Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. novembra 2020

Od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaradi del v obeh smereh zaprta vipavska hitra cesta med priključkoma Selo in Šempeter pri Gorici, zaprt bo tudi priključek Vogrsko. Prav tako od sobote zjutraj do nedelje zvečer bosta na avtocestnem priključku Kranj vzhod zaprta uvoz proti Ljubljani ter izvoz iz smeri Jesenic, zaradi del na regionalni cesti Šenčur–Kranj.

12.11.2020 VEČ
Splošne novice
Pripravimo se na zimske razmere

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo. V Italiji in Avstriji je zimska oprema obvezna že od 1. novembra. Za vas smo na enem mestu zbrali vse napotke in informacije, ki jih potrebujete pri pripravi na vožnjo pozimi.

11.11.2020 VEČ
Splošne novice
Gradnja avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030

Po poročanju nekaterih medijev naj bi gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami zaključili končali do konca leta 2027, kar ne drži. Resolucija o nacionalnem programu razvoja prometa v RS za obdobje do leta 2030, ki jo je sprejel Državni zbor RS, navaja, da je rok izvedbe avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030.

09.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. novembra 2020

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla. Zaradi občasnega slabega vremena (megla, dež) se lahko podaljša potovalni čas, prav tako je zmanjšana vidljivost. Od 15. novembra je v Sloveniji obvezna zimska oprema. Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem ter na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani, se zaključujeta.

05.11.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 5. novembra 2020

Dve obsežnejši obnovi, na gorenjski avtocesti med Brezjem in Kranjem zahod ter na pomurski med Vučjo vasjo in Gančani, sta v zaključni fazi in v prihodnjih dneh bo stekla odstranitev zapor. V noči na sredo bo zaradi del v predorih zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem proti Kopru, v noči na četrtek pa je predvidena zapora odseka med Črnim Kalom in Srminom v obe smeri vožnje.

29.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. oktobra 2020

V noči na torek bo zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem, v noči na sredo pa odsek med Črnim Kalom in Srminom. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka dvosmerno po eni polovici ceste, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

22.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. oktobra 2020

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih.

16.10.2020 VEČ
Splošne novice
Severni del tretje razvojne osi postaja realnost

Na območju Gaberk so ta teden stekla prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi. Pogodbeni izvajalec je bil v torek pisno uveden v delo in pričel je teči 14-mesečni pogodbeni rok. Začetna dela med drugim obsegajo ureditev gradbišča, čiščenje terena oziroma posek drevja ter pripravljalna dela za dostopno cesto do deponije premogovnika Velenje.

15.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. oktobra 2020

Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, zaprt je priključek Naklo proti Ljubljani, obvoz je urejen čez priključek Kranj zahod. Med Radovljico in Brezjem proti Ljubljani promet poteka po zoženih pasovih ob omejitvi hitrosti na 60 km/h.

08.10.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ