Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
DARS d.d. odločno zavrača očitke, da ni naredil vsega potrebnega za predajo prometu odseka prek Rebernic v juliju, kakor tudi očitke, da so izvajalci odsek gradili »na črno«

Navedbe v nekaterih medijih, da je zaradi spremembe gradbenega dovoljenja, ki omogoča v obeh predorih zamenjavo betonskega vozišča v asfaltno, prišlo do zamude pri predaji prometu novozgrajene hitre ceste prek Rebernic prometu, ne temeljijo na dejstvih in jih ocenjujemo kot zlonamerne. Dejstvo je, da uprava DARS d.d., za razliko od prakse v prejšnjem obdobju, zahteva ureditev vse dokumentacije pred odprtjem odsekov avtocest in hitrih cest, vključno s popolnim gradbenim in uporabnim dovoljenjem. Ne nazadnje to dokazuje dejstvo, da je bil v zadnjih dveh letih pri vseh novoodprtih odsekih, z veliko napora, uspešno uveljavljen sicer samoumeven standard, da so tudi za avtoceste in hitre ceste sedaj pridobljena vsa potrebna uporabna dovoljenja.

06.08.2009 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na seji v sredo, 22. julija 2009, za predsednico soglasno izvolil Matejo Duhovnik, za namestnika predsednice pa Iztoka Klančnika.

23.07.2009 VEČ
Splošne novice
DARS d.d. s certifikatom kakovosti ISO 9001

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je prejšnji mesec uspešno prestala zunanjo certifikacijsko presojo sistema vodenja kakovosti in s tem pridobila certifikat sistema vodenja kakovosti v skladu z zahtevami standarda SIST EN ISO 9001. Direktorica področja Ocenjevanja sistemov vodenja na Slovenskem inštitutu za kakovost in meroslovje (SIQ), mag. Ana Pribokovič Borštnik, je v navzočnosti dr. Petra Gašperšiča, v. d. generalnega direktorja direktorata za ceste na ministrstvu za promet, predsedniku uprave DARS d.d., mag. Tomislavu Nemcu, danes izročila certifikat ISO 9001:2008 za sistem vodenja kakovosti.

21.07.2009 VEČ
Splošne novice
Zaradi del v trojanskih predorih bo ponoči promet preusmerjen na vzporedno cesto

Zaradi zalivanja fug med betonskimi ploščami na voziščih v predorih Podmilj in Trojane, bo štiri noči zapovrstjo, od vključno nocoj, 20. julija, dalje, predvidoma med 22.00 in 5.00, za promet zaprto smerno vozišče proti Mariboru. Ves promet v smeri Maribora bo v štirih nočeh, do vključno petka zjutraj, 24. julija, prek priključka Blagovica preusmerjen na vzporedno glavno cesto, vozniki pa se bodo na avtocesto spet vključili prek priključka Trojane. Med preusmeritvijo prometa na vzporedno glavno cesto bo za tovorna vozila (oz. vsa vozila nad 3,5 tone) na čelni cestninski postaji Kompolje obračunana nižja cestnina (za tretji cestninski razred bo znižana s 6,4 na 4,9 evra, za četrti pa z 9,3 na 7,1 evra).

20.07.2009 VEČ
EU projekti
Dokončan avtocestni odsek med Slivnico in Draženci

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) bo danes predala prometu 19,8 kilometra dolg odsek avtoceste med Slivnico in Draženci (Ptujem). Celotna načrtovana investicijska vrednost odseka Slivnica – Draženci, ki ga delno financira tudi Evropska unija iz Kohezijskega sklada, je 276,6 milijona evrov. DARS d.d. je z izvajalci sklenil pogodbe o graditvi avtoceste med Slivnico in Draženci sredi leta 2007, graditi so ga začeli konec poletja istega leta, danes pa ga naročnik v skladu tako s pogodbenimi roki kakor tudi letošnjim planom razvoja in obnavljanja avtocest tudi predaja prometu v načrtovanem roku. Promet bo stekel po novozgrajenem odseku predvidoma zgodaj popoldan.

16.07.2009 VEČ
Splošne novice
Obnova vozišča na delu avtoceste Slovenske Konjice – Dramlje - Celje

Vzdrževalci DARS d.d. bodo v nedeljo, 12. julija 2009, zaradi napovedanih obnovitvenih del začeli postavljati prometno zaporo na delu odseka štajerske avtoceste Slovenske Konjice - Dramlje – Celje. Izvajalca del v skupnem nastopu, CMC d.d. in Alpine BAU GmbH, bosta v treh fazah obnovila smerno vozišče proti Mariboru, zaradi česar bo promet potekal po drugi polovici avtoceste po treh zoženih pasovih, z možnostjo menjave dveh pasov glede na prometne tokove. Zapora smernega vozišča bo v prvi fazi, predvidoma do prvega tedna v avgust, dolga 1,6 kilometra.

11.07.2009 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS d.d. v polni sestavi

Vlada je na današnji seji sprejela sklep, s katerim se v nadzorni svet DARS d.d. imenuje Darij Barrile. Mandat člana traja štiri leta in prične teči z dnem imenovanja.

09.07.2009 VEČ
Finančne novice
DARS d.d. sklenil kreditni pogodbi v višini 127 milijonov evrov

DARS d.d. je danes, z namenom financiranja graditve avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji, sklenil kreditni pogodbi v skupni višini 127 milijonov evrov.

07.07.2009 VEČ
Splošne novice
V ponedeljek začetek obnove priključka Ljubljana Šentvid

Izvajalec del bo v ponedeljek, 6. julija 2009, začel obnavljati obe priključni rampi, ki ob predoru Šentvid vodita s Celovške ceste v Ljubljani na gorenjsko avtocesto in obratno. Zaradi obnovitvenih del bo priključek Ljubljana Šentvid zaprt za promet predvidoma do konca avgusta, promet pa bo preusmerjen prek šentviškega predora na priključek Koseze oziroma priključek Brod.

04.07.2009 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ