Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Finančne novice
Sklenitev pogodb o graditvi priključnih cevi predora Šentvid in priključka na Celovško cesto

DARS d.d. je v ponedeljek, 17. marca 2008, po postopku s pogajanji po 29. členu ZJN-2, sklenil pogodbi o graditvi priključnih cevi na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze ter o graditvi priključka na Celovški cesti, v skupni vrednosti 21,48 milijona evrov.

17.03.2008 VEČ
Splošne novice
Vgradnja induktivnih zank za avtomatsko cestninjenje na Lukovici

V soboto, 15. marca 2008, bo na cestninski postaji Lukovica potekala vgradnja induktivnih zank za avtomatsko klasifikacijo vozil, ki bodo omogočile popolnoma avtomatizirano delovanje cestninske postaje (brez osebja). Med vgradnjo zank, to je predvidoma v času dveh ur na uvozu na avtocesto v smeri proti Ljubljani in dveh ur na izvozu z avtoceste iz smeri Ljubljane, bo cestninjenje potekalo ročno.

14.03.2008 VEČ
Splošne novice
V soboto menjava kabine na cestninski postaji Logatec

Na cestninski postaji Logatec bo v soboto, 15. marca 2008, dopoldne potekala zamenjava dotrajane kabine za cestninjenje, ki je v funkciji že od začetka sedemdesetih let. V času odstranitve dotrajane kabine in postavitve nove bo cestninjenje na izstopu z avtoceste potekalo nemoteno, saj bodo vozila preusmerjena na cestninsko stezo za upravno stavbo. Razdeljevanje cestninskih listkov ob vstopu na avtocesto bo v tem času potekalo ročno, sistem ABC pa bo deloval nemoteno.

14.03.2008 VEČ
Splošne novice
Nadzorniki DARS d.d. soglašali z izborom izvajalca priključnih cevi predora Šentvid

Nadzorni svet DARS d.d., je na redni, 49. seji 12. marca 2008 dal v skladu s 30. členom Statuta DARS d.d. soglasje na predlagan izbor izvajalca za izgradnjo priključnih ramp, vodohrana, pogonske zgradbe sever in dokončanje del na galeriji v Šentvidu - 2. faza na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze ter za izgradnjo priključka na Celovški cesti na avtocestnem odseku Šentvid - Koseze.

13.03.2008 VEČ
Splošne novice
Z naslednjim tednom oviran promet na dolenjski avtocesti

Predvidoma v ponedeljek, 17. marca, bo najugodnejši izvajalec, izbran v postopku javnega naročanja, začel z gradnjo protihrupne zaščite na avtocestnem odseku Malence – Šmarje Sap – Grosuplje. Dela, ki bodo potekala najmanj ves svetli del dneva in vse dni v tednu, bodo zaključena predvidoma v juliju, v tem času pa je pričakovati zgostitve prometa. Na odseku Grosuplje – Višnja gora, na t. i. višnjegorskem klancu v smeri Novega mesta, bo izvajalec del po velikonočnih praznikih nadaljeval s sanacijo brežin, prekinjeno jeseni. V času sanacije, ki bo zaključena predvidoma do konca aprila, je predvsem v času popoldanskih prometnih konic pričakovati posamezne prometne zastoje.

13.03.2008 VEČ
Splošne novice
Napovedana stavka ni vplivala na pretočnost cestninskih postaj

V Družbi za avtoceste v RS (DARS d.d.), kjer je sindikat Alternativa stavko napovedal danes med 9. in 10. uro, smo z notranjo organizacijo dela zagotovili normalno pretočnost prometa na vseh cestninskih postajah. Odprte so bile vse cestninske steze, kot je običajno za to uro in ta dan, pa tudi sicer na cestninskih postajah nismo zasledili nobenih aktivnosti, povezanih z napovedano stavko.

12.03.2008 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS d.d. izdal soglasje na izbiro izvajalca za gradnjo predora Markovec

Nadzorni svet DARS d.d. je na 48. seji, ki je potekala 5. marca 2008, v skladu s 30. členom Statuta DARS d.d. izdal soglasje na predlagan izbor izvajalca za gradnjo predora Markovec na odseku hitre ceste Koper - Izola.

06.03.2008 VEČ
Splošne novice
Začeli so graditi predor Leščevje na Dolenjskem

<SPAN style="FONT-FAMILY: Arial">Po tem, ko je bil izvajalec del 6. februarja uveden v gradnjo premostitvenih objektov, 15. februarja pa v gradnjo trase avtoceste na odseku Pluska – Ponikve na dolenjski avtocesti, so predorski delavci sedaj začeli tudi z gradnjo predora Leščevje na tem odseku. Gradbena dela bodo zaključena predvidoma v štirinajstih mesecih.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p></SPAN>

05.03.2008 VEČ
Splošne novice
V treh dneh porabili 1.393 ton posipnih materialov

Zimska služba Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je v preteklih treh dneh znova poprijela za delo. Kot je bilo pričakovati iz vremenskih napovedi, so območje Slovenije prvič letos zajele večje snežne padavine, vzdrževalci DARS d.d. pa so slovenske avtoceste preventivno posipali in pri tem porabili skupaj 1.393 ton posipnih materialov. Na nekaterih območjih Slovenije so izvedli tudi pluženje vozišča.

05.03.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ