Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. junija 2019

Že v sredo, 29. maja 2019, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja 2019, se bo povečal promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški. V obratni smeri bo promet povečan v nedeljo in ponedeljek. V četrtek je namreč praznik in podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in Švice.

29.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. maja 2019

Ta konec tedna, od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet se bo močno povečal naslednji teden, predvsem v sredo, 29. maja 2019, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja 2019, ko se zaradi praznika začne podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice. Zato bodo v četrtek, 30. maja 2019, jutranje prometne konice daljše kot običajno. Promet bo povečan od Avstrije proti Osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski. Povečan promet se pričakuje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

23.05.2019 VEČ
Splošne novice
Sprememba pogojev za izredne prevoze skozi predor Karavanke

Družba DARS kot upravljavec slovenskih avtocest in hitrih cest ter Asfinag sta kot upravljavca predora Karavanke z namenom zagotavljanja čim višje ravni prometne varnosti sprejela spremenjene pogoje izvajanja izrednih prevozov skozi predor Karavanke. Izredni prevozi namreč v enocevnem predoru predstavljajo prometnovarnostno tveganje.

22.05.2019 VEČ
Prometna varnost
Nove nadzorne točke na avtocestah

DARS na avtocestnem omrežju vzpostavlja šest novih nadzornih točk. Njihov glavni namen je izločiti z avtoceste preobremenjena vozila, utrujene voznike, vozila s prepovedjo vožnje in tehnično nepopolna vozila. Na ta način bodo pripomogle k večji prometni varnosti, tako v smislu zmanjšanja števila prometnih nesreč kot števila poškodovanih v nesrečah.

21.05.2019 VEČ
Splošne novice
Nudimo strokovna izobraževanja

Minili so časi cestarjev s »šajtrgo« in lopato. Nove cestne povezave postajajo vse pametnejše. Cilj sodobne cestne infrastrukture je omogočiti hitrejši pretok potnikov, blaga in storitev, tudi z uporabo tehnološko naprednih komunikacij in informacijske tehnologije, po drugi strani pa še bolj kakovostno skrbeti za obstoječo infrastrukturo.

17.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. maja 2019

Zaradi del med koncem tedna na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru voznikom svetujemo, naj uporabijo vzporedno regionalno cesto ali obvoz skozi Zasavje. Konec tedna bo zaprta tudi hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe.

16.05.2019 VEČ
Finančne novice
Podpis kreditne pogodbe z nemško banko KfW IPEX-Bank

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje je z banko KfW IPEX-Bank 25. aprila 2019 sklenila kreditno pogodbo za najem kredita v višini 51 milijonov evrov, za investicijska vlaganja.

09.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Napoved prometa do 16. maja 2019

V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Le konec tedna bo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. Od petka, 10. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 13. maja 2019, do 5. ure bo zaprta hitra cesta H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. V soboto, 11. maja 2019, od 6. ure do 21. ure je na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani predvidena zapora voznega pasu zaradi preplastitve vozišča, pričakovati je lahko zastoje. 

09.05.2019 VEČ
Finančne novice
Objava revidiranega Letnega poročila DARS za leto 2018

Družba DARS d.d. na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavila revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2018, Letni dokument ter Izjavo o upravljanju DARS d.d.

26.04.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ