Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 16. aprila 2020

Na odprtih mejnih prehodih veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in daljšega čakanja.

09.04.2020 VEČ
Splošne novice
Nadzorniki družbe DARS so se odpovedali delu prejemkov

Nadzorni svet družbe DARS d. d. v celoti sledi priporočilu Slovenskega državnega holdinga (SDH) o odpovedi dela prejemkov nadzornih svetov družb s kapitalsko naložbo države, ki ga je SDH sprejel 31. marca letos, v DARS d. d. pa smo ga prejeli dan pozneje.

06.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. aprila 2020

Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja, prav tako zanje veljajo posebne prometne ureditve in poostren nadzor, zato tam še pričakujemo zastoje in daljše čakalne dobe. Zaradi zapore starega mejnega prehoda Šentilj lahko vozniki osebnih vozil do nadaljnjega avtocesto A1 med priključkom Šentilj in mejo z Avstrijo v obe smeri uporabljajo tudi brez vinjete.

02.04.2020 VEČ
Finančne novice
Objava nerevidiranih računovodskih izkazov za poslovno leto 2019

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, objavlja nerevidirane računovodske izkaze za leto 2019.

31.03.2020 VEČ
Splošne novice
Začasno zaprta informacijska pisarna za tretjo razvojno os v Velenju

Zaradi trenutnih razmer (epidemija novega koronavirusa) bo do nadaljnjega zaprta informacijska pisarna DARS za severni del tretje razvojne osi v prostorih Mestne občine Velenje. V pisarni so občani Braslovč, Polzele, Slovenj Gradca, Šmartnega ob Paki, Šoštanja in Velenja doslej lahko osebno pridobivali vse informacije v zvezi s projektom nove cestne povezave.

30.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. aprila 2020

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa je promet na slovenskih cestah sicer redkejši, pa vendar previdnost pri vožnji nikoli ni odveč. Še vedno so izjema mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor, zato prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Povečano ostaja tudi število tovornih vozil na odstavnih pasovih, priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta.

26.03.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. marca 2020

Zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja koronavirusa se je promet tudi na slovenskih cestah precej zmanjšal, zato prihodnji teden ne pričakujemo zgostitev prometa. Izjema so mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve. Ker zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja, se tovorna vozila ustavljajo na odstavnih pasovih. Priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta. Zaradi širitve virusa je spremenjena vsebina ponudbe na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah. Točenje goriva poteka nespremenjeno.

19.03.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo o ukrepih družbe DARS glede koronavirusa

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje sporoča, da skladno s sprejetimi ukrepi Vlade RS in Kriznega štaba RS izvaja vse aktivnosti za izvajanje dejavnosti v obstoječih razmerah ter je organizacijsko in izvedbeno prilagojena za spremenjene razmere poslovanja.

17.03.2020 VEČ
Splošne novice
Kako ravnati kot upravičenec do nadomestne vinjete ali uporabnik točkovne karte za predor Karavanke v trenutnih razmerah

Zaradi izrednih razmer ob širjenju koronavirusa smo do nadaljnjega zaprli vse matične DarsGo servise in prodajna mesta vinjet po Sloveniji, z izjemo cestninske postaje Hrušica. Vozniki, ki so upravičeni do nadomestne vinjete, je tako trenutno ne morejo pridobiti.

16.03.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ