Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Projekt sončnih elektrarn ob primorski avtocesti in vipavski hitri cesti

V znak skupnega interesa pri izgradnji sončnih elektrarn ob avtocestah sta družbi Soške elektrarne Nova Gorica in DARS podpisali dogovor o izvedbi projekta sončnih elektrarn ob primorskem kraku avtocestnega križa Republike Slovenije. Gre za prvi tovrstni primer medsektorskega sodelovanja in pomemben korak na poti zelenega prehoda Slovenije.

19.07.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. julija 2023

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprt krak razcepa Zadobrova, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice proti Štajerski. Obvoz bo čez priključek Zaloška cesta.

14.07.2023 VEČ
Splošne novice
Sanacija pokritega vkopa Malečnik poteka po načrtu

Dela na sanaciji poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik na vzhodni mariborski obvoznici potekajo skladno z načrtom, tako da bodo zaključena do začetka avgusta. Ves promet na odseku med Dragučovo in Zrkovci je preusmerjen na eno od polovic avtoceste, kjer je v dolžini približno 1,5 km urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

14.07.2023 VEČ
Splošne novice
Obisk ministrice za infrastrukturo in ministra za notranje zadeve

Problematika naraščanja prometa predstavlja izziv za celotno družbo, zato je uprava družbe DARS v torek, 11. julija 2023, v Regionalnem nadzornem centru Ljubljana gostila ministrico za infrastrukturo mag. Alenko Bratušek in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

11.07.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. julija 2023

Če se odpravljate na dopust, v prometnem koledarju preverite, kdaj se lahko izognete turističnim prometnim konicam. Na pot vzemite zadosti osvežilne pijače, saj je pred nami vroč teden.

07.07.2023 VEČ
Splošne novice
Interventna sanacija poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik

Po pregledu stanja poškodb je družba DARS sprejela odločitev o interventni sanaciji pokritega vkopa Malečnik, ki bo zagotovila ustrezne standarde varnosti in omogočila, da bi v najkrajšem možnem času sprostili promet skozi poškodovano cev. Interventna sanacija bo potekala do začetka avgusta.

06.07.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. julija 2023

Zaključeni sta obnovi gorenjske avtoceste med Podtaborom in Lescami ter štajerske avtoceste med Pesnico in Dragučovo. Promet bo oviran še nekaj dni, do končne odstranitve delovnih zapor. V soboto bo na severni ljubljanski obvoznici ponovno odprt izvoz iz smeri Tomačevega na Šmartinsko cesto, zaprl pa se bo izvoz na Leskoškovo cesto.

30.06.2023 VEČ
Finančne novice
Trajnostno poročilo 2022

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo 2022.

29.06.2023 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. junija 2023

V soboto bo na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem sprememba zapore, promet bo po novem urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V ponedeljek se na štajerski avtocesti med Dragučovo in Pesnico začne zaključna faza obnovitvenih del, ki bo trajala deset dni.

23.06.2023 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ