Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Odpravljen začasni obvoz prek hitre ceste proti mejnemu prehodu Dolga vas

V sklopu graditve hitre ceste od razcepa Dolga vas do mejnega prehoda Dolga vas je bil na mestu dosedanjega rondoja lendavske obvoznice zgrajen izvennivojski priključek regionalne ceste R2 442 Dobrovnik - Lendava in lokalne ceste LC 206080 proti Dolgi vasi. Današnja preusmeritev prometa na novozgrajenih 450 metrov ceste, ki vključujejo tudi 90-metrski nadvoz, je pomembna z vidika ukinitve nevarnega prečkanja sedanjega obvoza regionalne ceste prek hitre ceste.

04.12.2007 VEČ
Splošne novice
Z današnjim dnem občasno preventivno znižanje omejitev hitrosti v predorih na primorski in štajerski avtocesti

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., bo z današnjim dnem začela s preventivnim omejevanjem hitrosti v predorih na primorski in štajerski avtocesti v primeru mokrega vozišča. Ukrep, ki je posledica ugotovitev zadnjega testiranja tornih sposobnosti betonskih voznih površin v predorih, bo zaobjel predore Dekani, Kastelec in Tabor na primorski avtocesti ter Pletovarje in Golo Rebro na štajerski avtocesti.

30.11.2007 VEČ
Splošne novice
V nedeljo zaprt uvoz na avtocesto prek priključka Domžale v smeri Celja

Na avtocestnem priključku Domžale bodo v nedeljo, 2. decembra 2007, potekala obnovitvena dela. Zaradi sanacije vozišča bo prek omenjenega priključka za ves promet zaprt uvoz na avtocesto v smeri Celja, in sicer predvidoma med 7.00 in 19.00. Zaradi zapore bo urejen obvoz prek državnih cest R3-644 Šentjakob – Domžale ter R2-447 Želodnik – Domžale; na avtocesto A1 Šentilj – Koper bo za smer Celje torej možno zapeljati prek bližnjih priključkov Šentjakob in Krtina. Preostali promet bo prek priključka Domžale potekal nemoteno.

30.11.2007 VEČ
Splošne novice
Informacija o novem članu Nadzornega sveta DARS d.d.

Svet delavcev DARS d.d. je za novega člana Nadzornega sveta DARS d.d. izvolil Darka Kodriča. Ta je v nadzornem svetu družbe kot predstavnik zaposlenih nadomestil mag. Alojza Ratajca, ki je bil imenovan za člana uprave (delavskega direktorja) DARS d.d..

28.11.2007 VEČ
Splošne novice
V četrtek preusmeritev prometa na novozgrajeno polovico avtoceste med Peračico in Podtaborom

V četrtek, 29. novembra, bo Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d. prometu predala smerno vozišče avtoceste med Peračico in Podtaborom v dolžini 2,44 kilometra. Promet bo v dopoldanskem času z obstoječe hitre ceste preusmerjen na novozgrajeno polovico avtoceste, kjer bo začasno potekal dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako prometno smer. S predajo prometu je korak bližje dokončanje gorenjske avtoceste, štiripasovnica med Karavankami in Ljubljano pa bo zagotovljena po predaji prometu odseka Vrba – Peračica, predvidoma konec prihodnjega leta, in rekonstrukciji obstoječe hitre ceste predvidoma v letu 2009.

28.11.2007 VEČ
Splošne novice
V prihodnjih dneh na avtocestah redne meritve lastnosti vozišč

Na avtocestah in hitrih cestah v upravljanju DARS d.d. bodo v prihodnjih dneh potekale redne meritve lastnosti vozišč. Meritve se bodo izvajale s kombiniranim merilnim vozilom ARAN (Automatic Road ANalyser) predvidoma dva tedna, odvisno od vremenskih razmer. Vozilo z merilno opremo bo vozilo s povprečno hitrostjo 80 km/h in izmerilo do 400 km prometnih pasov na dan, in sicer ločeno vozne, prehitevalne in počasne pasove (brez priključkov, vendar z vsemi razcepi) vzdolž celotnega avtocestnega omrežja.

28.11.2007 VEČ
Splošne novice
Vse odločitve uprave je potrdil tudi nadzorni svet

Uprava DARS d.d. je pred enim tednom z izvajalcem del v predoru Šentvid podpisala sveženj pogodb, ki zagotavljajo zaprtje vseh spornih vprašanj iz preteklosti, ter takšen terminski plan, ki bo omogočil odprtje predora in s tem avtocestnega odseka Šentvid – Koseze do 30. junija 2008.

27.11.2007 VEČ
Splošne novice
Informacija o odločbi Vlade RS o imenovanju mag. Alojza Ratajca za člana uprave DARS d.d.

DARS d.d.  je danes  prejel odločbo Vlade RS o imenovanju mag. Alojza Ratajca za člana uprave (delavskega direktorja) DARS d.d., katerega delovno področje bodo zlasti kadrovska in socialna vprašanja zaposlenih v družbi, za mandatno dobo 5 let.

26.11.2007 VEČ
Splošne novice
Plačevanje cestnine na Lukovici v nedeljo dopoldne le gotovinsko

V nedeljo, 25. novembra, bo na cestninski postaji Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) potekala montaža avtomatske blagajne in prestavitev kabine cestninske postaje. Zaradi del bo v dveh obdobjih v dopoldanskem času, dolgih predvidoma 45 minut, cestnino mogoče plačati le z gotovino, sicer bo cestninjenje potekalo nemoteno. Promet bo v tem času s cestninske steze preusmerjen na servisno cesto, kjer bo cestninjenje potekalo ročno.

22.11.2007 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ