Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Poostrene kazni tudi za avtocestne prekrškarje

Novela zakona o varnosti cestnega prometa, ki je začela veljati danes, med drugim določa višje kazni za prekoračitev dovoljene hitrosti vozila na avtocesti in hitri cesti. Poleg tega bo po novem z globo 300 evrov kaznovan za prekršek voznik tovornega vozila, ki na avtocesti in hitri cesti prehiteva tam, kjer je to s prometnim znakom prepovedano. Novela zakona tudi določa, da morajo vozniki ali potniki vozila, ustavljenega v sili na avtocesti ali hitri cesti, nositi odsevni telovnik živo rumene ali oranžne barve z vdelanimi odsevnimi trakovi bele barve; zagrožena kazen je 40 evrov.

30.04.2008 VEČ
Splošne novice
Državna revizijska komisija zavrnila izbor izvajalca za gradnjo predora Markovec

Uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes prejela odločitev Državne revizijske komisije, ki je v zvezi s postopkom javnega naročanja za izgradnjo predora Markovec na hitri cesti Koper – Izola sprejela odločitev, da zahtevku za revizijo, ki sta ga na Državno revizijsko komisijo vložili družbi SCT in Primorje, »delno ugodi in se razveljavi odločitev naročnika o oddaji javnega naročila izbranemu ponudniku J.V. Vidoni S.p.A, Oberosler Cav. Pietro S.p.A in Intercantieri Vittadello S.p.A«.

28.04.2008 VEČ
Splošne novice
V trojanskih predorih uspešno zaključili razkanje vozišč

Izvajalec rezkanja betonskih vozišč, SCT d.d., bo danes ponoči končal z deli v trojanskih predorih. Vsi štirje predori, Trojane, Podmilj, Ločica in Jasovnik, bodo tako v obeh voznih smereh obnovljeni še pred prvomajskimi prazniki, kakor je bilo tudi napovedano ob sklenitvi dogovora o sanaciji predorskih vozišč. DARS d.d. je z izvedenim delom vseh udeleženih zadovoljen, strokovna ocena na podlagi dosedanjih analiz pa je, da bo izbrana metoda zagotavljala dobre vozne karakteristike.

25.04.2008 VEČ
Splošne novice
V štirih dneh bodo odpravili napake na avtocesti pri Vrhniki

V soboto, 26. aprila, bo izvajalec del začel z odpravljanjem napak v garancijski dobi na mostu čez Ljubljanico na primorskem avtocestnem odseku Brezovica – Vrhnika. Zaradi del, ki bodo v primeru ugodnih vremenskih razmer v celoti zaključena že v štirih dneh in bodo potekala tudi na državni praznik (v nedeljo), bo promet v smeri Ljubljane potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi pričakovanega manjšega prometa (v smeri Ljubljane) v času praznikov, večjih težav v prometu ni pričakovati.

25.04.2008 VEČ
Splošne novice
EuroTAP 2008: Predor Karavanke obdržal oceno »zadovoljivo«

Nemški avtomobilski klub ADAC je v okviru evropskega programa ocenjevanja predorov (EuroTAP) izvedel varnostni test 31 evropskih cestnih predorov v 11 državah. V letošnje ocenjevanje evropskih predorov je bil izmed slovenskih vključen predor Karavanke, sicer edini enocevni predor v slovenskem avtocestnem sistemu, ki ga skupaj upravljata slovenska in avstrijska avtocestna družba, DARS in ASFINAG. Predor Karavanke, ki ga je EuroTAP zaobjel v ocenjevanje že leta 2005, je tudi po letošnjem testiranju obdržal oceno »zadovoljivo«. Slabo ocenjen je bil v kategoriji dodatnih izhodov v sili oz. reševalnih poti, ki jih nima, ter zaradi prešibke osvetlitve.

23.04.2008 VEČ
Finančne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. se je na redni, 51. seji  22. aprila 2008 med drugim seznanil s poročilom o izvajanju Letnega plana razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2007 po posameznih projektih. Realizacija plana je bila 102-odstotna.

23.04.2008 VEČ
Splošne novice
Rezkanje vozišč še v preostalih dveh trojanskih predorih

Potem ko je izvajalec del, SCT d.d., saniral cementno-betonska vozišča v vseh štirih ceveh predorov Podmilj in Trojane (hitrost vožnje v teh predorih v primeru dežja ni več potrebno omejevati s 100 na 60 km/h) , se je v noči z nedelje na ponedeljek, 21. aprila 2008, začela sanacija vozišč v ceveh predorov Jasovnik in Ločica, in sicer v smeri Ljubljana – Celje. Izvajalec del bo predorski vozišči v Jasovniku in Ločici v smeri Celja rezkal tri noči, torej do srede zjutraj, 23. aprila. Zaradi del, ki bodo še v noči na torek in sredo potekala med 20.00 in 6.30, bo promet prek priključka Trojane preusmerjen na vzporedno državno cesto, od koder se bo možno znova priključiti na avtocesto prek priključka Vransko. Med prometno zaporo polovice avtoceste je na cestninski postaji Vransko obračunana nižja cestnina.

21.04.2008 VEČ
Splošne novice
Med Lešnico in Kronovo po novozgrajeni polovici avtoceste

Predvidoma jutri, v petek, 18. aprila 2008, bo promet z dolenjske hitre ceste H1 med Lešnico in Kronovim (mimo Otočca) preusmerjen na novozgrajeno smerno vozišče (polovico) avtoceste Lešnica – Kronovo, kjer bo potekal dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer. Preusmeritev prometa bo trajala vse do predaje prometu celotnega navedenega avtocestnega odseka, predvidoma konec junija letos. Obvoz do Otočca bo v tem času urejen prek avtocestnega izvoza Novo mesto vzhod in po vzporedni lokalni cesti.

17.04.2008 VEČ
Splošne novice
Lukovica in Blagovica odslej z avtomatskimi cestninskimi postajami

Cestninski postaji Lukovica in Blagovica na štajerski avtocesti bosta s četrtkom, 17. aprila, začeli delovati popolnoma avtomatizirano, brez prisotnega osebja. Plačilo cestnine bo še naprej mogoče tako gotovinsko v evrih (ne pa tudi s tujimi valutami), kot tudi brezgotovinsko – s sistemom ABC, DARS karticami ter plačilnimi oz. kreditnimi karticami, ki jih DARS sprejema za plačilo cestnine. Račun z vpisano davčno številko zavezanca bo mogoče naročiti prek brezplačne telefonske številke 080/15-03, za morebitno pomoč uporabnikom pa bo 24 ur na dan na voljo operater družbe DARS.

15.04.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ