Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
Informacija o sklepu skupščine DARS d.d.

DARS d.d. je danes prejel sklep Vlade Republike Slovenije, ki ga je ta v vlogi skupščine DARS d.d. sprejela na 178. redni seji 17. julija 2008.

23.07.2008 VEČ
Splošne novice
Vinjete povečale pretočnost cestninskih postaj

Uvedba vinjet za osebna vozila in motorna kolesa na slovenskih cestninskih cestah z letošnjim 1. julijem je zagotovila popolno pretočnost prometa na praktično vseh cestninskih postajah. V soboto, 5. julija, so se zastoji pojavljali le na cestninski postaji Log, predvsem zaradi povečanega turističnega prometa ter stekanja prometa iz štajerske in gorenjske smeri, ki občasno presega propustnost te cestninske postaje. Že naslednji konec tedna, 12. in 13. julija, zastojev praktično ni bilo več tudi na cestninski postaji Log, na kateri je DARS d.d. povečal število vinjetnih stez in odstranil cestninske kabine ob glavnih/sredinskih vinjetnih stezah.

19.07.2008 VEČ
Splošne novice
Državni lokacijski načrt za hitro cesto Jagodje - Lucija

Vlada RS je na včerajšnji seji izdala Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za hitro cesto na odseku Jagodje  - Lucija in priključno cesto za Piran. Odsek hitre ceste Jagodje - Lucija predstavlja nadaljevanje obstoječe hitre ceste Ruda (Izola) - Jagodje. Obravnavan odsek predstavlja pretežni in zaključni del povezave somestja Koper - Izola - Piran in je med drugim eden od osnovnih ciljev v občinskih planskih dokumentih Mestne občine Koper ter občin Izola in Piran. Hitra cesta se izvede kot štiripasovnica z vmesnim ločilnim pasom. V skladu z Letnim planom razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2008 bo v letošnjem letu za približno štirikilometrski odsek hitre ceste potekala priprava projektno-tehnične in druge dokumentacije.

18.07.2008 VEČ
Splošne novice
Začetek obnove južne ljubljanske obvoznice

Na južni avtocestni obvoznici Ljubljane bo izvajalec del, SCT d.d., predvidoma v torek, 15. julija, začel obnavljati vozišče na polovici avtoceste v smeri Primorske. Zaradi obnovitvenih del, ki bodo zaključena predvidoma do 29. avgusta, bo na 3,2-kilometrskem odseku med Dolenjsko in Barjansko cesto spremenjena prometna ureditev, vendar bosta ves čas zapore omogočena dva prometna pasova tako v smeri Dolenjske kot Primorske. Obnovitvena dela bodo zaradi spremenjene prometne ureditve in zoženja prometnih pasov vplivala na pretočnost prometa, zlasti v konicah; lani poleti so na delu južne obvoznice tudi potekala dela, vendar zastoji niso bili pogosti, saj so julija in avgusta na obvoznici najmanjše prometne obremenitve.

14.07.2008 VEČ
Splošne novice
DARS d.d. zjutraj za promet odprl cev predora Šentvid v smeri Primorske

DARS d.d. je danes zjutraj, okrog 4.00, za promet odprl desno cev predora Šentvid in s tem smerno vozišče avtocestnega odseka Šentvid – Koseze proti Primorski. Vozišče v smeri Gorenjske bo skupaj z drugo predorsko cevjo za promet odprto predvidoma do nedelje zjutraj, ko naj bi izvajalec končal s sanacijo stropa galerije.

12.07.2008 VEČ
Splošne novice
Drevi bo za promet znova odprt predor Šentvid v smeri Primorske

DARS d.d. bo drevi, predvidoma po 20.00, za promet znova odprl del avtocestnega odsek Šentvid – Koseze, katerega del je tudi predor Šentvid. Promet bo za zdaj potekal le v smeri Primorske, medtem ko bo v smeri Gorenjske še vedno preusmerjen na Celovško cesto. Druga cev predora Šentvid, v smeri Gorenjske, bo za promet odprta predvidoma v soboto.

11.07.2008 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. se je na redni seji v četrtek, 10. julija 2008, med drugim seznanil s terminskim planom za hitro cesto prek Rebernic. Nadzorniki so zadolžili upravo družbe, da se odloča o izboru izvajalca v najkrajšem možnem času, ki ga veljavna zakonodaja in predpisi omogočajo. S tem se omogoči, da se projekti izvajajo v predvidenih rokih.

11.07.2008 VEČ
Splošne novice
Uprava DARS d.d. bo objavila nov razpis za predor Markovec

Nadzorni svet DARS d.d. na današnji redni seji ni dal soglasja k predlogu uprave DARS d.d. za izbor graditelja predora Markovec na hitri cesti med Koprom in Izolo. Nadzorniki so upravi predlagali, naj v čimkrajšem možnem času pripravi nov razpis v skladu z novim zakonom o javnem naročanju – ZJN2, upoštevajoč vse spremembe, ki so nastale v zadnjih treh letih. Uprava DARS d.d. je po seji nadzornikov že sprejela sklep o objavi novega razpisa in ponudnike tudi obvestila, da v okviru obstoječega razpisa ni izbrala nobenega od njih. Novi razpis bo objavljen predvidoma konec septembra letos, avtocestni odsek Koper – Izola pa bo skupaj s predorom Markovec po sedanjem terminskem načrtu predan prometu predvidoma sredi leta 2011.

10.07.2008 VEČ
Splošne novice
Opravljen pregled predora Šentvid

Konec tedna so predstavniki izvajalca predora Šentvid SCT in njegovega podizvajalca Ceramicoat iz Velike Britanije, v sodelovanju z nadzornim inženirjem JV ZPC, projektantom ELEA iC, Zavodom za gradbeništvo in Inštitutom za raziskavo materiala opravili podroben pregled predora Šentvid. Med pregledom so bila ugotovljena potencialno nevarna mesta v galeriji, kjer je prišlo do odstopanja ometa od podlage in bi lahko s časom prišlo do odpadanja materiala. Zaradi dolgoročnega zagotavljanja varnosti prometa je potrebno na vseh teh mestih omet odstraniti.

07.07.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ