Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. februarja 2021

Zaradi sproščanja protikoronskih ukrepov so pogostejše jutranje in popoldanske prometne konice. Med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani bo od 22. februarja do 19. marca zaprt odstavni pas zaradi sanacije brežine, promet bo urejen po dveh zoženih pasovih.

18.02.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. februarja 2021

Zaradi sproščanja protikoronskih ukrepov so pogostejše jutranje in popoldanske prometne konice. V prihodnjem tednu na avtocestnem omrežju ni predvidenih večjih vzdrževalnih del. Zaradi gradbenih del bodo v predoru Karavanke občasne kratkotrajne popolne zapore v obe smeri. Po lanski obnovi zahodne cevi predora Golovec bo od predvidoma sredine marca do druge polovice maja 2021 v obnovi še sosednja, vzhodna cev predora. Trenutno poteka akcija poostrenega policijskega nadzora tovornih vozil in avtobusov.

11.02.2021 VEČ
Splošne novice
Uvedba e-vinjet bo s pomočjo avstrijskega Asfinaga uspešnejša in učinkovitejša

DARS je z Asfinagom julija lani sklenil pogodbo o nakupu tehničnih specifikacij za vzpostavitev sistema elektronske vinjete ter svetovanje pri pripravi javnega razpisa in implementaciji sistema. S tem je pridobil pomemben vpogled v podrobno znanje, ki je nastalo na podlagi celovite vzpostavitve sistema elektronskih vinjet v Avstriji.

10.02.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. februarja 2021

Od sobote zjutraj, 6. februarja do srede dopoldne, 10. februarja bo zaradi del v predoru Markovec zaprt odsek hitre ceste Koper-Izola, pomet bo urejen dvosmerno po polovici hitre ceste. Zaradi praznika v Sloveniji bo v ponedeljek, 8. februarja 2021 veljala omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

04.02.2021 VEČ
Splošne novice
Korak k prijaznejšemu načinu plačevanja cestnine

Družba DARS je v postopku javnega naročila za vzpostavitev in delovanje sistema elektronske vinjete prejela tri ponudbe. Dve nista izpolnjevali razpisnih pogojev, zato sta bili ocenjeni kot nedopustni, izbor tretje ponudbe, slovaškega SkyTolla, pa je danes potrdil tudi Darsov nadzorni svet.

29.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. februarja 2021

Na območju razcepa Srmin bo do sobote spremenjen potek prometa zaradi sanacije vozišča. Do 7. februarja poteka nacionalna akcija ozaveščanja o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali uporabo naprav, ki ovirajo voznike med vožnjo, kot tudi uporabo varnostnih pasov in otroških sedežev.

28.01.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. januarja 2021

Zaradi sunkov vetra priporočamo previdno vožnjo na Štajerskem in v Pomurju. Megla v pasovih zmanjšuje vidljivost vožnje, predvsem na Primorskem v okolici Nanosa.

21.01.2021 VEČ
Splošne novice
Prepoved prehitevanja tovornjakov za varnejše avtoceste

Z današnjim dnem je po dolgotrajnih prizadevanjih začela veljati prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom, kar bo prispevalo k večji varnosti in pretočnosti na slovenskem avtocestnem križu.

15.01.2021 VEČ
Prometna varnost
Objava obratnega načrta zaščite in reševanje za predor Markovec

DARS v skladu z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja objavlja novelacijo Obratnega načrta zaščite in reševanja za predor Markovec tudi na spletni strani družbe.

15.01.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ