Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. decembra 2022

Od sobote zjutraj do nedelje dopoldne bo zaradi del na ventilaciji zaprt predor Dekani proti Ljubljani, obvoz bo po vzporedni regionalni cesti.

25.11.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. novembra 2022

V soboto in noči na nedeljo bo zaprt predor Kastelec proti Ljubljani zaradi vzdrževalnih del na ventilaciji. Pred nami je spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Na mokrem vozišču je daljša zavorna pot, zato pozivamo k previdni vožnji.

18.11.2022 VEČ
Splošne novice
Zimska avtocestna služba 2022–2023

V družbi DARS, ki vzdržuje 625 km avtocest in hitrih cest, 143 km priključkov, 22 km razcepov in 41 km drugih cest, smo pripravljeni na letošnjo zimo. Za prevoznost in varnost na slovenskih avtocestah bo v vseh izmenah skrbelo 488 sodelavcev, vzdrževalcev avtocest in hitrih cest, s 177 tovornimi in specialnimi delovnimi vozili, opremljenimi s plugi in posipalci.

15.11.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. novembra 2022

Med 15. novembrom in 15. marcem je v cestnem prometu obvezna zimska oprema. Sem spadajo tudi zimske pnevmatike, ki zaradi svojih lastnosti omogočajo varno in zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah.

11.11.2022 VEČ
Splošne novice
Digitalni dan DARS predstavil vizijo prihodnosti

Družba DARS je na konferenci Digitalni dan DARS predstavila digitalne projekte, ki služijo kot podpora gradnji, cestninjenju, vzdrževanju in upravljanju avtocestnega omrežja. Poseben poudarek je bil namenjen kooperativnim inteligentnim transportnim sistemom (C-ITS), ki jih DARS razvija v okviru evropske platforme C-Roads.

09.11.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. novembra 2022

Zaradi del v predoru Dekani bo od sobote popoldne do nedelje dopoldne zaprta primorska avtocesta med Črnim Kalom in razcepom Sermin proti Kopru, obvoz bo po vzporedni državni cesti skozi Rižano.

04.11.2022 VEČ
Splošne novice
Prvo malo avtocestno počivališče v prenovljeni podobi

DARS zaključuje s projektom dolgo pričakovane prenove prvega sklopa malih počivališč na avtocestnem omrežju. Z današnjim dnem bo tako uporabnikom na voljo prvo prenovljeno malo počivališče – Studenec sever na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru.

03.11.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. novembra 2022

Zaradi porasta nesreč v delovnih zaporah opozarjamo uporabnike, naj pred zaporo upočasnijo in se pravočasno razporedijo. Upoštevajo naj predpisano omejitev hitrosti in naj ne izsiljujejo drugih voznikov k hitrejši vožnji od dovoljene. Vedno naj ohranjajo varnostno razdaljo, da omogočijo pretočnost in vključevanje drugih voznikov.

28.10.2022 VEČ
Splošne novice
Z zmanjšanjem osvetljenosti avtocest k nižji porabi električne energije

Na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer je to zakonsko dopustno, bo DARS z današnjim dnem začasno ugasnil cestno razsvetljavo. S tovrstnim letnim prihrankom v višini vsaj 2.000 MWh električne energije tako tudi družba DARS sledi uredbi Evropske unije in prispeva k prizadevanjem za čim bolj zanesljivo oskrbo z električno energijo v Sloveniji.

27.10.2022 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ