Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
DARS d.d. sklenil kreditne pogodbe v višini 147 milijonov evrov

DARS d.d. je danes, z namenom financiranja graditve avtocestnih odsekov iz nacionalnega avtocestnega programa, sklenil tri kreditne pogodbe v skupni višini 147 milijonov evrov.

26.10.2009 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na seji 22. oktobra med drugim dal soglasje upravi DARS d.d. za sklenitev treh kreditnih pogodb.

26.10.2009 VEČ
Splošne novice
Do konca leta zaradi navezave novozgrajenih priključnih cevi predora Šentvid še dve zapori cest

Na območju Šentvida oz. Kosez bosta zaradi zaključnih del navezovanja novozgrajenih priključnih cevi predora Šentvid na Celovško cesto v Ljubljani ter v glavni predorski cevi Šentvida do 22. decembra 2009 še dve fazi cestnih zapor. Predvidoma od ponedeljka, 26. oktobra 2009 (in ne četrtka, 22. oktobra 2009, kakor je izvajalec sprva predvidel) bo zaprt en prometni pas Celovške ceste, in sicer v smeri od Medvod proti središču Ljubljane, v dolžini nekaj sto metrov med križiščem pri Jelenu na Celovški cesti in priključkom Šentvid (mimo bencinskega servisa), vendar bo izvajalec zaporo med delavniki postavil po jutranji prometni konici, takoj po 9.00.

21.10.2009 VEČ
Splošne novice
Skupna informacija DARS d.d. in Direkcije RS za ceste glede avtocestnega priključka Arja vas

V prejšnjem tednu so mediji večkrat obravnavali tragično prometno nesrečo na štajerski avtocesti v bližini priključka Arja vas, ki je pretresla slovensko javnost, strokovne službe, oba upravljavca državnih cest, DARS d.d. in Direkcijo RS za ceste, ter širše zaznamovali zadnje obdobje. V prispevkih so nekateri mediji poleg drugih navedb obravnavali tudi pristojnosti Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) in Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC), ki jih želimo v skupni informaciji predstaviti širši javnosti.

20.10.2009 VEČ
Splošne novice
Na delovnem sestanku o dosedanjih aktivnostih in nadaljnjih ukrepih za povečanje prometne varnosti

Predsednica uprave DARS d.d. Mateja Duhovnik je danes sklicala delovni sestanek s pristojnimi službami v DARS d.d., na katerem so bile obravnavane tekoče problematike in posebej tudi ocena trenutnih razmer prometne varnosti na slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

16.10.2009 VEČ
Finančne novice
DARS d.d. prejel sklep vlade o imenovanju predsednice uprave

DARS d.d. je danes prejel sklep Vlade RS, da se Mateja Duhovnik z dnem 16.10.2009 imenuje za predsednico uprave Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d., za mandatno dobo pet let.

16.10.2009 VEČ
Splošne novice
Vlada na čelo DARS d.d. imenovala Matejo Duhovnik

Vlada je na današnji seji imenovala za predsednico uprave Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Matejo Duhovnik. Imenovanje velja z jutrišnjim dnem, 16. oktobra 2009, za mandatno dobo pet let.

15.10.2009 VEČ
Splošne novice
Neutemeljeni očitki Emila Milana Pintarja o visokih stroških cestninjenja v Sloveniji

Na okrogli mizi o najprimernejšem cestninskem sistemu v Sloveniji, ki jo je 12. oktobra 2009 organizirala Avtoprevozniška zbornica, je njen predstavnik Emil Milan Pintar navedel več napačnih in zavajajočih podatkov, ki ne izkazujejo dejanskega stanja in zato zahtevajo pojasnilo.

13.10.2009 VEČ
Splošne novice
Sprememba cenika cestnine za uporabo cestninskih cest

Vlada RS je na današnji seji podala soglasje k spremembam in dopolnitvam Cenika cestnine za uporabo cestninskih cest, ki jih je sprejela uprava DARS d.d. 2. septembra 2009. Novela cenika cestnine sledi določilom Sporazuma o sistemskih prilagoditvah na področju avtoprevozniškega sektorja za zmanjševanje posledic gospodarske in finančne krize, ki je bil 26. avgusta letos sklenjen med Ministrstvom za promet in predstavniki avtoprevozniškega sektorja. Z novelo cenika cestnine se tako določa prilagoditev višine cestnine glede na obdobje dneva, kar pomeni, da se uvaja dnevna in nočna tarifa za vožnjo vozil cestninskega razreda R3 in R4 po cestninskih cestah. Spremenjeni cenik začne veljati v soboto, 26. septembra 2009.

24.09.2009 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ