniki na glavnih prometnicah ne pričakujemo večjega povečanja prometa, gneča bo le v bližini nakupovalnih središč. Več prometa bo ob koncu praznikov – v petek, 3. januarja, ter zaradi praznika in zaključka počitnic v bližnjih državah tudi v ponedeljek, 6. januarja. V torek, 7. januarja, pričakujemo povečan tovorni promet proti Avstriji.

27.12.2019 VEČ
Splošne novice
Zaprtje matičnega DarsGo servisa Lopata

S 1. januarjem 2020 se zaključi obratovanje matičnega DarsGo servisa Lopata, ki stoji na počivališču Lopata (smer Maribor). Uporabniki sistema DarsGo bodo z novim letom lahko izvedli registracijo, pridobili napravo DarsGo ter urejali plačila in reklamacije v zvezi z elektronskim cestninjenjem težkih vozil na bližnjem pooblaščenem DarsGo servisu OMV.

20.12.2019 VEČ
Splošne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Nadzorni svet družbe DARS d.d. je na današnji seji skladno s Statutom DARS d.d. dal soglasje k sklenitvi posla za javno naročilo »Izgradnja vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke« v vrednosti 98.547.623,89 EUR brez DDV ponudniku Cengiz Insaat Sanayi Ticaret A.S.

20.12.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. decembra 2019

Promet se bo povečal v petek popoldne in soboto dopoldne, predvsem od Avstrije in Italije proti Hrvaški. Vse do novega leta ob delovnih dneh pričakujemo povečan tovorni promet, največ v petek, 27. decembra, na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. V soboto se začnejo počitnice v Nemčiji. 25. in 26. decembra sta praznika v večjem delu Evrope. V Sloveniji ob praznikih velja omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

19.12.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. decembra 2019

Voznike opozarjamo, da zaradi napovedanega sneženja v petek, 13. decembra 2019, pričakujemo nevšečnosti v prometu in daljše potovalne čase, zato svetujemo spremljanje vremenske napovedi in razmer v prometu. Za praznični december je značilno tudi večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj.

12.12.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ