Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Avtocesta Blagovica - Kompolje bo danes predana v poskusno obratovanje

Prizadevanjem za povečanje propustnosti cestnega omrežja se pridružujeta še dva ukrepa: avtocestno omrežje bo od danes daljše za dodatnih šest kilometrov avtoceste med cestninsko postajo Kompolje in Blagovico, za priročnejše negotovinsko plačevanje cestnine (in s tem hitrejše prehode cestninskih postaj) pa se obstoječim sedmim plačilnim karticam, s katerimi je že možno plačati cestnino (Activa, Eurocard, Mastercard, Visa, Magna, DKV in UTA) z jutrišnjim dnem pridružujeta še plačilna kartica OMV Istrabenz in poskusno predplačniška DARS kartica.

30.06.2003 VEČ
Splošne novice
DARS ni prezadolžen in nima kratkoročnih posojil za gradnjo avtocest

Iz članka "Prezadolženi DARS se rešuje z obveznicami" (Delo, 3.6.2003, avtorica Darja Kocbek) bi nepoučen bralec lahko napačno zaključil, da naj bi bil "DARS prezadolžen, ker je najel preveč kratkoročna posojila", pri katerih naj bi bil "rok za odplačilo v glavnem prekratek".

03.06.2003 VEČ
Splošne novice
Prevoz nevarnih snovi skozi predor Karavanke odslej drugače

Od nedelje, 1. junija 2003, velja dogovor o prevozu nevarnega blaga skozi avtocestni predor Karavanke, sklenjen med ministrstvom za promet Republike Slovenije in zveznim ministrstvom za promet, inovacijo in tehnologijo Republike Avstrije, s katerim se uresničujejo prizadevanja za zagotovitev varnega prevoza nevarnega blaga skozi ta edini enocevni predor na slovenskih avtocestah.

31.05.2003 VEČ
Splošne novice
Nova uredba o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke

Z današnjim dnem je pričela veljati nova uredba o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke, ki jo je sprejela Vlada Republike Slovenije prejšnji teden. Z novo uredbo so izenačeni cestninski razredi in višina cestnine po posameznih razredih z istimi, kot jih je že lanskega septembra uvedla družba ASFINAG, ki upravlja avstrijski del predora Karavanke.

15.04.2003 VEČ
Splošne novice
Ukrepi za povečanje propustnosti cestninskih postaj v času prometnih konic v turistični sezoni v letu 2003

DARS je od lanskoletne turistične sezone že izvedel nekaj ukrepov, ki bodo omogočili večjo propustnost cestninskih postaj tudi v - na letni ravni sicer le nekajurnih - turističnih prometnih konicah. S temi aktivnostmi bo intenzivno nadaljeval tudi v prihodnjih tednih, v prvi vrsti pa se morajo uspešno zaključiti vzdrževalna dela, katerih izvedba je pretežno predvidena v mesecu aprilu. Z izjemo zahtevne obnove viadukta Slatina, na stari polovici avtoceste Hoče - Arja vas, ki bo potekala do sredine oktobra, ter obnove viadukta Derviše pri počivališču Lom na avtocesti Ljubljana - (Fernetiči) - Klanec, ki bo predvidoma zaključena 15. junija, na avtocestah in hitrih cestah v upravljanju DARS od konca maja do sredine septembra ne bo izvajanih nobenih večjih vzdrževalnih del, ki bi ovirala promet.

02.04.2003 VEČ
Splošne novice
Vzdrževalna in obnovitvena dela na avtocestah v letu 2003

DARS upravlja skupaj 356,3 km avtocest in hitrih cest ter 120 km priključkov nanje. Za njihovo redno vzdrževanje je v letu 2003 zagotovljenih 4,9 milijarde tolarjev, za sanacijska oz. obnovitvena dela vozišč in premostitvenih objektov pa je zagotovljenih 1,7 milijarde tolarjev.

29.03.2003 VEČ
Splošne novice
Počastitev zavetnice rudarjev v predoru Dekani

V ponedeljek, 31. marca 2003, bodo graditelji predora Dekani, predstavniki podjetja SCT d.d., na vhodu v levo predorsko cev dvocevnega avtocestnega predora postavili kip svete Barbare, zavetnice rudarjev. Hkrati bodo imenovali gospo Bredo Pečan, županjo občine Izola, za botro predora.

28.03.2003 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela lokacijski načrt za odsek Peračica-Podtabor

Vlada RS je na današnji seji sprejela uredbo o lokacijskem načrtu za avtocestni odsek Črnivec (Peračica) - Podtabor, dolžine 2,440 km.

27.03.2003 VEČ
Splošne novice
Realizacija gradnje avtocest v letu 2002 in gradnja v letu 2003

V letu 2002 je bila realizacija planiranega obsega del graditve avtocest in drugih cest višja, kot je bila določena v letnem planu, in sicer za 6 odstotkov. Finančna realizacija graditve je v letu 2002 tako znašala 66,8 milijard tolarjev (planirana: 62,8 milijard tolarjev).

26.03.2003 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ