Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Avtocesta na mejnem prehodu Gruškovje predana prometu

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) je danes predala v promet 560 m dolg odsek avtoceste med mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje in mejo z Republiko Hrvaško. Štiripasovna cesta z dodatnim pasom za počasna vozila poteka po hribovitem terenu med obema mejnima prehodoma, zaradi česar je kljub kratkemu odseku na njem vrsta objektov. Investitor graditve odseka je Republika Slovenija, v njenem imenu je naročnik DARS d.d., odsek sta gradili podjetji v skupnem nastopu SCT d.d. in Strabag.

17.12.2009 VEČ
Splošne novice
Zapora predora Šentvid zaradi navezave priključnih cevi

Predvidoma od srede, 9. decembra 2009, do najpozneje 22. decembra 2009, bo za promet zaprt avtocestni odsek Šentvid – Koseze, katerega del je tudi predor Šentvid, obvoz na ljubljanski cestni obroč pa bo prek Celovške ceste, tako kot pred lansko predajo prometu predora Šentvid. Zaradi navezave sistemov elektro in strojne opreme med glavnima ter novozgrajenima priključnima predorskima cevema, se je nemogoče izogniti popolni zapori predora. V tem obdobju bodo namreč zaradi navezave elektro in strojnih instalacij med drugim izklopljeni vsi sistemi, opraviti pa bo potrebno tudi testiranja in požarni preizkus.

05.12.2009 VEČ
Splošne novice
DARS d.d. sklenil pogodbo o graditvi predora Markovec

Predsednica uprave DARS d.d. Mateja Duhovnik je danes popoldan, potem ko je CPM d.d. posredoval podaljšano bančno garancijo za resnost ponudbe, podpisala pogodbo o graditvi predora Markovec na hitri cesti Koper – Izola.

02.12.2009 VEČ
EU projekti
DARS d.d. uspešno črpa sredstva Kohezijskega sklada

Evropska komisija je pred kratkim izdala odločbo za projekt zgraditve 19,8-kilometrskega avtocestnega odseka Slivnica – Draženci, ki ga je DARS d.d. predal prometu sredi letošnjega julija. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 - 2013, njegova investicijska vrednost znaša 278,2 milijona evrov, od česar bo iz sredstev kohezijskega sklada financiran v višini 88,3 milijona evrov. To je doslej največji kohezijski projekt Slovenije. Sicer pa je Evropska komisija doslej za obdobje 2007 - 2013 izdala odločbe o dodelitvi sredstev iz kohezijskega sklada za financiranje graditve slovenskih avtocest v višini 130 milijonov evrov, kar je približno 60 odstotkov skupno predvidenega zneska sofinanciranja graditve slovenskih avtocest, ki za omenjeno obdobje znaša 221,7 milijona evrov.

27.11.2009 VEČ
EU projekti
Evropska komisija potrdila projekt Slivnica – Draženci

Evropska komisija je 12. novembra 2009 izdala odločbo o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Slivnica – Draženci. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013 (OP ROPI), njegova vrednost znaša 278,2 milijona evrov in bo sofinancirana iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 88,3 milijona evrov.

13.11.2009 VEČ
Splošne novice
Stanje na cestah od danes na prenovljenem spletnem portalu

Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) je prenovil svoje spletne strani. Gre za prvo fazo prenove, ki zaobjema predvsem obnovo celostne podobe strani in njeno tehnološko podlago, ki bo omogočala nadgrajevanje v prihodnje.

09.11.2009 VEČ
Splošne novice
DARS d.d. pripravljen na zimo

V zimsko službo oziroma zimsko vzdrževanje avtocestnega sistema bo v sezoni 2009/2010 vključenih približno 440 delavcev Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.). Letos je DARS d.d. predal prometu dodatnih približno 40 kilometrov odsekov avtocest in hitrih cest, in sicer 19,8 kilometrov dolg odsek med Slivnico in Draženci, 10-kilometrski odsek med Razdrtim in Vipavo ter 10,5 kilometrov dolg avtocestni odsek med Pesnico in Slivnico. Delavci DARS d.d. bodo v letošnji zimi vzdrževali skupno približno 592 kilometrov avtocest in hitrih cest, poleg tega pa še skoraj 200 kilometrov razcepov, priključkov in servisnih poti. Za prevoznost avtocest in hitrih cest bodo tudi letos skrbeli z 249 vozili, do konca leta pa je predvidena dobava 16 novih preglednih vozil, pri katerih gre večinoma za menjavo s starimi. DARS d.d. ima za letošnjo sezono pogodbeno zagotovljenih nekaj več kot 40.000 ton posipnih materialov ter dodatne posipalce in pluge.

09.11.2009 VEČ
Splošne novice
Zimska služba že v pripravljenosti

DARS d.d. in Direkcija RS za ceste sta zaradi napovedi snega do nižin danes sklicala predstavnike Prometno-informacijskega centra za državne ceste, vzdrževalcev avtocest in podjetij, ki jim je bila podeljena koncesija na področju rednega vzdrževanja ostalih državnih cest. Na sestanku so bile podane usmeritve glede zagotavljanja prevoznosti cest in varnosti cestnega prometa v zimskem obdobju. Posebna pozornost je bila posvečena spremenjenemu predpisu glede samoizločanja tovornih vozil na avtocestah in hitrih cestah med sneženjem. Podane so bile tudi usmeritve glede ustavljanja in izločanja tovornih vozil na ostalih državnih cestah. Z današnjim dnem je od 15.00 dalje uvedeno stanje pripravljenosti v vseh cestnih vzdrževalnih bazah. To pomeni, da morajo biti od danes popoldan vzdrževalci avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest v 24-urni pripravljenosti, da se kadarkoli pridružijo plužnim skupinam.

02.11.2009 VEČ
Finančne novice
DARS d.d. sklenil kreditne pogodbe v višini 147 milijonov evrov

DARS d.d. je danes, z namenom financiranja graditve avtocestnih odsekov iz nacionalnega avtocestnega programa, sklenil tri kreditne pogodbe v skupni višini 147 milijonov evrov.

26.10.2009 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ