Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Na avtocestah dodatne videokamere za lažje načrtovanje prometa

Na slovenskih avtocestah je ta konec tedna zaradi velikonočnih praznikov pričakovati povečan promet. Uporabniki avtocest so doslej na spletnem naslovu družbe s pomočjo posnetkov videokamer lahko vpogledali v prometne razmere na enajstih cestninskih postajah ter na primorskem avtocestnem kraku na območju Razdrtega.

25.03.2005 VEČ
Splošne novice
Cestninski postaji Krtina in Lukovica nista »črni gradnji«

DARS je danes prejel sklepe domžalskega gradbenega inšpektorja, s katerimi je ta v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku ustavil vse inšpekcijske postopke, ki se nanašajo na gradnjo dodatnih cestninskih postaj Krtina in Lukovica na avtocestnem odseku Blagovica – Šentjakob.

09.03.2005 VEČ
Splošne novice
Odgovor na članek v časopisu Finance

Odgovor v zvezi s člankom »Evropska unija na satelit, Dars pa še naprej z ABC« (3.3.2005), v Financah 8. marca 2005 objavil novinar Borut Godec

08.03.2005 VEČ
Splošne novice
Intenzivno izvajanje del na avtocestnem odseku Smednik – Krška vas

Na še zadnjem, 4,6 km dolgem delu avtocestnega odseka Smednik – Krška vas, ki je prvi avtocestni odsek v Sloveniji, pri katerem z nepovratnimi sredstvi iz kohezisjkih skladov sodeluje tudi Evropska unija, gradnja intenzivno poteka. Na polovici avtoceste, na katero je bil promet preusmerjen decembra lani, izvajalci dokončujejo objekte, na drugi polovici avtoceste pa so izvajalci porušili 80 % stare dvopasovne hitre ceste ter izkopali in nasuli srednji pas.

25.02.2005 VEČ
Splošne novice
Sprejeta uredba o državnem lokacijskem načrtu za avtocestni odseku Lešnica - Kronovo

Vlada RS je na današnji seji sprejela uredbo o državnem lokacijskem načrtu za 5,5 km dolg avtocestni odsek Lešnica – Kronovo na Dolenjskem.

24.02.2005 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2005

Vlada je na današnji seji sprejela Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2005 in ga poslala v soglasje Državnemu zboru. Vrednost letnega plana znaša 124,1 milijarde tolarjev.

24.02.2005 VEČ
Splošne novice
Sklenjeni pogodbi za izgradnjo avtocestnega odseka Šentvid – Koseze in premostitvenih objektov na avtocestnem odseku Slivnica - Pesnica

Vrednost obeh sklenjenih pogodb je skoraj 14 milijard tolarjev.

16.02.2005 VEČ
Splošne novice
Vlada izbrala varianto poteka avtoceste mimo Trebnjega

<P>Vlada se je na današnji seji seznanila z variantami poteka trase avtoceste na odseku Pluska – Ponikve in ocenila, da je na tem odseku dolenjskega avtocestnega kraka, ki poteka v območju občine Trebnje, najustreznejši potek avtoceste po varianti Bukovje, za katero se bo izdelal državni lokacijski načrt, je sporočilo Ministrstvo za okolje in prostor. S tem je izbrana varianta še zadnjega avtocestnega odseka na avtocesti A2 Karavanke - Obrežje, ki - v primeru, da bodo v letošnjem letu sprejeti lokacijski načrti za vse tri odseke dolenjskega avtocestnega kraka (Pluska - Ponikve, Ponikve - Hrastje, Lešnica - Kronovo) omogoča dokončanje izgradnje celotnega kraka do konca leta 2008.

10.02.2005 VEČ
Splošne novice
Priznanja najbolj urejenim cestninskim postajam

Danes je Turistična zveza Slovenije v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna podelila priznanja najbolje urejenim cestninskim postajam in počivališčem ob slovenskih avtocestah. Na prvo mesto sta se uvrstili cestninski postaji Hrušica pred predorom Karavanke in Dob na dolenjskem avtocestnem kraku ter počivališča Lom I na primorskem, Lukovica I na štajerskem ter Jesenice I in Lipce I na gorenjskem avtocestnem kraku.

09.02.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ