Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zaradi obnove voziščne konstrukcije bo promet v območju razcepa Kozarje moten

Od srede, 5. maja 2004, do predvidoma konca meseca maja bo zaradi obnove voziščne konstrukcije v območju razcepa/vozlišča Kozarje na ljubljanski obvoznici oviran promet. Izvajalci bodo v območju razcepa Kozarje obnavljali voziščno konstrukcijo na krakih iz smeri Novega mesta proti Postojni in proti Kranju ter na kraku iz smeri Kranja proti Postojni. Da bi bil promet čim manj moten, bodo izvajalci dela izvajali fazno, pri čemer bo v vsaki smeri vedno prevozen vsaj en prometni pas.

04.05.2004 VEČ
Splošne novice
S prvim majem nov cenik cestnine

V skladu s sklepom Vlade RS bo s prvim majem 2004 stopil v veljavo nov cenik cestnine. Celoten cenik je že dostopen na teh straneh, z dnem uveljavitve pa bo stari cenik zamenjan z novim na vseh cestninskih postajah in spletni strani družbe DARS.

29.04.2004 VEČ
Splošne novice
Vlada potrdila besedilo pogodbe o izvajanju nalog v zvezi z izgradnjo in obnavljanjem avtocest ter koncesijske pogodbe o upravljanju in vzdrževanju avtocest

Vlada je na svoji seji 22. aprila potrdila besedilo pogodbe o izvajanju nalog v zvezi z izgradnjo in obnavljanjem avtocest ter koncesijsko pogodbo o upravljanju in vzdrževanju avtocest, ki ju bosta sklenili Republika Slovenija in DARS v skladu z Zakonom o družbi za avtoceste. Za potrebe izvajanja koncesije upravljanja in vzdrževanja avtocest je vlada sprejela sklep, s katerim se stvarno premoženje v lasti Republike Slovenije, v skupni knjigovodski vrednosti 6,279 milijarde tolarjev, prenese v last Darsa ("dokapitalizacija").

22.04.2004 VEČ
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za raziskovalni rov v Šentviškem hribu in nadaljevanje gradnje odseka hitre ceste Škofije - Srmin

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji - DARS, d.d. je danes z izvajalci sklenila pogodbe za izgradnjo raziskovalnega rova v Šentviškem hribu, na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze, ter za nadaljevanje gradnje odseka hitre ceste Škofije - Srmin. Skupna vrednost danes sklenjenih pogodb znaša 5 milijard tolarjev.

29.03.2004 VEČ
Splošne novice
Zapora polovice avtoceste med cestninsko postajo Ljubljana zahod in izvozom Vrhnika

Zaradi obnove mostu čez Ljubljanico na avtocestnem odseku Ljubljana - Klanec bo od danes do predvidoma sredine meseca maja med cestninsko postajo Ljubljana zahod in izvozom Vrhnika zaprta polovica avtoceste v smeri iz Ljubljane proti Obali. Promet bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste.

29.03.2004 VEČ
Splošne novice
Začasno prekinjena gradnja dodatne cestninske postaje Lukovica

Po tem, ko je pristojni domžalski inšpektor za okolje, prostor in energijo izdal odločbo o ustavitvi del dodatne cestninske postaje Lukovica, odstranitvi objektov in vzpostavitvi prejšnjega stanja, je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji – DARS, d.d. kljub napačni odločbi pristojnega domžalskega inšpektorja naročila izvajalcu, da začasno prekine gradnjo dodatne cestninske postaje Lukovica in zavaruje gradbišče.

25.03.2004 VEČ
Splošne novice
Prevrtana tudi druga, daljša cev predora Trojane

Danes, natanko ob 18.55 uri, so delavci Impresa Grassetto, ki gradi najdaljši slovenski dvocevni avtocestni predor Trojane, prevrtali še drugo, daljšo predorsko cev (2,9 km). Celoten preboj tudi te predorske cevi bo predvidoma v petek, 26. marca 2004, v dopoldanskih urah.

23.03.2004 VEČ
Splošne novice
Začasna prestavitev Celovške ceste

V soboto, 20. marca 2004, zjutraj, bo Celovška cesta, v območju priključevanja gorenjskega avtocestnega kraka na Celovško cesto, začasno prestavljena na novozgrajeno štiripasovno deviacijo pod Šentviški hrib. Promet bo po začasno prestavljeni Celovški cesti potekal do predvidoma začetka julija letos (v tem času bo podaljšana galerija Šentvid pod sedanjim potekom Celovške ceste), ko bo znova preusmerjen po poteku sedanje Celovške ceste. Takrat bodo v prvotno stanje povrnjene tudi vse ostale začasno prestavljene kolesarske in pešpoti. 

19.03.2004 VEČ
Splošne novice
Od srede, 31. marca, zamenjava papirnatih abonentskih bonov z DARS kartico oz. DARS kartico Transporter

Od 31. marca 2004 do 30. junija 2004 lahko uporabniki papirnatih abonentskih bonov za plačilo cestnine le-te zamenjajo za poljubno število DARS kartic (namenjenih plačilu cestnine za vozila vseh cestninskih razredov) oz. DARS kartic Transporter (namenjenih plačilu cestnine za vozila tretjega in četrtega cestninskega razreda), po nominalni vrednosti papirnatih abonentskih bonov, na naslednjih mestih zamenjave:

15.03.2004 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ