Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 19. sejo skupščine DARS d.d., ki bo 23. junija 2020 ob 8.30 uri v sejni sobi uprave, v prostorih DARS d.d., Izpostava Ljubljana, Dunajska 7.

22.06.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. junija 2020

V času jutranjih in popoldanskih prometnih konic so pričakovani zastoji, zlasti na območju delovnih zapor. To velja tudi za vzhodno ljubljansko obvoznico, kjer je zaradi prenove predora Golovec spremenjen potek prometa. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi državami so spremenjena pravila prehajanja meja.

18.06.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Pričakovani zastoji zaradi zaprtja ene cevi predora Golovec

Zaradi prenove predora Golovec pričakujemo velike zastoje predvsem v začetku prihodnjega tedna, od vključno ponedeljka, 15. junija 2020, dalje, ko bo zahodna cev zaprta prvi delovni dan. Med zaprtjem ene cevi in ureditvijo dvosmernega prometa po drugi cevi bo veljala prepoved vožnje skozi predor za vsa vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase.

12.06.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami

Konec tedna bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev 7,7 km cestišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami. Predvidoma 15. junija 2020 se bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Obrežju) zaprla za promet, ki bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

11.06.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. junija 2020

Konec tedna bo se bo zaradi obnove zaprla ena cev predora Golovec, zaradi česar bo celoten promet speljan po drugi cevi. Pričakovati je zastoje. V času obnove je vožnja skozi predor Golovec prepovedana za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, obvoz zanje bo urejen po severni ljubljanski obvoznici H3.

11.06.2020 VEČ
Prometna varnost
Dodatne označbe varnostne razdalje za boljšo prometno varnost

DARS bo v letošnjem letu okrepil preventivne vsebine na avtocestnih odsekih, kjer uporabniki avtocest pogosteje prekoračijo najvišjo dovoljeno hitrost ali pa je zanje značilna visoka gostota vozil. S tako imenovanimi »strešicami«, ki so horizontalna označba, želimo voznikom omogočiti, da pri svojem slogu vožnje uporabljajo varnostno razdaljo.

05.06.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. junija 2020

Pričakujemo zastoje v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic, še posebej na območjih delovnih zapor. Zaradi postopnega sproščanja protikoronskih ukrepov pričakujemo na avtocestah več prometa, zlasti od Avstrije proti Hrvaški. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov.

04.06.2020 VEČ
Splošne novice
Ponovno odprta informacijska pisarna za tretjo razvojno os v Velenju

Družba DARS po preklicu epidemije ponovno odpira vrata informacijske pisarne za severni del tretje razvojne osi v Velenju. V pisarni bodo lahko občani Braslovč, Polzele, Slovenj Gradca, Šmartnega ob Paki, Šoštanja in Velenja osebno pridobivali vse informacije v zvezi s projektom nove cestne povezave.

29.05.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. junija 2020

Voznike opozarjamo, da v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih delovnih zapor. Zaradi postopnega sproščanja ukrepov ter praznikov v nekaterih evropskih državah je pričakovati vse več prometa od Avstrije proti Hrvaški. Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov. Občasno pred mejnimi prehodi prihaja tudi do daljšega čakanja.

28.05.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ