Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Obnovitvena dela na odseku Dramlje - Celje

Na štajerski avtocesti, na odseku Dramlje - Celje, bo izvajalec CMC d.d. predvidoma v začetku prihodnjega tedna začel z obnovitvenimi deli. Poleg preplastitve vozišča bo saniral tudi podvoza Leskovec in Ljubečna; promet bo v dolžini približno dva kilometra preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo po enem smernem vozišču potekal po treh zoženih pasovih (dva pasova v smeri gostejšega prometa). Pogodbena vrednost del je 1,75 milijona evrov, rok dokončanja pa 50 dni.

26.09.2008 VEČ
Splošne novice
Obnovitvena dela na avtocestnem odseku Grosuplje - Ivančna Gorica

Na odseku dolenjske avtoceste med Grosupljem in Ivančno Gorico je izvajalec del, podjetji v skupnem nastopu CP Ljubljana in Primorje, na vozišču avtoceste v smeri Ljubljane začel z obnovitvenimi deli. Dela bodo potekala v več fazah predvidoma do konca oktobra, predvsem v jutranji in popoldanski konici je pričakovati zastoje v prometu.

23.09.2008 VEČ
EU projekti
Promet stekel po celotnem odseku med Vrbo in Peračico

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes slovesno predala prometu 10-kilometrski odsek avtoceste med Vrbo in Peračico. S tem je dokončanih in predanih prometu vseh 70 kilometrov gorenjskega avtocestnega kraka med Karavankami in Ljubljano, z izjemo polovice 2,4 kilometra dolgega vozišča avtoceste med Peračico in Podtaborom. Investicijska vrednost odseka med Vrbo in Peračico je v investicijskem programu, potrjenem s strani prometnega ministra, ocenjena na 114,3 milijona evrov in ne bo presežena. Pri financiranju graditve odseka z nepovratnimi sredstvi Kohezijskega sklada v znesku 12,2 milijona evrov sodeluje tudi Evropska unija.

22.09.2008 VEČ
Finančne novice
Sklenjena pogodba o najemu kredita za 267,5 milijona evrov

DARS d.d. je z namenom financiranja graditve avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji s frankfurtsko banko KfW v petek, 19. septembra 2008, sklenil kreditno pogodbo za najem kredita v višini 267,5 milijonov evrov.

22.09.2008 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. se je na seji v torek, 9. septembra 2008, med drugim seznanil z razpisno dokumentacijo za predor Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo. Nadzorniki so od uprave družbe dobili zagotovilo, da bo v skladu z dogovorom razpis objavljen do 15. septembra 2008.

10.09.2008 VEČ
Splošne novice
Ne gre za politično potezo

Članek »Uprava Darsa našla grešnega kozla za Šentvid«, ki je bil objavljen v Dnevniku 8.9.2008, temelji na vrsti neresnic in napačnih dejstev. Uprava DARS d.d.  je 20. avgusta letos sprejela vrsto ciljev za katere meni, da lahko izboljšajo kakovost dela vseh akterjev, ki sodelujejo v procesu izgradnje avtocestnega križa in jih je tudi javno objavila na spletnih straneh družbe. Za zadanimi cilji stoji vrsta ukrepov, med katerimi je tudi nujna reorganizacija področja za organizacijo gradenj in obnov, ki prehaja iz oddelčne v projektno organiziranost. Posledica te reorganizacije je tudi vročitev obvestila o redni odpovedi pogodbe o zaposlitvi Kseniji Marc, dosedanji izvršni direktorici tega področja. Nikakor pa to ne sovpada s sejo parlamentarnega odbora za promet in s tem ne gre za politično potezo, kot namiguje novinar.

08.09.2008 VEČ
Splošne novice
Odškodninski zahtevek izvajalcu del v predoru Šentvid

Večkratno zaprtje in neuporaba predora Šentvid v juliju in avgustu 2008 je DARS d.d. kot upravljavcu povzročilo znatno materialno in nematerialno škodo. Na podlagi nastale škode je DARS d.d. oblikoval odškodninski zahtevek v višini 5.127.746,45 EUR in ga naslovil na izvajalca del v predoru Šentvid, J.V. SCT d.d. in Primorje d.d.. Izvajalec del mora odškodnino nakazati v petih dneh na transakcijski račun DARS d.d.. V nasprotnem primeru bo DARS d.d. začel z izterjavo odškodnine po sodni poti.

02.09.2008 VEČ
Splošne novice
Začetek obnovitvenih del na štajerski in primorski avtocesti

Izvajalci del bodo na posameznih delih avtocestnih odsekov med Celjem in Arjo vasjo na štajerski avtocesti ter na primorski med Logatcem in Razdrtim predvidoma v začetku prihodnjega tedna začeli z obnovitvenimi deli. DARS d.d. bo prometno zaporo na avtocestnih gradbiščih izvajal v več fazah, v večini primerov pa bo promet potekal le po eni polovici avtoceste. Večjih zastojev, z izjemo prometnih konic, zaradi obnovitvenih del ni pričakovati.

29.08.2008 VEČ
Splošne novice
Predor Šentvid bo znova odprt za promet

Uprava DARS d.d. si je po nastalih zapletih v zvezi s šentviškim predorom oziroma njegovo galerijo vseskozi prizadevala, da v sodelovanju s strokovnjaki naredi vse potrebno in predor Šentvid ter z njim celoten avtocestni odsek Šentvid – Koseze čim prej znova preda prometu kot varen objekt. Po prejemu dovoljenja za obratovanje s strani ministra za promet, bodo vzdrževalci DARS d.d. prek noči umaknili prometno zaporo, tako da bo predor Šentvid v noči na četrtek, 28. avgusta, znova odprt za promet.

27.08.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ