Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Začasno prekinjena gradnja dodatne cestninske postaje Lukovica

Po tem, ko je pristojni domžalski inšpektor za okolje, prostor in energijo izdal odločbo o ustavitvi del dodatne cestninske postaje Lukovica, odstranitvi objektov in vzpostavitvi prejšnjega stanja, je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji – DARS, d.d. kljub napačni odločbi pristojnega domžalskega inšpektorja naročila izvajalcu, da začasno prekine gradnjo dodatne cestninske postaje Lukovica in zavaruje gradbišče.

25.03.2004 VEČ
Splošne novice
Prevrtana tudi druga, daljša cev predora Trojane

Danes, natanko ob 18.55 uri, so delavci Impresa Grassetto, ki gradi najdaljši slovenski dvocevni avtocestni predor Trojane, prevrtali še drugo, daljšo predorsko cev (2,9 km). Celoten preboj tudi te predorske cevi bo predvidoma v petek, 26. marca 2004, v dopoldanskih urah.

23.03.2004 VEČ
Splošne novice
Začasna prestavitev Celovške ceste

V soboto, 20. marca 2004, zjutraj, bo Celovška cesta, v območju priključevanja gorenjskega avtocestnega kraka na Celovško cesto, začasno prestavljena na novozgrajeno štiripasovno deviacijo pod Šentviški hrib. Promet bo po začasno prestavljeni Celovški cesti potekal do predvidoma začetka julija letos (v tem času bo podaljšana galerija Šentvid pod sedanjim potekom Celovške ceste), ko bo znova preusmerjen po poteku sedanje Celovške ceste. Takrat bodo v prvotno stanje povrnjene tudi vse ostale začasno prestavljene kolesarske in pešpoti. 

19.03.2004 VEČ
Splošne novice
Od srede, 31. marca, zamenjava papirnatih abonentskih bonov z DARS kartico oz. DARS kartico Transporter

Od 31. marca 2004 do 30. junija 2004 lahko uporabniki papirnatih abonentskih bonov za plačilo cestnine le-te zamenjajo za poljubno število DARS kartic (namenjenih plačilu cestnine za vozila vseh cestninskih razredov) oz. DARS kartic Transporter (namenjenih plačilu cestnine za vozila tretjega in četrtega cestninskega razreda), po nominalni vrednosti papirnatih abonentskih bonov, na naslednjih mestih zamenjave:

15.03.2004 VEČ
Splošne novice
Odgovor na članek "Dars povečal limit z 8.000 na 50.000", avtorja Igorja Drakuliča, Delo, 8.3.2004, stran 11

Avtorju prispevka z naslovom "Dars povečal limit z 8.000 na 50.000 SIT", objavljenem v časopisu Delo, dne 8.3.2004, Igorju Drakuliču, bomo v nadaljevanju poskušali kar se da na kratko odgovoriti na njegove navedbe v zvezi s sistemom ABC in spremenjenimi mejami popustov pri vplačevanju dobroimetja na elektronske tablice.

09.03.2004 VEČ
Splošne novice
Državni zbor sprejel resolucijo o nacionalnem programu izgradnje avtocest

Državni zbor je na svoji seji dne 27.2.2004 sprejel Resolucijo o Nacionalnem programu izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA). Avtocestna smer Maribor - Koper bo po resoluciji o NPIA dokončana najkasneje v letu 2005, avtocestna smer Karavanke - Obrežje pa v letu 2008. Ocenjena investicijska vrednost novega NPIA znaša 5.425,9 milijona EUR (nivo cen december 2002), od katerih jih bo v nadaljevanju izvajanja NPIA potrebno v obdobju 2003-2013 realizirati še 3.475,7 milijonov EUR brez stroškov financiranja.

04.03.2004 VEČ
Splošne novice
Plačevanje cestnine tudi s plačilno kartico American Express

Od ponedeljka, 1.3.2004, dalje bo na vseh cestninskih postajah na slovenskih avtocestah možno plačevanje cestnine s plačilno kartico American Express, ki se bo tako pridružila desetim obstoječim plačilnim karticam za plačevanje cestnine. Z American Express plačilno kartico bo možno na prodajnih mestih kupiti tudi elektronske tablice sistema ABC, DARS kartice, mesečne karte ter vplačati dobroimetje na elektronske tablice in DARS kartice.

27.02.2004 VEČ
Splošne novice
Poplačniško plačevanje cestnine

Z uvedbo mednarodne kreditne Diners DARS kartice, ki jo je DARS izdal v sodelovanju z Diners Clubom Slovenija, je prvič v Sloveniji omogočeno tudi poplačniško plačevanje cestnine.

20.02.2004 VEČ
Splošne novice
Spremenjen prometni režim zaradi gradnje krožnega križišča v razcepu Srmin

Zaradi izgradnje razcepa Srmin, na avtocestnem odseku Klanec - Ankaran (Srmin), bo do predvidoma 31. maja 2004 na tem območju prihajalo do občasnih motenj v prometu. Da bi bilo motenj v prometu čim manj, bo izvajalec dela izvajal fazno, čemur pa bodo prilagojene tudi posamezne zapore in preusmeritve prometa.

17.02.2004 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ