Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. februarja 2023

Večja vzdrževalna dela niso predvidena. Ob slovenskem kulturnem prazniku pomislimo tudi na vozniško kulturo. Strpna in do drugih voznikov uvidevna vožnja ni pomembna le z vidika varnosti, ampak pozitivno vpliva tudi na pretočnost prometa. Sem spada tudi upoštevanje varnostne razdalje, uporaba smernikov, primerna hitrost vožnje, uporaba ustreznih žarometov ter na splošno izogibanje agresivnemu vedenju.

03.02.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. februarja 2023

V noči na nedeljo bo zaradi vzdrževalnih del zaprt predor Šentvid proti Kranju. V nedeljo dopoldne bo zaprt krak razcepa Zadobrova, ki vodi s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico. Od sobote do ponedeljka zjutraj bo zaprt priključek Vodice proti Kranju.

27.01.2023 VEČ
Splošne novice
Ob nakupu e-vinjete bodite pozorni na pravilnost podatkov

V prihodnjih dneh bo nakup e-vinjete opravil velik delež uporabnikov, katerim se veljavnost stare e-vinjete izteče 1. februarja 2023. Vse uporabnike opozarjamo, naj bodo v postopku nakupa posebej pozorni na pet podatkov: registrsko označbo, državo registracije, cestninski razred, vrsto e-vinjete in datum začetka veljavnosti.

25.01.2023 VEČ
Splošne novice
Obisk predstavnika evropske agencije CINEA

Predstavnik Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) José María Diez je po zaključku projekta Crocodile 3 obiskal Regionalni nadzorni center Ljubljana in Nacionalni center za upravljanje prometa v Dragomlju.

25.01.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. januarja 2023

Od sobote zjutraj do nedelje zjutraj bo zaradi vzdrževalnih del v trojanskih predorih zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo po vzporedni cesti.

20.01.2023 VEČ
Splošne novice
Vklop razsvetljave na priključkih in odprti trasi avtocest

Po preučitvi številnih vidikov v zvezi z osvetlitvijo avtocest in hitrih cest (razmere na trgu z električno energijo, vpliv na varnost in pretočnost, pozivi partnerskih organizacij) je uprava DARS sprejela odločitev o odpravi ukrepa zmanjšanja osvetljenosti avtocest, ki je bil sprejet konec oktobra 2022.

18.01.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. januarja 2023

V ponedeljek zjutraj bodo po vremenskih napovedih padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Zaradi slabega vremena (sneg, dež in megla) se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana bo vidljivost. Priporočamo več rezervnega časa za potovanje in previdno vožnjo. Na pot se nikakor ne odpravite brez zimske opreme.

13.01.2023 VEČ
Finančne novice
Finančni koledar za leto 2023

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje objavlja finančni koledar za leto 2023.

11.01.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. januarja 2023

V tem obdobju se zlasti zjutraj pojavlja megla, ki otežuje vožnjo. V megli zmanjšajte hitrost, vzdržujte varnostno razdaljo in ne uporabljajte dolgih luči, saj odsevajo od megle in še zmanjšajo vidljivost. Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, pri večini avtomobilov svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato velja ne glede na vselej prižgane dnevne luči v zimskih mesecih ob zagonu motorja ročno vklopiti zasenčene luči.

06.01.2023 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ