Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
V torek začetek rekonstrukcije odseka ljubljanske južne obvoznice

Predvidoma v torek, 26. junija 2007, bo najugodnejši izvajalec del, izbran v postopku javnega naročanja, začel s prvo temeljito obnovo voziščne konstrukcije dela 19 let starega odseka ljubljanske južne obvoznice med priključkoma Ljubljana-Vič in Ljubljana-Center v smeri proti Dolenjski. V tej smeri bo zato predvidoma med 21. in 27. julijem onemogočena uporaba priključka Ljubljana-Center, predvidoma med 16. in 22. julijem pa tudi avtocestnega postajališča (z bencinskim servisom) Barje jug, medtem ko bosta priključek Ljubljana-center in počivališče Barje sever v smeri proti Viču odprta za ves promet. Promet po navedenem delu ljubljanske južne obvoznice bo ves čas potekal po dveh zoženih prometnih pasovnih v vsako smer. Dela, ki jih bo za pogodbeno vrednost 2,325 milijona evrov izvajala družba SCT Ljubljana, bodo zaključena predvidoma v prvih dneh avgusta.

22.06.2007 VEČ
Splošne novice
Oddana dela za začetek gradnje avtocestnega odseka Slivnica – Draženci

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z najugodnejšimi izvajalci, izbranimi na javnem razpisu, sklenila pogodbi za začetek gradnje avtocestnega odseka Slivnica – Draženci (sklopa »A« in »C«). Prva dva kilometra avtocestnega odseka, skupaj z avtocestnim priključkom Letališče Maribor in dograditvijo razcepa Slivnica v skupni dolžini ramp 8,3 kilometra, bodo za pogodbeno vrednost 46 milijonov evrov v roku 20 mesecev od uvedbe v delo zgradila podjetja v skupnem nastopu SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina, CPM Maribor in Vegrad Velenje. Zadnjih pet kilometrov avtocestnega odseka s pripadajočimi objekti in ureditvami bodo za pogodbeno vrednost 43,7 milijona evrov in z rokom dokončanja 16 mesecev od uvedbe v delo bodo zgradila podjetja v skupnem nastopu SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina, CM Celje, CPM Maribor in Gradis skupina G Ljubljana. Postopek javnega naročanja za izgradnjo tudi vmesnih 12,9 kilometra avtocestnega odseka (sklopa »B«) pa je v sklepni fazi, saj je izvajalec že bil izbran, trenutno pa poteka zakonsko določen pritožbeni rok.

20.06.2007 VEČ
Splošne novice
Bliža se začetek gradnje manjkajočega dela dolenjske avtoceste

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z najugodnejšimi izvajalci, izbranimi na javnem razpisu, sklenila tri pogodbe za začetek gradnje avtocestnih odsekov Pluska – Ponikve in Ponikve – Hrastje. Predor Leščevje na avtocestnem odseku Pluska – Ponikve in viadukt Dole na odseku Ponikve – Hrastje bosta gradili podjetji, združeni po sporazumu o skupnem nastopu, SCT Ljubljana in Primorje Ajdovščina. Predor Leščevje bosta zgradili za pogodbeno vrednost 12,1 milijona evrov in z rokom dokončanja 14 mesecev od uvedbe v delo, viadukt Dole pa v roku 18 mesecev za 8,2 milijona evrov. Premostitvene objekte na odseku Ponikve – Hrastje bodo za pogodbeno vrednost 7,1 milijona evrov v roku 16 mesecev od uvedbe v delo gradila podjetja v skupnem nastopu SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina, Kraški zidar Sežana in Vegrad Velenje. Postopki javnega naročanja za oddajo tudi preostalih gradbenih del za izgradnjo avtocestnih odsekov mimo Trebnjega so ravno tako v teku, a zaenkrat še niso zaključeni.

20.06.2007 VEČ
Splošne novice
DARS bo sklenil pogodbi o graditvi avtocest v skupni vrednosti 27,293 milijona evrov

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., bo v sredo, 20. junija 2007, sklenila tri pogodbe za gradnjo dolenjskih avtocestnih odsekov Pluska – Ponikve in Ponikve – Hrastje, in sicer v skupni vrednosti 27,293 milijona evrov.

19.06.2007 VEČ
Splošne novice
Sklepi Nadzornega sveta DARS d.d. z dne 18. junija 2007

Pomembnejši sklepi s seje nadzornikov.

19.06.2007 VEČ
Splošne novice
DARS bo sklenil pogodbi o graditvi avtocestnega odseka Slivnica - Draženci

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji bo v sredo, 20. junija 2007, sklenila pogodbi o graditvi avtocestnega odseka Slivnica - Draženci v skupni vrednosti 89,695 milijona evrov.

14.06.2007 VEČ
Splošne novice
Začetek obnovitvenih del na avtocestnem odseku Šmarje Sap - Grosuplje

Izvajalca obnovitvenih del bosta v sredo, 6. junija 2007, začela postavljati prometno zaporo na dolenjski avtocesti, kjer bo od priključka Cikava do višnjegorskega klanca zaprta polovica avtoceste v smeri Ljubljana - Novo mesto. Promet bo med obnovitvenimi deli urejen po drugi polovici avtoceste, in sicer po sistemu dva prometna pasova v eno smer in en prometni pas v nasprotni smeri, z možnostjo dnevnega menjanja zapore v smeri povečanega prometa. Obnovitvena dela bodo na skupno 2,6 kilometra vozišča potekala od 7. do predvidoma 28. junija 2007.

05.06.2007 VEČ
Splošne novice
Sprejeta uredba o državnem lokacijskem načrtu za odsek glavne ceste Žeje - Vodice

Vlada RS na seji 31. maja 2007 sprejela Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za glavno cesto Želodnik - Mengeš - Vodice na odseku Žeje - Vodice.

04.06.2007 VEČ
Splošne novice
Blagoslovitev predorov Tabor in Barnica na hitri cesti prek Rebernic

V okviru včerajšnje krajše slovesnosti na trasi hitre ceste Razdrto - Vipava so blagoslovili predora Tabor in Barnica. Njuna botra je postala poslanka Državnega zbora RS Eva Irgl, ki je graditeljem predorov na odseku hitre ceste prek Rebernic zaželela, da bi jih zavetnica rudarjev sv. Barbara varovala med delom.

31.05.2007 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ