Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Obnovitvena dela na dolenjskem avtocestnem kraku

Na dolenjskem avtocestnem kraku bo zaradi obnovitvenih del predvidoma do konca oktobra 2005 zaprta stara polovica avtoceste (prejšnja magistralna cesta, ki je bila koncem osemdesetih let prejšnjega stoletja uporabljena za enosmerno vozišče avtoceste) med Grosupljem in Višnjo Goro v smeri Novega mesta v dolžini 7,7 km. Predvidoma od 11. oktobra  do 15. novembra bo zaradi obnove predorov Debeli hrib in Mali vrh ter viadukta Reber za ves promet zaprta polovica avtoceste od razcepa Malence do Šmarja Sap.

24.09.2005 VEČ
Splošne novice
O odprti problematiki oddaje del, ki zavira izvajanje programa gradnje avtocest

Zaradi sicer legitimnih, a nenehnih zahtevkov za revizijo s strani posameznih praktično istih ponudnikov postopki oddaje del v skupni ocenjeni vrednosti 38,984 milijarde še vedno niso končani, kar že resno ogroža realizacijo letošnjega plana razvoja in obnavljanja avtocest.

23.09.2005 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet o prijavah na razpis za člane uprave DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d., Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, je na seji 21. septembra 2005 obravnaval prijave, prispele na razpis za člane uprave DARS d.d. in sprejel sklep, da Vladi Republike Slovenije predlaga v imenovanje za predsednika uprave družbe Rajka Siročiča, univerzitetnega diplomiranega ekonomista in diplomiranega inženirja gradbeništva. Predloge za imenovanje namestnika predsednika uprave družbe ter dva člana bo nadzorni svet DARS d.d. oblikoval predvidoma čez dva tedna.

22.09.2005 VEČ
Splošne novice
Od ponedeljka priključevanje na avtocesto A1 v smeri Celja prek priključka Blagovica

V ponedeljek, 12. septembra 2005, bo zgodaj zjutraj stekel promet po novozgrajenem priključku Blagovica zahod, s čimer bo omogočeno priključevanje na avtocesto A1 Maribor – Ljubljana iz Blagovice tudi v smeri Celja. Hkrati s predajo prometu navedenega priključka bo na njem začela obratovati tudi cestninska postaja, na kateri se bo zaračunavala cestnina za 8,7 kilometra dolgo prevozno razdaljo med uvozom Blagovica in izvozom Trojane. Cestnina za prvi cestninski razred (osebna vozila) bo znašala 100 tolarjev, za drugi 140 tolarjev, za tretji 270 tolarjev in za četrti  cestninski razred 390 tolarjev.

09.09.2005 VEČ
Splošne novice
Uveljavitev novega statuta družbe DARS in sprememba mesta objav

Na podlagi Pravil Ljubljanske borze, d.d., in ZTVP-1 (Ur. l. RS, št. 56/99) družba DARS d.d., Celje, Ulica XIV. divizije 4, objavlja naslednje obvestilo o uveljavitvi novega statuta družbe in spremembi mesta objav: z vpisom v sodni register Okrožnega sodišča v Celju je dne 31.8.2005 stopil v veljavo nov Statut Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, ki ga je Vlada Republike Slovenije v vlogi skupščine DARS d.d. sprejela 25.7.2005.

07.09.2005 VEČ
Splošne novice
Dokončana hitra cesta med Škofijami in Srminom

Z današnjo predajo prometu zadnjega dela je dokončana 2,4 km dolga štiripasovna hitra cesta med Škofijami in razcepom Srmin. V okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) je tako od leta 1994 do danes zgrajenih in prometu predanih skupno 358,1 kilometrov avtocest, štiripasovnih hitrih cest in drugih cest iz NPIA ali dve tretjini načrtovanih v NPIA (578,7 km).

30.08.2005 VEČ
Splošne novice
Na razpis za upravo DARS prispelo 63 prijav

Komisija nadzornega sveta Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je danes pregledala prispele vloge na razpis za zasedbo delovnih mest predsednika uprave, namestnika predsednika uprave in dveh članov uprave DARS. Na razpis je v 15-dnevnem roku, ki se je iztekel v sredo, 24. avgusta, prispelo 63 prijav, ki jih je oddalo 53 oseb. Komisija je ugotovila, da je 49 prijav popolnih.

26.08.2005 VEČ
Splošne novice
Stekel promet tudi po zadnjem delu avtoceste med Mariborom in Koprom, prek Trojan

Danes zjutraj je stekel promet po zadnjem delu 230,7 km dolge avtoceste A1 Maribor - Koper, prek Trojan, najprej iz smeri Maribora in Celja proti Ljubljani, nato pa tudi v obratni smeri.

13.08.2005 VEČ
Splošne novice
Dan odprtih vrat in preventivna akcija »Varno skozi predore« (petek, 12. avgusta 2005)

V okviru celodnevne prireditve »odprtih vrat« pod nazivom »Povezujemo Slovenijo: A1 Maribor – Ljubljana – Koper, 230,7 km«, ki jo na dan predaje prometu avtocestnega odseka Trojane – Blagovica organizirajo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, izvajalci gradbenih del na odseku Vransko – Trojane, Uprava RS za zaščito in reševanje in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije, bo od 8. do 15. ure na novozgrajenem avtocestnem odseku potekala preventivna akcija "Varno skozi predore". S to akcijo želimo uporabnike slovenskih avtocest, še posebej pa bodoče uporabnike 2.931 metrov dolgega predora Trojane, opozoriti na nekatera pomembna navodila za varno uporabo avtocestnih predorov ter prikazati varnostno opremo, ki je vgrajena v predorih. Vodeni ogledi predora Trojane se bodo začeli ob 8. uri na počivališču Lukovica iz smeri proti Ljubljani in v avtocestni bazi Vransko (ob izvozu Vransko), od koder jih bodo avtobusi odpeljali proti predoru Trojane. Iz obeh štartnih točk bodo avtobusi vozili v polurnih intervalih vse do 12. ure, ko bo na vrsti še zadnji vodeni ogled.

04.08.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ