Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prometu predan avtocestni priključek Celje -vzhod

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes, 8. decembra 2006, v okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) prometu slavnostno predala priključek Celje-vzhod (Ljubečna) na avtocesti A1 Šentilj – Koper. Prva gradbena etapa priključka, ki vključuje tudi del povezovalne ceste, je bila zaradi izjemno ugodnih vremenskih pogojev ter z dobro organizacijo dela in pod strogim nadzorom zgrajena sedem mesecev pred pogodbenim rokom. Pogodbena vrednost je znašala 1,7 milijarde slovenskih tolarjev. Skupna dolžina novozgrajenih cest znaša 1.920 metrov, promet pa je po novozgrajenem delu stekel ob 14. uri.

08.12.2006 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni zadnji pogodbi za gradnjo štiripasovnic v Pomurju

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes v okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) s skupinama podjetij, izbranima na mednarodnih javnih razpisih, sklenila še zadnji dve pogodbi za gradnjo štiripasovnic ter pripadajočih objektov v Pomurju. Hitro cesto do mednarodnega mejnega prehoda Dolga vas bosta gradila SCT Ljubljana in CPM Maribor, predor Cenkova in pokriti vkop na avtocestnem odseku Spodnja Senarska – Cogetinci pa SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina in SGP Pomgrad Murska Sobota. Skupna pogodbena vrednost danes oddanih del znaša 9,4 milijarde tolarjev. Pomurski avtocestni krak bo vključno s hitro cesto do Dolge vasi dokončan predvidoma konec leta 2008.

27.11.2006 VEČ
Splošne novice
Uprava hrvaške avtocestne družbe obiskala Slovenijo

<SPAN style="FONT-FAMILY: Arial">Na povabilo Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., so Slovenijo obiskali predstavniki družbe Hrvatske avtoceste d.o.o.. Upravi obeh avtocestnih družb sta si ogledali gradbišči avtocestnega odseka Vrba – Peračica in predora Šentvid v Ljubljani ter nadzorni center za vodenje prometa na Vranskem. Pogovori so tekli predvsem o stičnih točkah sodelovanja med obema družbama, o načrtovanih avtocestnih odsekih in o skupnem sodelovanju pri vodenju prometa.</SPAN>

24.11.2006 VEČ
Splošne novice
Od jutri večja pretočnost dolenjske avtoceste

Na dolenjskem avtocestnem kraku, kjer izvajalci del od včeraj obnavljajo odsek Šmarje Sap – Grosuplje, bo promet z jutrišnjim dnem manj oviran, saj bodo izvajalci del in delavci DARS d.d. po postavitvi zapore in začetnih tehničnih prilagoditvah, v popoldanskem času omogočili dva prometna pasova tudi v smeri proti Novem mestu.

15.11.2006 VEČ
Splošne novice
DARS najel doslej najugodnejši komercialni kredit

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je včeraj v poznih popoldanskih urah z DEPFA Deutsche Pfandbriefbank AG sklenila pogodbo za najem doslej najugodnejšega kredita, ki ga je DARS d.d. najel od komercialnega ponudnika. Najeta sredstva v višini 150 milijonov evrov bodo namenjena financiranju gradnje avtocestnih odsekov iz Nacionalnega programa izgradnje avtocest ter obnov nekaterih obstoječih avtocestnih odsekov.

14.11.2006 VEČ
Splošne novice
Oddan zadnji odsek pomurske avtoceste

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z najugodnejšim izvajalcem, izbranem na javnem razpisu – SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina, SGP Pomgrad Murska Sobota in CP Ljubljana – sklenila pogodbo za izgradnjo zadnjega odseka pomurske avtoceste, med Lendavo in Pincami (faze A). Vrednost del znaša 16,3 milijarde tolarjev, pogodbeni rok pa 15 mesecev. S tem so v gradnjo oddana vsa gradbena dela za izgradnjo avtoceste A5 Maribor – Pince z izjemo pokritega vkopa in predora Cenkova na odseku Sp. Senarska – Cogetinci. Z gradnjo bodo začeli v prihodnjih dneh, pomurska avtocesta bo prometu v celoti predana konec leta 2008.

13.11.2006 VEČ
Splošne novice
Predor Šentvid bo tripasoven

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes z izvajalcem gradnje predora Šentvid sklenila pogodbo, s katero je določila, da graditelji predora Šentvid namesto ene dvopasovne in ene tripasovne cevi zgradijo tripasovni predor v obeh smereh s kavernama. DARS je s tem uresničil svojo napoved iz javnega razpisa, kjer je določil, da bo v primeru geoloških geomehanskih razmer, dopustnih za tovrstno gradnjo, osnovno pogodbo prilagodil izgradnji dvocevnega tripasovnega predora. Pogodbena vrednost izgradnje predora Šentvid tako znaša 17,416 milijarde tolarjev.

13.11.2006 VEČ
Splošne novice
Obnova avtocestnega odseka Šmarje Sap - Grosuplje

Na dolenjskem avtocestnem kraku bodo izvajalci del predvidoma s 14. novembrom 2006 začeli z enomesečno obnovo odseka Šmarje Sap – Grosuplje. Avtocestni odsek, ki je bil prometu predan konec osemdesetih let, bo deležen temeljite obnove in ojačitve vozišča, ki sta potrebna zaradi izjemnih prometnih obremenitev predvsem tovornega prometa. V jutranjih in popoldanskih prometnih konicah je pričakovati prometne zastoje.&nbsp;

10.11.2006 VEČ
Splošne novice
Sklepi Nadzornega sveta DARS d.d.

Nadzorni svet razpravljal tudi o avtocestnem planu za leto 2007.

10.11.2006 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ