Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
DARS d.d. prejel sklepe vlade o razrešitvi štirih članov uprave in imenovanju začasne predsednice uprave

DARS d.d. je danes prejel sklepe Vlade RS o razrešitvi mag. Tomislava Nemca s položaja predsednika uprave DARS d.d., dr. Žana Jana Oplotnika s položaja namestnika predsednika uprave DARS d.d. ter Aleša Hojsa in Boštjana Riglerja s položajev članov uprave DARS d.d.; vsi so bili s položajev razrešeni z dnem 10.9.2009. DARS d.d. je obenem prejel sklep Vlade RS o imenovanju Mateje Duhovnik za začasno predsednico uprave DARS d.d. z dnem 10.9.2009, in sicer do imenovanja predsednika uprave DARS d.d. oziroma največ za tri mesece od izdaje te odločbe. V času, ko opravlja funkcijo začasne predsednice uprave družbe DARS d.d., imenovana ne sme opravljati svoje funkcije in pooblastil v nadzornem svetu družbe.

14.09.2009 VEČ
Splošne novice
Vlada imenovala Matejo Duhovnik za začasno predsednico uprave DARS d.d.

Vlada je s sklepom, ki ga je sprejela na redni seji v četrtek, 10. septembra 2009, imenovala Matejo Duhovnik za začasno predsednico uprave DARS d.d., in sicer do imenovanja predsednika uprave DARS d.d. oziroma največ za tri mesece.

11.09.2009 VEČ
Splošne novice
Uprava DARS d.d. prenehala mandat predčasno

Upravi DARS d.d. je na podlagi sporazuma z nadzornim svetom družbe danes predčasno potekel mandat. Uprava ugotavlja, da je v kratkem obdobju, manj kot dveh let, uspela uvesti številne spremembe tako v DARS d.d., kakor tudi v njegovem poslovnem okolju. Predvsem si je prizadevala zmanjšati vpliv interesnih skupin na poslovanje DARS d.d. ter tako zagotoviti, da se poslovne odločitve sprejemajo izključno v interesu državljank in državljanov. Obdobje te uprave je zaznamovalo največje število odprtih novih avtocest in hitrih cest, bistveno povečana pretočnost prometa zaradi uvedbe vinjet, največji dobiček v poslovanju DARS d.d., spremenjeni razpisni pogoji, ki so pripeljali do bistveno cenejših ponudb, povečana odgovornost izvajalcev, izboljšan je bil tudi sistem nadzora graditve in obnavljanja avtocestnega omrežja.

10.09.2009 VEČ
Splošne novice
Predor Markovec pred podpisom pogodbe

Uprava DARS d.d. na podlagi zaključkov strokovne komisije, ki se je sestala v ponedeljek, 7. septembra 2009, ugotavlja, da so končani vsi postopki, ki so predvideni v zakonu o javnem naročanju do sklenitve pogodbe. Tako je bila izpolnjena tudi zahteva nadzornega sveta o ponovni strokovni preveritvi glede izpolnjevanja vseh potrebnih pogojev za podpis pogodbe. Uprava DARS d.d. je danes o tem obvestila tudi nadzorni svet družbe. V naslednjih dneh je tako mogoče podpisati pogodbo in pričeti z deli na manjkajočem odseku primorske avtoceste.

10.09.2009 VEČ
Splošne novice
Testna polja samonadzora varnostne razdalje

Direktorat za ceste Ministrstva za promet, DARS d.d. in Policija so na današnji skupni novinarski konferenci predstavili različne načine ugotavljanja varnostne razdalje, s poudarkom na tako imenovanem dvesekundnem testu, ki ga lahko voznice in vozniki že preizkusijo na slovenskih avtocestah.

10.09.2009 VEČ
Splošne novice
Poostren cestninski nadzor na širšem ljubljanskem območju

Cestninski nadzorniki DARS d.d. bodo jutri zjutraj, v četrtek, 10. septembra 2009, začeli izvajati enodnevno poostreno akcijo nadzora nad uporabo vinjet na širšem ljubljanskem območju. Nadzor bodo opravljali na ljubljanskem cestnem obroču ter na cestninskih postajah Log, Dob, Kompolje in Torovo. Zaradi poostrenega nadzora lahko zlasti v jutranji konici pride do zgostitve prometa na območju omenjenih cestninskih postaj. Nadzorniki morajo svoje delo opravljati tudi v obdobjih, ko so prometni tokovi močni, saj tako lahko odkrijejo kršitelje, ob opravljanju nadzora pa ob upoštevanju same lokacije skušajo biti čim manj moteči za uporabnike avtocest in hitrih cest.

09.09.2009 VEČ
Splošne novice
Komunikacija z uporabniki avtocest in hitrih cest

DARS d.d. nenehno preučuje in analizira razne informacijske sisteme in poti, ki so namenjeni informiranju uporabnikov o stanju na avtocestah in hitrih cestah. Ena izmed zadnjih aktivnosti je pilotni projekt »Komunikacija z vozniki na avtocestah in hitrih cestah«, v sklopu katerega je DARS d.d. na obojestranskem avtocestnem počivališču Tepanje na štajerski avtocesti vzpostavil sistem informiranja uporabnikov o stanju na omrežju avtocest in hitrih cest v Sloveniji.

08.09.2009 VEČ
Splošne novice
Na delu pomurske avtoceste bo izvajalec položil manjkajočo obrabno plast asfalta

Vzdrževalci DARS d.d. bodo predvidoma v nedeljo zjutraj, 6. septembra 2009, zaradi načrtovanih zaključnih gradbenih del začeli postavljati prometno zaporo na odseku pomurske avtoceste med priključkoma Sv. Jurij ob Ščavnici in Cerkvenjak. V prvi fazi, predvidoma do 20. septembra, bo zaradi del zaprto smerno vozišče proti Murski Soboti, promet pa bo v dolžini skoraj štiri kilometre potekal dvosmerno po drugem smernem vozišču tudi skozi predor in pokriti vkop Cenkova. V drugi fazi bo izvajalec, prav tako v dveh tednih, opravil zaključna dela še na smernem vozišču proti Mariboru, promet pa bo predvidoma do 4. oktobra potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste. DARS d.d. je že lani konec oktobra, ko je predal prometu odsek med Lenartom oz. Spodnjo Senarsko in Vučjo vasjo ter s tem tudi celotno pomursko avtocesto napovedal, da bo izvajalec del, SCT d.d., zaradi predvidenega dodatnega posedka na trasi avtoceste zgornjo, tako imenovano fino plast asfalta v dolžini približno tri kilometre položil pozneje.

05.09.2009 VEČ
Splošne novice
Uprava DARS d.d. do odpoklica s strani Vlade RS vodi družbo s polnimi pooblastili

Uprava DARS d.d. v sestavi mag. Tomislav Nemec, prof. dr. Jan Žan Oplotnik, Aleš Hojs in Boštjan Rigler je v sredo, 2.9.2009, z nadzornim svetom družbe podpisala dogovor, ki Vladi RS omogoča njen predčasni sporazumni odpoklic. Uprava DARS d.d. vse do odpoklica s strani Vlade RS deluje s polnimi pooblastili in še naprej odgovorno vodi družbo.

04.09.2009 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ