Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Premoščena Osapska dolina - zadnja betonaža viadukta Črni Kal

Danes so izvajalci del na viaduktu Črni Kal izvedli betoniranje zadnjega segmenta zgornje konstrukcije viadukta med visokimi stebri. S tem je premoščena Osapska dolina in avtocesti odprta pot do morja.  Vrednost vseh do 30. junija letos opravljenih del znaša 5,738 milijarde slovenskih tolarjev oziroma 83 odstotkov pogodbene investicijske vrednosti. Investitor del je Republika Slovenija, v njenem imenu je naročnik gradnje DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

23.07.2004 VEČ
Splošne novice
Predaja prometu avtocestnega priključka Lopata in južne povezovalne ceste Celja

Danes je bil prometu predan avtocestni priključek Celje – zahod z južno povezovalno cesto (med avtocesto in glavno cesto G1/5, zahodno vpadnico v Celje) ter del severne povezovalne ceste v skupni dolžini 3,6 km. Vrednost opravljenih gradbenih del znaša 3,7 milijarde tolarjev, investicija pa je bila financirana iz namenskih sredstev slovenskega proračuna. Investitor gradnje je Republika Slovenija, v njenem imenu je naročnik gradnje DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji. Gradbena dela so od aprila 2003 izvajali CM Celje d.d., GIZ Gradis, NGR d.d., Cestno podjetje Maribor d.d., SCT d.d. in Primorje d.d.

22.07.2004 VEČ
Splošne novice
Vlada sprejela tri lokacijske načrte za odseke iz nacionalnega programa izgradnje avtocest

Na včerajšnji seji je Vlada Republike Slovenije sprejela uredbe o državnem lokacijskem načrtu za naslednje odseke iz nacionalnega programa izgradnje avtocest: za avtocesto na odseku Lendava - Pince z odcepom hitre ceste na Dolgo vas, za navezavo Luke Koper na avtocestno omrežje ter za cesto Hajdina - Ptuj na območju občine Hajdina.

16.07.2004 VEČ
Splošne novice
Video kamere za pomoč pri načrtovanju potovanj

Od danes lahko uporabniki avtocest na spletnem naslovu družbe s pomočjo posnetkov preverijo razmere na desetih cestninskih postajah, ob tem pa še stanje prometa na primorskem avtocestnem kraku v območju Razdrtega. Video kamere so postavljene na cestninskih postajah na vseh štirih avtocestnih krakih, uporabniki avtocest pa si z njimi lahko pomagajo pri načrtovanju potovanja še preden se odpravijo na pot.

13.07.2004 VEČ
Splošne novice
Dokončan avtocestni odsek Kronovo - Smednik

Danes je minister za promet, dr. Marko Pavliha, slovesno predal prometu 9,2 km dolg avtocestni odsek Kronovo - Smednik na dolenjskem avtocestnem kraku. Vrednost opravljenih gradbenih del znaša 11,7 milijarde tolarjev, investicija pa je bila financirana iz namenskih sredstev slovenskega proračuna in kredita Evropske investicijske banke. Investitor gradnje je Republika Slovenija, v njenem imenu je naročnik gradnje DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, gradbena dela pa so od junija 2002 izvajali SCT d.d., Primorje d.d., NGR d.d. in CGP d.d. Novo mesto. Promet po novozgrajenem odseku bo stekel pred 14. uro.

02.07.2004 VEČ
Splošne novice
Izjava DARS ob revizijskem poročilu Računskega sodišča

Revizijsko poročilo se nanša na pravilnosti in smotrnost poslovanja gradnje avtocestnega odseka Blagovica - Šentjakob, pododseka Blagovica - Kompolje.

17.06.2004 VEČ
Splošne novice
Zaradi obnove voziščne konstrukcije bo promet v območju razcepa Kozarje moten

Od srede, 5. maja 2004, do predvidoma konca meseca maja bo zaradi obnove voziščne konstrukcije v območju razcepa/vozlišča Kozarje na ljubljanski obvoznici oviran promet. Izvajalci bodo v območju razcepa Kozarje obnavljali voziščno konstrukcijo na krakih iz smeri Novega mesta proti Postojni in proti Kranju ter na kraku iz smeri Kranja proti Postojni. Da bi bil promet čim manj moten, bodo izvajalci dela izvajali fazno, pri čemer bo v vsaki smeri vedno prevozen vsaj en prometni pas.

04.05.2004 VEČ
Splošne novice
S prvim majem nov cenik cestnine

V skladu s sklepom Vlade RS bo s prvim majem 2004 stopil v veljavo nov cenik cestnine. Celoten cenik je že dostopen na teh straneh, z dnem uveljavitve pa bo stari cenik zamenjan z novim na vseh cestninskih postajah in spletni strani družbe DARS.

29.04.2004 VEČ
Splošne novice
Vlada potrdila besedilo pogodbe o izvajanju nalog v zvezi z izgradnjo in obnavljanjem avtocest ter koncesijske pogodbe o upravljanju in vzdrževanju avtocest

Vlada je na svoji seji 22. aprila potrdila besedilo pogodbe o izvajanju nalog v zvezi z izgradnjo in obnavljanjem avtocest ter koncesijsko pogodbo o upravljanju in vzdrževanju avtocest, ki ju bosta sklenili Republika Slovenija in DARS v skladu z Zakonom o družbi za avtoceste. Za potrebe izvajanja koncesije upravljanja in vzdrževanja avtocest je vlada sprejela sklep, s katerim se stvarno premoženje v lasti Republike Slovenije, v skupni knjigovodski vrednosti 6,279 milijarde tolarjev, prenese v last Darsa ("dokapitalizacija").

22.04.2004 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ