Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Odgovor na prispevek Alje Brglez

Alja Brglez je v četrtkovih Financah priobčila članek, v katerem se huduje nad oglaševalsko akcijo za poplačniško, odloženo plačevanje cestnine, ali POP ABC, ki jo trenutno izvaja DARS. Pri razpravljanju o smiselnosti tovrstnega početja je avtorico žal precej zaneslo v mešanje hrušk in jabolk, vmes pa se je znašel še monopol.

14.04.2005 VEČ
Splošne novice
DARS bo izdal drugo serijo obveznic

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) bo za financiranje izgradnje avtocestnih odsekov, predvidenih v nacionalnem programu izgradnje avtocest za leto 2005, izdala drugo emisijo obveznic v skupni nominalni vrednosti 14,8 milijarde tolarjev. Kupnina iz obveznic bo namenjena financiranju gradnje avtocestnih odsekov Šentvid – Koseze, Korenitka – Pluska in Hrastje – Lešnica.

05.04.2005 VEČ
Splošne novice
Umeščena zadnja avtocestna odseka petega prometnega koridorja

Vlada je na današnji seji sprejela uredbi o državnem lokacijskem načrtu za avtocestna odseka Beltinci – Lendava in Spodnja Senarska – Cogetinci. Gre za uredbi za zadnja dva odseka pomurskega avtocestnega kraka in tudi avtoceste od Kopra, preko Postojne, Ljubljane, Celja, Maribora,  Murske Sobote do Pinc na slovensko-madžarski meji.

31.03.2005 VEČ
Splošne novice
Na avtocestah dodatne videokamere za lažje načrtovanje prometa

Na slovenskih avtocestah je ta konec tedna zaradi velikonočnih praznikov pričakovati povečan promet. Uporabniki avtocest so doslej na spletnem naslovu družbe s pomočjo posnetkov videokamer lahko vpogledali v prometne razmere na enajstih cestninskih postajah ter na primorskem avtocestnem kraku na območju Razdrtega.

25.03.2005 VEČ
Splošne novice
Cestninski postaji Krtina in Lukovica nista »črni gradnji«

DARS je danes prejel sklepe domžalskega gradbenega inšpektorja, s katerimi je ta v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku ustavil vse inšpekcijske postopke, ki se nanašajo na gradnjo dodatnih cestninskih postaj Krtina in Lukovica na avtocestnem odseku Blagovica – Šentjakob.

09.03.2005 VEČ
Splošne novice
Odgovor na članek v časopisu Finance

Odgovor v zvezi s člankom »Evropska unija na satelit, Dars pa še naprej z ABC« (3.3.2005), v Financah 8. marca 2005 objavil novinar Borut Godec

08.03.2005 VEČ
Splošne novice
Intenzivno izvajanje del na avtocestnem odseku Smednik – Krška vas

Na še zadnjem, 4,6 km dolgem delu avtocestnega odseka Smednik – Krška vas, ki je prvi avtocestni odsek v Sloveniji, pri katerem z nepovratnimi sredstvi iz kohezisjkih skladov sodeluje tudi Evropska unija, gradnja intenzivno poteka. Na polovici avtoceste, na katero je bil promet preusmerjen decembra lani, izvajalci dokončujejo objekte, na drugi polovici avtoceste pa so izvajalci porušili 80 % stare dvopasovne hitre ceste ter izkopali in nasuli srednji pas.

25.02.2005 VEČ
Splošne novice
Sprejeta uredba o državnem lokacijskem načrtu za avtocestni odseku Lešnica - Kronovo

Vlada RS je na današnji seji sprejela uredbo o državnem lokacijskem načrtu za 5,5 km dolg avtocestni odsek Lešnica – Kronovo na Dolenjskem.

24.02.2005 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2005

Vlada je na današnji seji sprejela Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2005 in ga poslala v soglasje Državnemu zboru. Vrednost letnega plana znaša 124,1 milijarde tolarjev.

24.02.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ