Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Nadzorni svet DARS o poteku graditve predora Šentvid

Nadzorni svet DARS d.d. je na seji v sredo, 25. aprila 2007, vzel pod drobnogled potek graditve šentviškega predora na avtocestnem oddseku Šentvid - Koseze. Nadzorniki so v zvezi s tem sprejeli več sklepov, med drugim so ugotovili, da gradbena dela potekajo v skladu s terminskim planom, ki zagotavlja njihovo končanje do konca leta 2007.

26.04.2007 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet DARS dal soglasje k Poslovnemu načrtu družbe za leto 2007

Nadzorni svet DARS d.d. je na današnji seji dal soglasje k Poslovnemu načrtu DARS d.d. za leto 2007.

12.04.2007 VEČ
Splošne novice
Obnovitvena dela na gorenjski in primorski avtocesti

Predvidoma v torek, 10. aprila, bodo izvajalci del začeli z obnavljanjem avtocestnih odsekov Kranj zahod – Kranj vzhod na gorenjskem in Razdrto – Gabrk na primorskem avtocestnem kraku. Zaradi del bo na obeh odsekih promet potekal po spremenjenem prometnem režimu – na gorenjskem odseku predvidoma do 22. maja, na primorskem pa predvidoma do 18. junija, dela pa bodo zaradi zagotavljanja čim večje pretočnosti prometa v času prvomajskih praznikov prekinjena. Predvidoma prvih sedem dni, t.j. med 10. in 17. aprilom, bo zaprt uvoz Kranj-zahod v smeri proti Ljubljani, sredi maja pa bo sedem dni zaprt izvoz Kranj-vzhod iz smeri Jesenic. Ves čas del bo spremenjen tudi prometni režim na priključku Senožeče na primorskem kraku, kjer bodo dela potekala v več fazah. O vseh spremembah prometne ureditve in aktualnih prometnih razmerah bodo vozniki pravočasno obveščeni, informacije pa lahko dobijo tudi prek Prometno-informacijskega centra za državne ceste, dosegljivega na številki 01/518-8-518, telefonskem odzivniku 01/518-8-370 ali prek spletne strani

05.04.2007 VEČ
Splošne novice
Predor Šentvid vedno bližje dokončanju

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes novinarje popeljala na ogled poteka gradnje predora Šentvid na avtocestnem odseku Šentvid – Koseze. Gradnja z gradbenega vidika najzahtevnejšega predora na slovenskem avtocestnem omrežju poteka v skladu s terminskim planom, predviden rok dokončanja pa – kljub nekaterim zamudam v postopku javnega naročanja za elektro-strojno opremo predora – zaenkrat ostaja v zadnjih dneh letošnjega leta. Kljub temu, da Vlada RS še ni sprejela sprememb in dopolnitev lokacijskega načrta, ki bodo opredelile navezovanje Celovške ceste na avtocesto znotraj predora, s čemer bo razbremenjena Celovška cesta, zastoji pa zmanjšani, v DARS-u ostajajo optimistični, saj so prepričani, da bodo te spremembe pozitivno vplivale na prometne razmere na severovzhodnem delu Ljubljane.

29.03.2007 VEČ
Splošne novice
DARS v izgradnjo oddal priključek Pesnica in nadvoz na odseku Maribor – Lenart

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z najugodnejšim izvajalcem, izbranem na mednarodnem javnem razpisu, sklenila pogodbo za dograditev priključka Pesnica na štajerskem avtocestnem odseku Pesnica – Zrkovska cesta, izgradnjo deviacije in nadvoza na avtocestnem odseku Maribor – Lenart ter za izvedbo javne razsvetljave v razcepu Dragučova. Podjetji v skupnem nastopu, CPM Maribor in Vegrad Velenje, bosta dela za pogodbeno vrednost 5,28 milijona evrov izvedli v roku šestih mesecev od uvedbe v delo. Predvidoma koncem letošnjega leta bo tako zgrajenih in prometu predanih skupaj 11 kilometrov sodobne avtoceste med krožiščem Pesnica in priključkom Lenart.

23.03.2007 VEČ
Splošne novice
Največ težav so povzročala tovorna in ostala vozila z neustrezno zimsko opremo

Kljub nekoliko višjim temperaturam v preteklem obdobju je včeraj zima znova pokazala svoje zobe, zato so v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., z namenom zagotavljanja prevoznosti avtocest in hitrih cest v njegovem upravljanju, uporabili vse razpoložljive enote zimske službe, ki so, še preden so snežne padavine zajele vso Slovenijo, vozišča preventivno posipali. Predvsem v popoldanskih in nočnih urah pa se je več kot 100 Darsovih delavcev s 64 plugi borilo s pričakovanimi obilnimi snežnimi padavinami in pri tem porabilo skoraj 10 tisoč ton posipnih materialov. Največ težav so Darsovim vzdrževalcem povzročala predvsem tovorna vozila, katerih vozniki niso upoštevali zakonsko predpisanega načela samoizločanja (veliko je bilo tudi vozil brez zimske opreme). Ta vozila so namreč, ker niso bila kos zimskim razmeram, zdrsela s ceste ali pa jih je zavrtelo in postavilo pravokotno na vozišče. S tem so tudi za več ur popolnoma ohromili promet, nenazadnje pa so Darsovim plužnim ekipam onemogočale prehod, zato so morale te za nadaljevanje pluženja izvajati daljše obvoze.

20.03.2007 VEČ
Splošne novice
Rok predaje prometu hitre ceste prek Rebrnic ostaja v letu 2008

Gradnja 9 kilometrov dolgega odseka hitre ceste prek Rebrnic, ki bo pomenil dokončanje hitre ceste H4 Razdrto – Vrtojba, poteka v skladu s trenutnim terminskim planom. Kljub izredni zahtevnosti gradnje v plazovitem terenu predviden rok predaje prometu ostaja v letu 2008, saj DARS kot naročnik del skupaj z nadzornim inženirjem in izvajalci del tehnične rešitve uspešno prilagaja obstoječim razmeram. V gradnji je namreč že celotni manjkajoči odsek hitre ceste, DARS pa mora za dokončanje del in predajo prometu v predvidenem roku uspešno zaključiti le še oddajo javnega naročila za elektro-strojno opremo predorov Barnica in Tabor, ki je v teku že od marca 2006, a zaradi vlaganja zahtevkov za revizijo posameznih ponudnikov še vedno ni zaključena. Investicijska vrednost odseka hitre ceste prek Rebrnic znaša 201,38 milijona evrov.

16.03.2007 VEČ
Splošne novice
Prometno-informacijski center za državne ceste dopolnil prvo leto delovanja

Prometno-informacijski center za državne ceste, ki sta ga ustanovili Direkcija RS za ceste (DRSC) in Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.), je danes dopolnil prvo leto uspešnega delovanja. Center, katerega glavna naloga je obveščanje javnosti o stanju in prevoznosti vseh državnih cest ter prometu na njih, je v prvem letu več kot 50 radijskim in televizijskim postajam posredoval prek 12.500 informacij o dogodkih na državnem cestnem omrežju, voznike pa je obveščal tudi prek klicnega centra na številki 01/518-8-518, telefonskega odzivnika na številki 01/518-8-370 ter spletne strani

15.03.2007 VEČ
Splošne novice
Spojen drugi cestni most čez Dravo na Ptuju

Predsednik uprave Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji je danes na Ptuju v zgodnjih popoldanskih urah s simboličnim izlitjem betona za izvedbo zadnje vezne lamele mostu spojil most čez Dravo na Ptuju. Gradnja že drugega cestnega mostu na Ptuju, ki ga izvajalci del gradijo od konca leta 2005, se s tem simboličnim dogodkom približuje koncu. Most bo dokončan in prometu predan hkrati z 2,3 kilometra dolgo hitro cesto Hajdina – Ptuj ter povezovalno cesto med Zagrebško cesto in krožiščem pri Perutnini Ptuj, predvidoma meseca maja (2007), s tem pa bo obstoječe cestno omrežje v Ptuju pomembno dopolnjeno in razbremenjeno.

02.03.2007 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ