Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Z novembrom prepoved prehitevanja tovornih vozil na celotnem avtocestnem omrežju

Od 1. novembra 2021 bo omejitev prehitevanja težkih tovornih vozil med 6. in 18. uro vejala na celotnem omrežju slovenskih avtocest in hitrih cest. Voznike tovornih vozil pozivamo k spoštovanju postavljene prometne signalizacije, saj bo nepravilno prehitevanje sankcionirala policija. Prehitevanje bo ostalo dovoljeno na odsekih s tremi prometnimi pasovi ter ponoči.

27.10.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. oktobra 2021

V nedeljo bo na priključku Brdo potekalo barvanje 3D-talnih označb za preprečevanje vožnje v napačno smer, med Razdrtim in Uncem se bodo izvajale geodetske meritve. Zaradi maratona bodo zaprti nekateri izvozi na severni ljubljanski obvoznici. V soboto in nedeljo bo med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani potekal pregled stanja viadukta Preloge.

22.10.2021 VEČ
Splošne novice
Po koncu zime bo lahko stekla gradnja tretje razvojne osi tudi na južnem delu

Družbi DARS je bilo izdano gradbeno dovoljenje za prvi odsek hitre ceste na južnem delu tretje razvojne osi. Izdajo težko pričakovanega dovoljenja pozdravljamo, saj gre za pomemben infrastrukturni projekt, ki ga poleg Ministrstva za infrastrukturo podpirajo Mestna občina Novo mesto, tamkajšnji gospodarska in obrtna zbornica, predvsem pa prebivalci.

21.10.2021 VEČ
Splošne novice
Prometna napoved do 22. oktobra 2021

Jesenski čas izkoriščamo predvsem za dela na primorski avtocesti, ki je kljub veliki gostoti prometa skozi celotno leto, v tem času manj obremenjena kot v času poletnih počitnic. Ker se tudi vremensko obeta lep konec tedna, voznikom priporočamo, da pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in ob morebitni gneči izberejo eno od alternativnih poti.

15.10.2021 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem fotografiranju delov avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med 12. in 16. oktobrom izvajale meritve sferičnega fotografiranja na delih avtocest A1 in A2 ter hitrih cest H3 in H5.

11.10.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. oktobra 2021

V jesenskem času lahko poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic na podaljšanje potovalnih časov vpliva tudi občasno poslabšano vreme (megla, dež, burja). Zaradi slabega vremena bo tudi zmanjšana vidljivost, zato opozarjamo voznike na previdno vožnjo.

08.10.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. oktobra 2021

Na severni ljubljanski obvoznici pri priključku Celovška cesta poteka urgentna sanacija vozišča zaradi poškodb med močnim deževjem. Dela v trojanskih predorih v smeri Štajerske so zaključena, ta mesec sledijo še v smeri Ljubljane, zaradi česar bo promet skozi predore v nočnem času potekal po enem pasu.

01.10.2021 VEČ
Splošne novice
Poškodba vozišča na severni ljubljanski obvoznici

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je zaradi poškodovanega vozišča zaprt vozni pas pri priključku Celovška cesta proti razcepu Zadobrova (Štajerski). Gre za deformacijo (dvig) voziščne konstrukcije, ki bo sanirana do nedelje, 3. oktobra 2021.

30.09.2021 VEČ
Splošne novice
Preplastitev posameznih delov odsekov na relaciji Kozina–Črni Kal–Sermin

Družba DARS bo po koncu turistične sezone začela še zadnjo obsežnejšo obnovo na avtocestnem omrežju, načrtovano za letošnje leto. V ponedeljek, 27. septembra 2021, bodo tako stekla dela za preplastitev cestišča na dotrajanih delih odsekov primorske A1 med Kozino in Serminom.

24.09.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ