Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 18. oktobra 2018

V jesenskem času opozarjamo na nevarnost megle v pasovih, ki na kratki razdalji zelo spreminja vidljivost. Konec tedna se obeta lepo vreme, zato bo povečan promet predvsem proti turističnim krajem, zaključujejo se tudi počitnice v delu Nemčije in Švice. Pred predorom Karavanke proti Avstriji lahko še vedno občasno nastanejo zastoji.

11.10.2018 VEČ
Splošne novice
V primeru megle: zmanjšajte hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo

Zopet je obdobje možnosti nastanka megle, ki se pojavlja v pasovih in na kratki razdalji zelo spreminja vidljivost. Zaradi zmanjšane vidljivosti v megli vedno znova prihaja do nesreč zaradi naleta. Številni vozniki ne upoštevajo zadostne varnostne razdalje, zato zlasti ob megli velja upoštevati naslednje napotke.

09.10.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 11. oktobra 2018

V jesenskem času opozarjamo predvsem na poslabšane vozne razmere ob deževju in manjšo vidljivost zaradi jutranje megle. Zaradi začetka počitnic v delu Nemčije in Švice bo konec tedna na slovenskih cestah več tujih voznikov, ki v težavnih razmerah lahko ravnajo nepredvidljivo, zato vozite previdno.

04.10.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 4. oktobra 2018

Z oktobrom se pričenja študijsko leto, zaradi česar je pričakovati večje zgostitve prometa proti univerzitetnim mestom že med vikendom, predvsem pa v ponedeljek, 1. oktobra 2018. Konec tedna je še možno pričakovati nekoliko povečano gostoto prometa predvsem iz urbanih središč proti turističnim krajem, ta se lahko nekoliko poveča tudi zaradi turistov, predvsem v petek popoldne in soboto ter v soboto in nedeljo popoldne v obratni smeri. Ob povečanem nadzoru avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že nekoliko prej, pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

27.09.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 27. septembra 2018

Konec tedna se bo predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne močno povečal promet proti slovenski in hrvaški Istri ter drugim turističnim krajem, v soboto in nedeljo popoldne pa v obratni smeri. Ob povečani kontroli avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že nekoliko prej pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

20.09.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 20. septembra 2018

Zaradi zaključka počitnic v okoliških državah ne pričakujemo večjega števila tujih turistov na cestah med Hrvaško in Avstrijo. Se pa lahko konec tedna, predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne ob lepem vremenu močno poveča promet proti slovenski in hrvaški Istri. Ob povečani kontroli avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

13.09.2018 VEČ
Splošne novice
V Novem mestu na ogled natečajne rešitve dveh mostov čez Krko

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca je od danes na ogled razstava projektnega natečaja za pridobitev strokovno najustreznejše arhitekturne, krajinske in urbanistične rešitve mostu na novi štiripasovni cesti ter vzporednega mostu za pešce in kolesarje čez reko Krko na 1. in 2. etapi načrtovane prometne povezave med avtocesto A2 pri Novem mestu ter priključkom Maline.

13.09.2018 VEČ
Splošne novice
Kako vzpostaviti ustrezno varnostno razdaljo

Družba DARS se že tradicionalno udeležuje Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju, ki poteka med 11. in 16. septembrom 2018. Letošnja tema Darsovega razstavnega prostora je ozaveščanje voznikov o pomenu ustrezne varnostne razdalje z namenom izboljšanja voznih navad uporabnikov avtocest.

11.09.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Zapore smernih vozišč hitre ceste H4 med Vipavo in Nanosom

Zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos, vzpostavitve prečnega profila hitre ceste, ki bo namesto 40 km/h omogočal hitrost vožnje 80 km/h, kolikor je omejitev hitrosti v razcepu, ter obnove vseh štirih krakov razcepa Nanos bodo potrebne popolne zapore na območju stičišča avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4.

11.09.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ