Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do 26. aprila 2018 20.4.2018
Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Opozarjamo, da bo predor Šentvid iz smeri Kranja proti Ljubljani zaprt neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj. V nedeljo pa bo na primorski avtocesti med Brezovico in Logatcem proti Kopru več delovnih zapor, predvsem zaradi krpanja udarnih jam na vozišču. Kljub temu, da je ob nedeljah najmanj prometa, je pričakovati tudi zastoje. Od sobote zvečer do nedelje popoldne bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, in sicer zaradi nujne sanacije vozišča v predoru Jasovnik.
Več ...

Obvestilo o sferičnem snemanju na delu ljubljanske severne obvoznice in območju priključka Šmarje – Sap 20.4.2018
Uporabnike ljubljanske severne obvoznice H3 in dela odseka dolenjske avtoceste A2 na območju priključka Šmarje – Sap obveščamo, da se bo 22. aprila 2018 med 9.00 in 15.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena oz. zgrajena v letu 2016 in 2017. Gre za del hitre ceste H3 med Tomačevim in Kosezami, vključno s pripadajočimi priključki ter del avtoceste A2 med razcepom Malence in priključkom Cikava, vključno s priključkoma Šmarje - Sap. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometno-informacijskega centra (PIC).
Več ...

Zapore predora Šentvid zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe 12.4.2018
Na odseku gorenjske avtoceste A2 Karavanke–Ljubljana bodo na območju predora Šentvid od 13. aprila do 21. maja 2018 vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del ob zaključku desetletne garancijske dobe, v sklopu katerih se bo izvajala sanacija betonske obloge in betonskih robnikov. Gre za nočne zapore ob delavnikih, medtem ko bo ob koncih tedna posamezna cev zaprta neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj.
Več ...

Prometna napoved do 20. aprila 2018 12.4.2018
Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Predvsem v nedeljo se lahko promet nekoliko poveča tudi zaradi konca počitnic v Švici in Belgiji. V soboto, 14. aprila 2018, bo med 8. in 14. uro zaradi del zaprt počasni pas na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru zaradi popravila betonskega vozišča. Po 14. uri je predvidena zapora počasnega in voznega pasu. Ta in prihodnji konec tedna bo zaradi del oviran promet na območju razcepa Kozarje (razcep iz Ljubljane proti Kopru).
Več ...

Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce 7.4.2018
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Več ...

Prometna napoved do 13. aprila 2018 6.4.2018
V petek in soboto predvsem ob lepem vremenu pričakujemo povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Predvsem v nedeljo se lahko promet nekoliko poveča tudi zaradi konca počitnic v Švici in na Hrvaškem. Možne so občasne zgostitve na mejnih prehodih s Hrvaško.
Več ...

Obvestilo o sferičnem snemanju dela štajerske in dela gorenjske avtoceste 6.4.2018
Uporabnike štajerske avtoceste A1 in gorenjske avtoceste A2 obveščamo, da se bo dne 7. in 8. aprila 2018 med 9.00 in 14.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje treh odsekov, ki so bili obnovljeni v letih 2016 in 2017. Gre za del štajerske avtoceste med Celjem zahod in Šempetrom v Savinjski dolini ter dva dela gorenjske avtoceste med Hrušico in Lipcami ter med Kranjem zahod in Vodicami, vključno s pripadajočimi priključki. Udeležence v prometu bo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščal Prometno-informacijski center (PIC).
Več ...

Brez dogovora s Policijo ni mogoče nadaljevati razpisa za nabavo opreme za sekcijsko merjenje hitrosti 6.4.2018
Družba DARS d.d. je ustavila javni razpis za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanja opreme ter sistemov sekcijskega merjenja hitrosti na odsekih avtocest in hitrih cest v upravljanju DARS d.d., v okviru katerega je bilo odpiranje ponudb nazadnje prestavljeno na 10. april 2018. Razlog je v tem, da Policija ni podpisala dogovora o vzpostavitvi sistemov sekcijskega merjenja hitrosti, po katerem bi morala vzpostavljene sisteme prevzeti v uporabo in s sistemom v celoti upravljati oz. izdajati globe za kršitelje.
Več ...

DARS gostil posebnega odposlanca ZN za varnost v prometu 4.4.2018
Darsov nadzorni center in Prometno-informacijski center v Dragomlju je obiskal posebni odposlanec Združenih narodov za varnost v prometu Jean Todt, nekdanji športni direktor ekipe Ferrari in predsednik Svetovne avtomobilske zveze, ki jo vodi že tretji mandat. G. Todt je obiskal Slovenijo na povabilo ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča, glavni namen njegovega obiska pa je skrb za dvig prometne varnosti.
Več ...

Spremembe cenika cestnine 3.4.2018
Hkrati z uvedbo elektronskega cestninjenja DarsGo je 1. aprila 2018 začel veljati tudi nov Cenik cestnine za uporabo cestninskih cest, ki določa cestnino za vse odseke avtocest in hitrih cest. V skladu s sklepom vlade se je osnovna cena na kilometer prevozne razdalje zvišala za tri odstotke. O dvigu se je družba DARS usklajevala s predstavniki avtoprevoznikov, Gospodarsko zbornico Slovenije in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Ker bo DARS po novem zaračunaval cestnino tudi na relacijah, kjer je do 1. aprila 2018 zaračunaval samo del prevozne razdalje ali pa cestnina sploh ni bila obračunana, je odstotek podražitve temu primerno višji.
Več ...

Prometna napoved do 6. aprila 2018 29.3.2018
Ob koncu tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, 30. marca 2018, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej in v nekaterih evropskih državah tudi počitnice, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek, 29. marca 2018, predvsem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.
Več ...

Priporočila pred uvedbo sistema DarsGo 23.3.2018
Slovenija bo 1. aprila 2018 uvedla elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila), poimenovano sistem DarsGo. Do vključno 23. marca 2018 so uporabniki v sistem registrirali že več kot 106.000 vozil.
Več ...

Obvestilo o sferičnem snemanju dela štajerske in podravske avtoceste 23.3.2018
Uporabnike štajerske avtoceste A1 in podravske avtoceste A4 obveščamo, da se bo dne 26.3.2018 med 9.00 in 14.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljen oz. zgrajen v letu 2017: gre za del avtoceste A1 med Dragučovo in Slivnico, vključno s počivališčem Maribor in priključkov Rogoza ter del A4 med Draženci in Podlehnikom, vključno s priključkoma Lancova vas in Podlehnik. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometnoinformacijskega centra (PIC) in morebitnih zastojih prometa.
Več ...

Prometna napoved do 30. marca 2018 22.3.2018
S petkom, 23. marcem 2018, zaradi počitnic v Avstriji in večjem delu Nemčije pričakujemo zgostitve prometa proti mejnim prehodom s Hrvaško. Na Gorenjskem bo povečan promet zaradi finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. Opozarjamo tudi na povečan promet prihodnji konec tedna, ko se začnejo velikonočni prazniki. Največ zastojev pričakujemo v četrtek, 29. marca 2018, in petek, 30. marca 2018, pred mejnim prehodom Obrežje.
Več ...

Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju 21.3.2018
Izvajalci del bodo, potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, še v tem mesecu nadaljevali obnovo viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti ter vozišča na vipavski hitri cesti. Najprej pa je načrtovana postavitev delovne zapore na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Udeležence v prometu bo o začetku postavitve delovnih zapor obveščal Prometno-informacijski center (PIC).
Več ...

Odpiranje ponudb za izgradnjo druge cevi predora Karavanke 20.3.2018
V prostorih družbe DARS v Ljubljani je bilo danes odpiranje ponudb, ki so prispele na javni razpis "Izgradnja vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke". Pravočasno, do 10. ure, je prispelo skupno devet ponudb. V skladu z razpisanimi pogoji in merili bo strokovna komisija za izvedbo javnega naročila svoje delo nadaljevala s podrobnim pregledom in oceno prejetih ponudb. Pogodba z izbranim izvajalcem bo lahko podpisana šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji oddaje predmetnega javnega naročila.
Več ...

Obvestilo o sferičnem snemanju dela primorske avtoceste in vipavske hitre ceste 16.3.2018
LJUBLJANA, 16. marec 2018 - Uporabnike primorske avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4 obveščamo, da se bo v prihodnjem tednu začelo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena v letu 2017: gre za del avtoceste med Uncem in Postojno ter del hitre ceste med Ajdovščino in Vogrskim, vključno s priključkom Selo. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometnoinformacijskega centra (PIC).
Več ...

Prometna napoved do 23. marca 2018 15.3.2018
V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Priporočamo, da počakate z menjavo zimskih pnevmatik, saj se bo konec tega tedna meja sneženja spustila do nižin. Sicer pa že opozarjamo na pričakovan povečan promet prihodnji konec tedna, ko se začnejo počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije, Planica pa bo gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.
Več ...

Obisk predsednika makedonskega avtocestnega podjetja 8.3.2018
Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic in član uprave Vili Žavrlan sta sprejela direktorja makedonskega Javnega podjetja za državne ceste Zorana Kitanova. V ospredju srečanja so bili pogovori o možnostih sodelovanja med obema podjetjema, zlasti pri izmenjavanju izkušenj in dobrih praks na področju gradnje, upravljanja in vzdrževanja cestninskih avtocest.
Več ...

Prometna napoved do 16. marca 2018 8.3.2018
V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic. Ob lepem vremenu bo v petek in soboto nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. 14. marca, dan pred prazniki na Madžarskem, pričakujemo povečano število tovornih vozil na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko, na zadnji dan praznikov, 16. marca, pa veliko število vozil pred mejo z Madžarsko.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
68
69
70

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri