Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prebita prva cev predora Trojane

Danes je bila prebita prva, 2.821 metrov dolga desna cev predora Trojane na avtocestnem odseku Vransko - Blagovica * Izkop druge, leve predorske cevi se nadaljuje - preboj predviden pred spomladjo 2004 * Dela intenzivno potekajo tudi na celotni trasi od Trojan do Blagovice * Pogodbeni rok za dokončanje celotnega odseka od Trojan do Blagovice je pomlad 2005,glede na trenutno stanje del pa bi bilo možno pričakovati, da bi bila vsaj ena polovica avtoceste (za eno prometno smer) dokončana že ob koncu leta 2004

01.10.2003 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Darsu

Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) ter ga poslala v obravnavo Državnemu zboru. Novi zakon o Darsu bo omogočil sodelovanje zasebnega kapitala pri gradnji avtocest, omogočil bo Darsu, da postane bolj tržno usmerjena gospodarska družba, usklajuje pa tudi medsebojna razmerja med državo in Darsom v skladu s pravnim redom Evropske unije, in sicer kot pogodbeno razmerje in ne kot razmerje na podlagi zakonskega mandata.

18.09.2003 VEČ
Splošne novice
Delna zapora avtoceste Koper - Dekani ter popolna zapora priključka Dekani

Zaradi izgradnje avtocestnega odseka Klanec – Ankaran (Srmin) in navezave le-tega na avtocestni odsek Koper - Dekani, bo od ponedeljka, 15. septembra 2003, do predvidoma 15. junija 2004 zaprta desna polovica avtoceste Koper – Dekani (iz smeri Kopra), v dolžini enega kilometra, ter avtocestni priključni krak za smer vožnje proti Ljubljani.

12.09.2003 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje obnovitvenih del v predoru Karavanke

Zaradi nadaljevanja obnovitvenih del bo od danes pa predvidoma do sredine decembra 2003 moten promet v obe smeri predora Karavanke. Obnovitvena dela v predoru Karavanke so bila namreč zaradi obnove predora Ljubelj lanskega decembra prekinjena.

09.09.2003 VEČ
Splošne novice
Promet stekel tudi po drugi polovici avtoceste Podtabor - Naklo

Po tem, ko je junija promet stekel po levi polovici 4,3 km dolge avtoceste Podtabor - Naklo, iz smeri Jesenic proti Ljubljani, bo danes v celoti dokončana in prometu predana tudi desna polovica avtoceste. Vrednost opravljenih gradbenih del znaša 5 milijard tolarjev, celotna investicijska vrednost pa 7,62 milijarde tolarjev. Izvajalci gradbenih del so bili SCT, d.d., Primorje, d.d. in Cestno podjetje Ljubljana, d.d., ki so dela opravili dva meseca pred potekom pogodbenega roka.

04.09.2003 VEČ
Splošne novice
Plačevanje cestnine od danes naprej tudi z mednarodno plačilno kartico Diners

Na slovenskih avtocestah je od danes naprej možno plačevanje cestnine tudi z mednarodno plačilno kartico Diners. Slednja se je tako pridružila devetim plačilnim karticam, s katerimi je možno plačevanje cestnine, nakup elektronskih tablic sistema ABC, abonentskih bonov in mesečnih kart ter vplačilo dobroimetja na elektronske tablice sistema ABC.

20.08.2003 VEČ
Splošne novice
DARS bo še enkrat odločal o Rikovem zahtevku za revizijo

Pojasnilo k članku "DARS o Riku ne bo odločal še enkrat", objavljen v Financah, 19.8.2003, na str. 3, avtorice Mateje Bertoncelj

19.08.2003 VEČ
Splošne novice
Še ena pogodba za izgradnjo hitre ceste preko Rebernic

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. je danes s podjetji Primorje, SCT ter SGP Kraški zidar (skupni nastop) sklenila pogodbo za izgradnjo 1,8 km dolge trase na spodnjem delu hitre ceste Razdrto – Vipava (Rebernice), od priključka Vipava naprej proti kraju Podnanos. Vrednost pogodbe znaša 1,74 milijarde tolarjev, rok dokončanja del pa je 5 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

11.08.2003 VEČ
Splošne novice
DARS kartico lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih

Od danes naprej je DARS kartico, s katero je možno plačati cestnino za vse cestninske razrede, možno kupiti na desetih posebej označenih bencinskih servisih Petrola ter na sedežu Podjetja za vzdrževanje avtocest (Grič 54, Ljubljana, izvoz Brdo z zahodne obvozne avtoceste Ljubljane).

11.08.2003 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ