Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Informacija s skupščine DARS d.d.

DARS d.d. je prejel notarski zapisnik skupščine DARS d.d.. Z njim je ugotovljeno in potrjeno, da je Republika Slovenija, zastopana po Vladi Republike Slovenije, kot edina ustanoviteljica in delničarka družbe DARS d.d. na skupščini DARS d.d. 16. oktobra 2007 sprejela sklep, da se za člana Nadzornega sveta DARS d.d. za mandatno obdobje štirih let imenujeta dr. Tomaž Vidic in Simon Ošo.

06.11.2007 VEČ
Splošne novice
V sredo začetek obnovitvenih del na odseku med Ivančno Gorico in Grosupljem

Na avtocestnem odseku med Ivančno Gorico in Grosupljem se bodo predvidoma v sredo, 7. novembra 2007, začela obnovitvena dela. Zaradi obnove dilatacije na podvozu Mala Stara vas bo promet v smeri Ljubljane predvidoma do 11. decembra letos potekal po enem prometnem pasu v dolžini približno 500 metrov, medtem ko promet po polovici avtoceste v smeri Novega mesta zaradi teh del ne bo moten.

05.11.2007 VEČ
Splošne novice
V četrtek začetek delovanja spletnega portala javnih naročil DARS

V okviru spletnih strani DARS d.d. bo s četrtkom, 1. novembrom 2007, začel delovati portal javnih naročil družbe DARS.

30.10.2007 VEČ
Splošne novice
Z jutrišnjim dnem spet nemoteno čez Verd

Po tem, ko so vzdrževalci DARS d.d. v sredo, 26. oktobra na viaduktu Verd spet omogočili normalno odvijanje prometa na smernem vozišču v smeri proti Kopru (po dveh nezoženih prometnih pasovih), danes zaključujejo še barvanje zadnjih ločilnih črt med odstavnim in voznim pasom v smeri proti Ljubljani, ki jih bodo zaključili v popoldanskih urah. Z jutrišnjim dnem bo tako promet po viaduktu spet potekal po normalnem prometnem režimu, po dveh nezoženih voznih pasovih v vsako prometno smer. Dela na zgornjem delu desnega objekta viadukta Verd je izvajalec del začel 12. marca letos in jih zaključil več kot dva tedna pred pogodbenim rokom.

29.10.2007 VEČ
Splošne novice
Informacija o odločbah Vlade RS o razrešitvi in imenovanju članov uprave DARS d.d.

DARS d.d. je v petek, 26. oktobra 2007, prejel odločbe Vlade RS o razrešitvi predsednika uprave DARS d.d. Rajka Siročiča in člana uprave DARS d.d. Abdona Peklaja ter o imenovanju novega predsednika uprave DARS d.d. mag. Tomislava Nemca, namestnika predsednika uprave DARS d.d. dr. Žana Jana Oplotnika ter novega člana uprave DARS d.d. Boštjana Riglerja.

29.10.2007 VEČ
Splošne novice
Začeli bodo z gradnjo hitre ceste Koper - Izola

Po tem, ko je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., 16. avgusta 2006 po zaključenem postopku javnega naročanja z izbranima izvajalcema sklenila pogodbi za začetek gradnje hitre ceste Koper – Izola, je Ministrstvo za okolje in prostor danes izdalo tudi delno gradbeno dovoljenje, s katerim je omogočilo uvedbo izvajalcev v delo in začetek gradnje hitre ceste na koprski strani. Z gradbenimi deli bodo začeli že v prvih dneh novembra.

26.10.2007 VEČ
Splošne novice
Uprava DARS v novi zasedbi

Vlada RS je na današnji seji razrešila predsednika uprave DARS d.d. Rajka Siročiča in na njegovo mesto imenovala mag. Tomislava Nemca, načelnika Upravne enote Ljutomer. Vlada je razrešila tudi člana uprave DARS d.d. Abdona Peklaja, v upravo pa namesto njega imenovala župana Občine Škofljica Boštjana Riglerja. Poleg tega je na doslej nezasedeno mesto namestnika predsednika uprave DARS d.d. imenovala dr. Žana Jana Oplotnika, docenta na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Novi člani uprave DARS d.d. so bili imenovani za petletno mandatno obdobje, mandat pa nastopijo z današnjim dnem. V upravi DARS d.d. ostaja Aleš Hojs.

25.10.2007 VEČ
Splošne novice
Alojz Ratajc delavski direktor v upravi DARS

Višje sodišče v Celju je zavrnilo pritožbo Republike Slovenije in potrdilo izpodbijani sklep Okrožnega sodišča v Celju o imenovanju mag. Alojza Ratajca kot delavskega direktorja v upravo Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.).

23.10.2007 VEČ
Splošne novice
Nagradni likovni natečaj za osnovne šole

DARS d.d. je na nekaj več kot 430 osnovnih šol iz cele Slovenije naslovil povabilo k sodelovanju na nagradnem likovnem natečaju. Tema natečaja z naslovom »V cestnem prometu bom vedno majhen«, ki ga organiziramo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS, je mladostnike, ki so ena najbolj ranljivih oziroma ogroženih skupin v prometu, spodbuditi k razmišljanju, kako povečati varnost na slovenskih cestah. Kako se obnašati v prometu, kaj bi mladi naredili bolje, česa jih je strah. Z likovnim snovanjem želimo v razredih spodbuditi razpravo o tem, kako pomembno je dosledno spoštovanje prometnih predpisov.

22.10.2007 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ