Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prebita prva cev predora Šentvid

Danes v zgodnjih popoldanskih urah so graditelji prebili prvo, 1.060 metrov dolgo predorsko cev predora Šentvid na avtocesti A2 Karavanke – Obrežje. Skupna izkopna dolžina obeh glavnih predorskih cevi znaša 2.093 metrov, glavni predorski cevi pa bosta dokončani in prometu predani skupaj z avtocestnim odsekom Šentvid – Koseze v zadnjih dneh decembra 2007, medtem ko bo navezava na Celovško cesto znotraj predora zgrajena v odvisnosti od sprejema dopolnitev uredbe o državnem lokacijskem načrtu. Pogodbena vrednost predora Šentvid (ki ne vključuje izgradnje priključnih predorskih cevi) znaša 17,416 milijarde tolarjev.

21.12.2006 VEČ
Splošne novice
DARS z refinanciranjem kreditov pocenil stroške zadolževanja

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes podpisala dodatke k sedmim kreditnim pogodbam, s katerimi je refinancirala obstoječe kredite, najete pri slovenskih bankah v obdobju med letoma 1996 in 2001. Refinanciranje ureja znižanje pogodbene obrestne mere in bo v veljavo stopilo z dnem uvedbe evra kot zakonitega plačilnega sredstva v Republiki Sloveniji, drugih sprememb pogojev kreditiranja pa refinanciranje ne predvideva.

19.12.2006 VEČ
Splošne novice
Najet kredit EIB VIII v vrednosti 300 milijonov evrov

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je z namenom financiranja izgradnje avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji z Evropsko investicijsko banko dne 18.12.2006 sklenila kreditno pogodbo za najem kredita v višini 300 milijonov evrov.

18.12.2006 VEČ
Splošne novice
Dokončan nov del navezovalne Nove Zrkovske ceste v Mariboru

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes v okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) prometu slovesno predala že drugi, 1.045 metrov dolg del Nove Zrkovske ceste, prek katere se mesto Maribor navezuje na avtocesto z vzhoda. Pogodbena vrednost izgradnje sodobne dvopasovnice s pripadajočimi deviacijami, podhodom za pešce ter komunalno in energetsko infrastrukturo znaša 943 milijonov tolarjev. DARS d.d. je v zadnjih trinajstih letih (od začetka uresničevanja NPIA) prometu predal že 370,3 kilometra avtocest, hitrih cest in drugih cest iz NPIA.

15.12.2006 VEČ
Splošne novice
Zaključena dobrodelna akcija Spodbujajmo rast

Danes je bila končana že druga dobrodelna akcija, v okviru katere je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) povabila svoje poslovne partnerje, da sredstva namenijo v dobrodelne namene petim izbranim ustanovam - Bolnišnicam Murska Sobota, Novo mesto, Jesenice in Izola ter Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom. Osrednji del akcije je predstavljala dobro obiskana torkova prireditev z naslovom Spodbujamo rast, ki je potekala v prostorih Viba filma v Ljubljani. V okviru dobrodelne akcije je bilo zbranih skupaj 32.990.000 slovenskih tolarjev, sredstva pa bodo namenjena financiranju različnih aparatur za pomoč, ki bodo pripomogle k spodbujanju rasti naših najmlajših.

13.12.2006 VEČ
Splošne novice
Nemotena uporaba elektronskih medijev za plačilo cestnine tudi ob prehodu na evro

Uporabniki skoraj 300.000 elektronskih medijev za plačilo cestnine v Sloveniji (ABC tablice, DARS kartice ali DARS kartice Transporter) bodo tudi v času prehoda na evro te medije lahko nemoteno uporabljali. Stanje dobroimetja bo ob prvem prehodu cestninske postaje po 1. januarju 2007 iz slovenskih tolarjev avtomatično pretvorjeno v evre, zato vozniki zaradi prehoda na evro ne bodo imeli nikakršnih dodatnih opravkov pri plačevanju cestnine.

12.12.2006 VEČ
Splošne novice
Nadzorni svet pooblastil upravo DARS za sklenitev nove kreditne pogodbe

Nadzorni svet DARS d.d. je na seji dne 1. decembra 2006 sprejel sklep, da pooblasti upravo DARS d.d. za podpis kreditne pogodbe z Evropsko Investicijsko Banko (EIB VIII). Sredstva v višini 300 milijonov evrov bodo namenjena financiranju gradnje odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji.

11.12.2006 VEČ
Splošne novice
Prometu predan avtocestni priključek Celje -vzhod

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes, 8. decembra 2006, v okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) prometu slavnostno predala priključek Celje-vzhod (Ljubečna) na avtocesti A1 Šentilj – Koper. Prva gradbena etapa priključka, ki vključuje tudi del povezovalne ceste, je bila zaradi izjemno ugodnih vremenskih pogojev ter z dobro organizacijo dela in pod strogim nadzorom zgrajena sedem mesecev pred pogodbenim rokom. Pogodbena vrednost je znašala 1,7 milijarde slovenskih tolarjev. Skupna dolžina novozgrajenih cest znaša 1.920 metrov, promet pa je po novozgrajenem delu stekel ob 14. uri.

08.12.2006 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni zadnji pogodbi za gradnjo štiripasovnic v Pomurju

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes v okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) s skupinama podjetij, izbranima na mednarodnih javnih razpisih, sklenila še zadnji dve pogodbi za gradnjo štiripasovnic ter pripadajočih objektov v Pomurju. Hitro cesto do mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas bosta gradila SCT Ljubljana in CPM Maribor, predor Cenkova in pokriti vkop na avtocestnem odseku Spodnja Senarska – Cogetinci pa SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina in SGP Pomgrad Murska Sobota. Skupna pogodbena vrednost danes oddanih del znaša 9,4 milijarde tolarjev. Pomurski avtocestni krak bo vključno s hitro cesto do Dolge vasi dokončan predvidoma konec leta 2008.

27.11.2006 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ