Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Avtocestni odsek Klanec - Črni Kal je predan prometu

Danes je predsednik Vlade Republike Slovenije, mag. Anton Rop, v spremstvu ministra za promet, dr. Marka Pavlihe, članov uprave DARS ter predstavnikov izvajalcev, DDC, SCT in Primorje, slavnostno predal prometu 8 km dolg avtocestni odsek Klanec – Črni Kal. S tem je bila zaključena tudi celodnevna prireditev »dan slovenskih avtocest« pod nazivom »Povezujemo Slovenijo«, v okviru katere si je okoli 3.000 obiskovalcev ogledalo novozgrajeni odsek.

23.09.2004 VEČ
Splošne novice
Zaključena gradbena dela na viaduktu Črni Kal

Danes so izvajalci na vozišču viadukta Črni Kal položili še zadnje metre zgornjega sloja asfalta, s čimer so dokončana gradbena dela na tem največjem premostitvenem objektu na slovenskih avtocestah. Zaključku gradbenih del bo sledil štiridnevni obremenilni preizkus, nato pa bodo izvajalci na viaduktu namestili še prometno opremo, s čimer bo viadukt Črni Kal pripravljen na tehnični pregled in predajo prometu hkrati z avtocestnim odsekom Klanec – Črni Kal, 23. septembra.

09.09.2004 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje obnovitvenih del na slovenskih avtocestah

V tem tednu bodo gradbeni izvajalci nadaljevali z obnovitvenimi deli na slovenskih avtocestah, ki jih je DARS zaradi povečanega prometa v času glavne turistične sezone sredi junija prekinil. Izvajalci del bodo obnovitve izvajali na vseh avtocestnih krakih in na ljubljanskem cestnem obroču, najzahtevnejši obnovitveni posegi pa bodo na primorskem in štajerskem avtocestnem kraku, saj so na njih najstarejši avtocestni objekti v Sloveniji. Promet bo v času obnovitvenih del na najbolj obremenjenih odsekih potekal po drugi polovici avtoceste po štirih zoženih pasovih (po dva pasova za vsako prometno smer), na prometno manj obremenjenih odsekih, kjer zaradi tehničnih značilnosti (širine vozišča) to ni možno, pa po sistemu »2+1« (dva pasova za prometno bolj obremenjeno smer, en prometni pas za nasprotno) oz. dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

01.09.2004 VEČ
Splošne novice
Avtocestni odsek Klanec - Črni Kal, vključno z največjim slovenskim premostitvenim objektom, viaduktom Črni Kal, bo predan prometu 23. septembra 2004

Osem kilometrov dolg odsek avtoceste od Klanca, kjer se trenutno konča avtocesta A1 Ljubljana - Koper, do priključka Črni Kal, bo predan prometu 23. septembra 2004. Zaradi navezave novozgrajenega odseka avtoceste na obstoječo avtocesto Ljubljana - Klanec bo avtocesta od cestninske postaje Videž do predaje prometu novozgrajenega odseka zaprta za ves promet od 13. septembra, promet iz smeri Ljubljane pa bo do predaje prometu novega odseka avtoceste preusmerjen na priključek Kozina. Promet iz smeri Kopra se bo v tem času na avtocesto proti Ljubljani vključil prav tako preko priključka Kozina.

28.08.2004 VEČ
Splošne novice
Odgovor Delu na zapis v rubriki "Pa še to" v soboto, 7. avgusta 2004

Avtor besedila v sobotni Delovi rubriki »Pa še to« ne loči med dolžniškim in lastniškim kapitalom, pa še celo pojem poroštva mu ni znan. Celotno emisijo prve izdaje obveznic, ki jih je izdal in na trgu kapitala prodal DARS v skladu z veljavno zakonodajo ter po enakem postopku kot obveznice na trgu plasira Republika Slovenija, predstavlja dolžniški kapital. Tega bo DARS svojim upnikom odplačeval v skladu z zakonodajo, ki ureja slovenski kapitalski trg in v skladu s pravili, ki veljajo za odplačevanje teh in tudi drugih obveznic.

09.08.2004 VEČ
Splošne novice
Razstava natečajnih rešitev za »Puhov most« čez reko Dravo na Ptuju

Danes so v Miheličevi galeriji na Ptuju odprli razstavo idejnih rešitev za izgradnjo tako imenovanega Puhovega mostu čez reko Dravo na povezovalni cesti mesta Ptuja na hitro cesto Hajdina – Ormož.

05.08.2004 VEČ
Splošne novice
Izvajalec del za gradnjo predora Šentvid še ni znan

Trditev, da naj bi SCT premagal tekmece za gradnjo predora Šentvid na avtocestnem odseku Šentvid – Koseze, kot so poročali nekateri mediji, je veliko prezgodna, saj je bilo včeraj, 4. avgusta 2004, šele javno odpiranje ponudb. Informacija pa je tudi napačna, saj SCT d.d. niti ni oddal (samostojne) ponudbe za gradnjo predora Šentvid. Izvajalec za gradnjo predora Šentvid torej ni izbran in posledično še nikakor ne more biti znan.

05.08.2004 VEČ
Splošne novice
Prva izdaja Darsovih obveznic prodana

Danes je vseh 21 investitorjev vplačalo kupnino za dvajsetletne obveznice prve izdaje Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji v skupni nominalni vrednosti 13,430 milijarde slovenskih tolarjev. Obveznice so izdane v 134.300 apoenih po 100.000 tolarjev za obdobje 20 let, z nespremenljivo obrestno mero v višini 5,1 odstotka letno. DARS bo obresti izplačeval enkrat letno 28. julija, glavnica pa zapade v plačilo skupaj z zadnjim plačilom obresti 28. julija 2024. Imetniki obveznic nimajo pravice udeležbe na dobičku izdajatelja, ta pa obveznic ne more predčasno odpoklicati.

28.07.2004 VEČ
Splošne novice
Premoščena Osapska dolina - zadnja betonaža viadukta Črni Kal

Danes so izvajalci del na viaduktu Črni Kal izvedli betoniranje zadnjega segmenta zgornje konstrukcije viadukta med visokimi stebri. S tem je premoščena Osapska dolina in avtocesti odprta pot do morja.  Vrednost vseh do 30. junija letos opravljenih del znaša 5,738 milijarde slovenskih tolarjev oziroma 83 odstotkov pogodbene investicijske vrednosti. Investitor del je Republika Slovenija, v njenem imenu je naročnik gradnje DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

23.07.2004 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ