Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Izmenične polurne zapore predora Karavanke

Zaradi čiščenja odvodne kanalizacije za metorno vodo na avstrijski strani bodo, predvidoma do petka, 22. februarja 2008, med 8. in 16. uro potekale izmenične polurne zapore predora Karavanke.

18.02.2008 VEČ
Splošne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na redni, 47.seji 13. februarja 2008 dal v skladu s 30. členom Statuta DARS d.d. soglasje na predlagan izbor izvajalca za graditev avtocestne vzdrževalne baze Maribor na odseku avtoceste med Slivnico in Pesnico.

18.02.2008 VEČ
Splošne novice
V nedeljo dopoldne na Lukovici oviran uvoz na avtocesto v smeri Ljubljane

V nedeljo, 17. februarja, bo na cestninski postaji Lukovica sever (na uvozu v smeri proti Ljubljani) potekala montaža avtomatske blagajne in prestavitev kabine cestninske postaje. Zaradi del bo v dopoldanskem času občasno oviran promet, zaradi dostave avtomatske blagajne pa je predvidena tudi popolna zapora uvoza na avtocesto v smeri Ljubljane v času največ 15 minut.

15.02.2008 VEČ
Splošne novice
Varnost v prometu - nagradni likovni natečaj DARS d.d.

DARS d.d. je konec oktobra lani vse osnovne šole v Sloveniji, skupno več kot 430 po seznamu Ministrstva za šolstvo in šport, povabil k sodelovanju v nagradnem likovnem natečaju. Tema natečaja z naslovom »V cestnem prometu bom vedno majhen«, ki ga organiziramo v sodelovanju z Direkcijo RS za ceste - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je mladostnike, ki so ena najbolj ranljivih oziroma ogroženih skupin v prometu, spodbuditi k razmišljanju, kako povečati varnost na slovenskih cestah. Kako se obnašati v prometu, kaj bi mladi naredili bolje, česa jih je strah. Z likovnim snovanjem želimo v razredih spodbuditi razpravo o tem, kako pomembno je dosledno spoštovanje prometnih predpisov. Sprva predvideni rok oddaje del, 1. marec 2008, smo na prošnjo nekaterih šol podaljšali do 7. aprila 2008.

13.02.2008 VEČ
Splošne novice
V Kopru spremenjena prometna ureditev zaradi graditve hitre ceste

Mestna občina Koper in DARS d.d. sta na današnji novinarski konferenci predstavila začasno prometno ureditev ob polovični zapori dela štiripasovnice Koper – Izola in zaporah dela določenih mestnih cest, ki so potrebne zaradi graditve približno 900 metrov dolge trase hitre ceste na koprski strani (do predora Markovec). Obstoječa, prva faza spremenjene prometne ureditve bo trajala predvidoma do 12. januarja 2009. Na delu štiripasovne državne ceste Koper – Izola in na delu Tomšičeve ulice v Kopru zapori že potekata, ta teden pa bo izvajalec del za promet zaprl del mestne Ulice za gradom in tako kot v primeru obstoječih zapor uredil ter ustrezno označil obvoz.

11.02.2008 VEČ
Splošne novice
Varno skozi predor

Varnosti na avtocestah ni nikoli preveč. Absolutne varnosti tudi nihče in nikjer ne more zagotoviti. Si pa v družbi DARS po svojih močeh in v okviru svojih pristojnosti vseskozi prizadevamo, da bi varnost na avtocestah in drugih cestah v našem upravljanju karseda izboljšali. V okviru prizadevanj za večjo varnost na avtocestah smo v sodelovanju z Direkcijo RS za ceste - Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter AMZS izdali zloženko »Varno skozi predor«, ki jo bomo predvidoma še ta teden začeli brezplačno deliti javnosti, ogledate pa si jo lahko tudi na naših spletnih straneh.

05.02.2008 VEČ
Splošne novice
Prometni koledar 2008

Na spletnih straneh družbe DARS d.d. smo objavili letošnji prometni koledar. Ta vsebuje predvidene prometne obremenitve na slovenskih avtocestah, ki so narejene na podlagi večletnih dejanskih podatkov o prometnih obremenitvah slovenskih avtocest. Koledar je primerna pomoč pri načrtovanju poti, še posebej v prazničnih dneh in med turistično sezono, ko je pričakovati povečano gostoto prometa v smereh proti turističnim krajem oz. v nasprotnih smereh.

29.01.2008 VEČ
Splošne novice
Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet DARS d.d. je na redni, 45. seji 23. januarja 2008 med drugim seznanil s pregledom stanja zadolženosti DARS d.d. na dan 31.12.2007 in poročilom Finančnega sveta, strokovnega-delovnega telesa Nadzornega sveta DARS d.d. z dne 11.1.2008 ter podprl njegove predloge kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov glede zagotavljanja finančne stabilnosti projekta Nacionalnega programa izgradnje avtocest in servisiranja dolga DARS d.d.. V nadaljevanju objavljamo vse pomembnejše sklepe sredine seje nadzornikov DARS d.d..

24.01.2008 VEČ
Splošne novice
Informacija o sklepu Vlade RS o imenovanju novega člana Nadzornega sveta DARS d.d.

DARS d.d. je danes prejel sklep Vlade RS, ki ga je ta sprejela na 212. dopisni seji 22. januarja 2008, in v skladu s katerim je v Nadzorni svet DARS d.d. za mandatno obdobje štirih let imenovala mag. Uroša Rožiča.

23.01.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ