Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. avgusta 2019

V naslednjih dneh bo promet povečan predvsem od meje s Hrvaško proti Avstriji ter od Madžarske proti Italiji, zato je pričakovati zastoje predvsem pred delovnimi zaporami in običajnimi ozkimi grli. Največ prometa bo: od Hrvaške proti Avstriji – pričakovani zastoji so predvsem pred Šentiljem in Karavankami vsak dan, najbolj pa od sobote do torka; na gorenjski avtocesti v popoldanskih konicah med Ljubljano in Kranjem; na primorski avtocesti v obe smeri, največ soboto, nedeljo in ponedeljek; na meji s Hrvaško – bolj ali manj bodo obremenjeni vsi mejni prehodi, tako ob vstopu v Slovenijo kot izstopu iz države.

22.08.2019 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti DARS d.d. Ponudbe morajo prispeti v glavno pisarno najkasneje do srede, 28. avgusta 2019, najkasneje do 10. ure na naslov Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d., Izpostava Ljubljana, Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

19.08.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. avgusta 2019

Veliko turistov bo na slovenskih cestah tudi ta konec tedna ter v ponedeljek. Poleg prometa med Avstrijo in Hrvaško, in sicer v obe smeri vožnje, bo zaradi kolektivnih dopustov v Italiji močno povečan promet v Istri ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. Pri vstopu v Slovenijo bodo na meji s Hrvaško najbolj obremenjeni avtocestna mejna prehoda Gruškovje in Obrežje ter na cestah v Istri mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane.

14.08.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. avgusta 2019

Tudi v prihajajočem tednu bo promet povečan ob običajnih poletnih prometnih konicah: v petek popoldne ter v soboto, nedeljo in ponedeljek. Največ prometa in zastojev bo na avtocestah od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri. Obremenjene bodo tudi ceste iz urbanih središč proti turističnim krajem. Daljše čakalne dobe pričakujemo na večini mednarodnih mejnih prehodov s Hrvaško. Poleg mejnih prehodov v Istri jih bo največ na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Starod in Karavanke. Konec tedna bodo na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Vipavo popolne zapore posameznega smernega vozišča hitre ceste zaradi odstranitve delovne zapore za zgraditev poskusnih polj protivetrne zaščite.

08.08.2019 VEČ
Splošne novice
Zapora izvoza s severne ljubljanske obvoznice na Šmartinsko cesto

Na severni ljubljanski obvoznici H3 bo predvidoma od torka, 6. avgusta 2019, zvečer do vključno 18. avgusta 2019 iz smeri Bežigrada (Dunajska cesta) zaprt izvoz Nove Jarše, ki vodi na Šmartinsko cesto. Zapora je potrebna zaradi rekonstrukcije območja priključevanja z obvoznice na Šmartinsko cesto. Dela potekajo pod okriljem Mestne občine Ljubljana.

06.08.2019 VEČ
Splošne novice
Zaradi zapore regionalne ceste v Sneberjih obvoz po avtocesti brez vinjete

Regionalna cesta R3-644/1356 Ljubljana (Šmartinska)–Šentjakob bo predvidoma med 6. avgustom in 30. novembrom 2019 zaprta za ves promet zaradi graditve meteorne kanalizacije v naselju Sneberje. Med zaporo bodo vozniki lahko uporabili avtocesto A1 in hitro cesto H3 kot obvozni cesti brez vinjete.

02.08.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. avgusta 2019

Pred nami sta dve prometno najbolj obremenjeni soboti s tranzitnim prometom v osrednji turistični sezoni. Z naslednjim tednom se bodo tokovi zaradi počitnic v tujini predvidoma nekoliko spremenili. Štajerska bo lahko bolj obremenjena kot gorenjska avtocesta. Kolone vozil se bodo vile od Italije proti Romuniji.

01.08.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. avgusta 2019

Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) pričakujemo največje zgostitve prometa skozi Slovenijo od petka do ponedeljka. Zastoje je zlasti v soboto dopoldne znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Najbolj obremenjene bodo poti iz Avstrije proti slovenski in hrvaški obali, zgostitve v obratni smeri pričakujemo od sobote do ponedeljka. Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj. Sicer pa je večjo gostoto na mejnih prehodih pričakovati tudi v ponedeljek dopoldne v obeh smereh.

25.07.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. julija 2019

Konec tedna se pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali. Zgostitve v obratni smeri pričakujemo od sobote do ponedeljka. Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) prihodnji teden pa se nam obeta skozi Slovenijo povečan promet že od srede, 24. julija 2019, popoldne. Zastoje je zlasti v soboto dopoldne znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Na zahodni ljubljanski obvoznici je povečan promet z zastoji v smeri Primorske pričakovati tudi v ponedeljek. Večjo gostoto prometa je ves konec tedna in v ponedeljek pričakovati na mejnih prehodih, zlasti s Hrvaško, in sicer v obeh smereh.

18.07.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ