Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Začetek gradnje obvoznice Pragersko

Na javnem razpisu izbrani izvajalci za izgradnjo obvoznice Pragersko, podjetja SCT, GIZ Gradis in Cestno podjetje Maribor, so bili danes uvedeni v delo, s čemer so izpolnjeni pogoji za začetek gradnje navedene obvoznice. Pogodba z izvajalci je bila sklenjena pred dnevi, pogodbena vrednost za izgradnjo obvoznice pa znaša 2,269 milijard tolarjev.

05.12.2003 VEČ
Splošne novice
Sklenjena pogodba za izgradnjo tretje etape zahodne obvoznice Maribora

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. je danes s sofinancerji sklenila pogodbo s Cestnim podjetjem Maribor za izgradnjo tretje etape zahodne obvoznice Maribora, od Erjavčeve ulice do ceste Proletarskih brigad. Vrednost pogodbe znaša 1,233 milijarde tolarjev, rok za dokončanje del pa je 18 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

28.11.2003 VEČ
Splošne novice
Prodaja DARS kartic tudi na cestninskih postajah

Od danes naprej lahko uporabniki avtocest DARS kartico kupijo tudi pri pobiralcih cestnine na vseh izstopnih stezah cestninskih postaj. Do sedaj je bilo možno DARS kartico, s katero lahko plačujejo cestnino vozniki vozil vseh cestninskih razredov, kupiti na sedežu Podjetja za vzdrževanje avtocest (Grič 54, Ljubljana) in njegovi poslovni enoti v Slovenskih Konjicah ter na desetih posebej označenih bencinskih servisih Petrola.

20.11.2003 VEČ
Splošne novice
Prebita tudi desna cev predora Dekani

Danes so graditelji prebili tudi desno cev predora Dekani na 14,9 km dolgem avtocestnem odseku Klanec – Ankaran (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru). Izkopna (rudarska) dolžina obeh predorskih cevi skupaj znaša 4.261 m, s portali pa 4.367 m. Z današnjim prebojem desne cevi sta v celoti prebita predora Kastelec in Dekani na tem zadnjem avtocestnem odseku proti slovenski obali.

10.11.2003 VEČ
Splošne novice
Avtocesta Vučja vas - Murska Sobota predana prometu

Danes je bil prometu predan 7 km dolg avtocestni odsek med priključkoma Vučja vas in Murska Sobota, vključpno z najdaljšim slovenskim mostom - 833 metrov dolgim mostom čez reko Muro.

30.10.2003 VEČ
Splošne novice
Odgovor na članek "Roki za poplačilo posojil začeli prehitevati DARS", avtorice Darje Kocbek, objavljen v Delu, 29.10.2003, na strani 2

DARS se ni uštel pri najemanju kreditov * Refinanciranje ne pomeni dodatnega zadolževanja, ampak podaljšanje roka poplačila dela zapadlih obveznosti

29.10.2003 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni pogodbi za izvedbo elektro-strojnih del v predorih Kastelec in Dekani

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. je danes s podjetjem SCT, d.d. sklenila pogodbi za izvedbo elektro-strojnih del v predorih Kastelec in Dekani na avtocestnem odseku Klanec - Ankaran. Skupna vrednost obeh pogodb znaša 5,1 milijarde tolarjev, rok za dokončanje del pa je 6 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo.

27.10.2003 VEČ
Splošne novice
Vaja rudarske reševalne službe v predoru Trojane

Jutri, v petek, 24. oktobra 2003, bo rudarska reševalna služba v vzhodni levi cevi predora Trojane, gledano iz smeri Celja, izvedla reševalno vajo s simulacijo požara v predoru in reševanjem zaposlenih iz ogroženega območja. Namen vaje je preverjanje usposobljenosti reševanja v predorih. Vajo organizira koordinacijski odbor rudarske reševalne službe rudnikov Slovenije, Ministrstvo za okolje, prostor in energijo – rudarska inšpekcija ter graditelj predora, Impresa Grassetto.

23.10.2003 VEČ
Splošne novice
Elektrostrojna dela v predorih Dekani in Kastelec bo izvajal SCT

Državna revizijska komisija ugodila revizijskima zahtevkoma * Pogodba za izvedbo del bo sklenjena v najkrajšem možnem času * Možnosti, da bi bil celotni avtocestni odsek Klanec - Ankaran (Srmin) dokončan do konca prihodnjega leta

22.10.2003 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ