Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zaradi obnovitvenih del za promet zaprt priključek Ljubljana jug

Na južni ljubljanski avtocestni obvoznici bodo na priključku Ljubljana jug zaradi obnovitvenih del v prihodnjih predvidoma dvanajstih dneh po štiri dni zaprti posamezni kraki navedenega priključka. Voznice in vozniki bodo lahko uporabljali izvoza Ljubljana – Rudnik ali Ljubljana – Sostro.

04.09.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejeta uredba o DLN za cesto Mengeš - Žeje

Vlada je na seji v četrtek, 31. avgusta 2006, sprejela Uredbo o državnem lokacijskem načrtu (DLN) za glavno cesto Želodnik – Mengeš – Vodice na odseku Mengeš – Žeje. Na povezovalni cesti Želodnik -Mengeš - Vodice je potrebno sprejeti še Uredbo o DLN na odseku Žeje – Vodice. Ta, zadnji odsek navedene povezovalne ceste je v fazi pridobitve mnenj na predlog DLN.

01.09.2006 VEČ
Splošne novice
Uprava DARS d.d. in sindikata sklenili podjetniško kolektivno pogodbo

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) je danes s Sindikatom železniškega transporta Slovenije – Sindikalna enota DARS d.d. ter Sindikatom delavcev prometa in zvez Slovenije – Sindikat delavcev avtoceste sklenila podjetniško kolektivno pogodbo. Po več mesecih pogajanj in usklajevanj je nekaj več kot 1.100 zaposlenih v DARS d.d. dobilo prvo, sodobno podjetniško kolektivno pogodbo.

25.08.2006 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni pogodbi za začetek graditve hitre ceste Koper - Izola

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je v sredo, 16. avgusta 2006, z najugodnejšima ponudnikoma, izbranima v postopkih javnega naročanja, sklenila pogodbi o graditvi trase in objektov na odseku hitre ceste med Koprom in Izolo v skupni vrednosti 10 milijard tolarjev. S sklenitvijo navedenih pogodb so oddana vsa cestogradbena dela na odseku obalne štiripasovnice med Koprom in Izolo, z izjemo predora Markovec, za katerega postopek javnega naročanja še ni zaključen.

17.08.2006 VEČ
Splošne novice
Predor Trojane v prvem letu brez hujših prometnih nesreč

Skozi najdaljši slovenski dvocevni predor, Trojane, se je v enem letu po njegovi predaji prometu prepeljalo skupno približno 8,3 milijona vozil.  V tem obdobju sta se v trojanskem predoru, ki je bil v okviru letošnjega testiranja evropskih predorov Euro Tap ocenjen kot eden od petih najbolj varnih evropskih cestnih predorov, zgodili dve prometni nesreči – po ena v vsaki cevi. Nesreči nista terjali hujših posledic, saj so udeleženci utrpeli le manjšo materialno škodo. Promet skozi predor Trojane je stekel v soboto zjutraj, 13. avgusta 2005, ko je bil za promet odprt skupno 8,2 kilometra dolg avtocestni odsek  med Trojanami in Blagovico, še zadnji manjkajoči odsek na skoraj 231 kilometrov dolgi štiripasovni avtocest A1 od Maribora do Kopra.

11.08.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejeta zadnja uredba za avtocesto med Karavankami in Obrežjem

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji izdala Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za avtocesto na odseku Ponikve - Hrastje in s tem umestila v prostor tudi zadnji del avtoceste A2 Karavanke - Ljubljana - Obrežje. DARS bo tako v prihodnjih dneh lahko začel vse postopke, ki so potrebni za čim prejšnji začetek gradnje 7,2 kilometra dolgega avtocestnega odseka, ki bo prometu predan predvidoma koncem 2008, ko bo dokončan tudi celotni avtocestni krak med Karavankami in Obrežjem.

28.07.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejeta uredba za avtocesto na odseku Pluska - Ponikve

Vlada RS je na današnji seji sprejela Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za del dolenjske avtoceste na odseku Pluska - Ponikve. Dolžina navedenega odseka znaša  7,598 kilometra. Trasa načrtovane avtoceste se pri Pluski odcepi od koridorja obstoječe hitre ceste H1 in poteka južneje v smeri pobočij Bukovja.

13.07.2006 VEČ
Splošne novice
Sprejeti novela uredbe o lokacijskem načrtu za HC Razdrto-Vipava ter lokacijski načrt za odsek avtoceste MMP Gruškovje-meja s Hrvaško

Vlada RS je sprejela spremembe in dopolnitve Uredbe o lokacijskem načrtu za primorski krak avtoceste na odseku hitre ceste Razdrto-Vipava ter Uredbo o državnem lokacijskem načrtu za odsek avtoceste mednarodni mejni prehod Gruškovje - meja z Republiko Hrvaško. S tem je dana osnova za nadaljnje aktivnosti priprav na gradnjo in samo gradnjo navedenih odsekov.

07.07.2006 VEČ
Splošne novice
Plačevanje cestnine tudi s plačilno kartico BA Maestro Skupine NLB

Na cestninskih postajah bo od sobote, 1. julija 2006, dalje možno plačevati cestnino tudi s kartico osebnega računa NLB Skupine. Plačilna kartica BA Maestro NLB Skupine se je tako pridružila dvanajstim plačilnim karticam, s katerimi je že možno brezgotovinsko plačevanje cestnine na slovenskih avtocestah, kakor tudi nakup elektronske tablice sistema ABC in vplačilo dobroimetja na  tablico ABC,  DARS kartico in DARS kartico Transporter.

30.06.2006 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ