Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. avgusta 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov. V petek, 14. avgusta 2020, bo v poznih popoldanskih urah sproščen promet skozi obnovljeno cev predora Golovec na vzhodni ljubljanski obvoznici.

13.08.2020 VEČ
Splošne novice
Zadovoljstvo uporabnikov tudi v letu 2019 na visoki ravni

Vsakoletno merjenje zadovoljstva je tudi v letu 2019 pokazalo, da kar 80 odstotkov anketirancev pozitivno ocenjuje delo družbe DARS. Skupni indeks zadovoljstva, ki smo ga zaradi spremenjenih izhodiščnih kvot in lažje primerjave z letom 2018 utežili, je v letu 2019 znašal 80,7.

07.08.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. avgusta 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku so tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim ter dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami.

06.08.2020 VEČ
Splošne novice
S septembrom cenejša cestnina za težka dvoosna vozila

Vlada je 16. julija 2020 sprejela nekatere spremembe na področju cestninjenja vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg. Spremembe stopijo v veljavo s 1. septembrom 2020. Za težka vozila z dvema osema bo uveden samostojen cestninski razred, v katerem se bo zanje na omrežju slovenskih avtocest in hitrih cest plačevala za 10 odstotkov nižja cestnina.

05.08.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. avgusta 2020

Pričakujemo povečam promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku so tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami ter vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim.

30.07.2020 VEČ
Finančne novice
S&P Global Ratings dodelil bonitetno oceno

Bonitetna agencija Standard & Poor's (S&P) Global Ratings je družbi DARS d.d. dodelila dolgoročno bonitetno oceno »A+« in kratkoročno »A-1« ter oceno prihodnjega izgleda bonitetne ocene »stabilno«. 

29.07.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova in varnostna nadgradnja vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Selom in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos.

24.07.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. julija 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški in iz večjih slovenskih mest proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Ta konec tedna se pričenja začetek obnove in varnostne nadgradnje vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku je tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov.

24.07.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. julija 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih – predvsem od Avstrije proti Hrvaški in iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v obratni smeri. Zaradi prenove predora Golovec je spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. Poteka tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. Od ponedeljka zjutraj do petka popoldne bo na gorenjski avtocesti zaradi obnove popolna zapora priključka Lesce (Bled). Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov, na nekaterih kontrolnih točkah s sosednjimi deželami so spremenjena pravila prehajanja meja.

16.07.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ