Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Prva vrtina v predoru Dekani

Danes bo izvajalec gradnje predora Dekani s prvim odstrelom kraške kamnine začel vrtati prvo od dveh cevi predora Dekani na avtocestnem odseku Klanec – Ankaran (Srmin).

14.11.2002 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje izkopa predora Trojane zahod

Danes popoldne je graditelj predora Trojane na avtocestnem odseku Trojane-Blagovica, Impresa Grassetto, nadaljeval z izkopom kalote predora Trojane z zahodne (ljubljanske) strani.

18.10.2002 VEČ
Splošne novice
Graditelji predora Podmilj počastili zavetnico rudarjev

Danes bodo graditelji predora Podmilj, predstavniki Rudarske gradbene družbe (RGD) iz Trbovelj, na vhodu v levo predorsko cev dvocevnega avtocestnega predora postavili kip svete Barbare, po legendi zavetnice rudarjev, in imenovali gospo Lucijo Čok, ministrico za šolstvo, znanost in šport, za botro predora.

11.10.2002 VEČ
Splošne novice
Nadaljevanje gradnje avtocestnega odseka Vučja vas – Beltinci

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je danes sklenila pogodbi za nadaljevanje gradnje avtocestnega odseka Vučja vas - Beltinci. Skupna vrednost obeh pogodb znaša 5 milijard tolarjev (vključno z DDV), rok za dokončanje del pa je 12 mesecev od uvedbe izvajalcev v delo.

25.09.2002 VEČ
Splošne novice
Dodatna hitra steza sistema ABC na vstopu na primorsko avtocesto

Od danes naprej sta uporabnikom sistema ABC na cestninski postaji Ljubljana zahod (Log) iz smeri Ljubljane proti obali na voljo dve hitri vstopni stezi. DARS je na cestninski postaji Ljubljana zahod (Log), v smeri proti morju, preuredil obstoječo vstopno kombinirano stezo v dodatno hitro stezo za uporabnike sistema ABC.

04.07.2002 VEČ
Splošne novice
Sklenjene pogodbe za nadaljevanje gradnje odsekov Krška vas – Obrežje in Kronovo - Smednik

DARS je danes sklenil pogodbi za izgradnjo 11,5 km dolge trase in objektov na avtocestnem odseku Krška vas – Obrežje ter pogodbo za izgradnjo objektov na avtocestnem odseku Kronovo - Smednik od Dobruške vasi do Smednika. Skupna vrednost vseh treh pogodb znaša 15,3 milijarde tolarjev.

02.07.2002 VEČ
Splošne novice
Zgrajeni avtocesti Vransko - Trojane in Kompolje - Krtina

Danes bosta prometu hkrati slavnostno predana avtocestna odseka od Vranskega do Trojan in od Kompolj do Krtine, skupne dolžine 14,6 km. Oba odseka sta sestavna dela t.i. štajerskega avtocestnega kraka in bosta prevzela dosedanjo funkcijo glavne ceste in tudi evropske ceste E 57 tako, da se bodo bistveno zmanjšale prometne obremenitve na obstoječi glavni cesti. Do dokončanja štajerskega kraka štiripasovnice manjka le še 14,2 km avtoceste od Trojan do Kompolja: že prihodnje leto bo predvidoma končan 6 km dolg odsek od Blagovice do Kompolj, v letu 2005 pa še 8,2 km dolg odsek Trojane - Blagovica.

28.06.2002 VEČ
Splošne novice
Deset let predora Karavanke: 1991 - 2001; Prevoz nevarnih snovi in izredni tovori

Promet z nevarnimi snovmi in izrednimi tovori se povečuje.

30.05.2001 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. avgusta 2020

Pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov. V teku so prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem, vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim ter dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami. Večjih vplivov na potek prometa v območju izvajanja del ni pričakovati.

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ