Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Tuji uporabniki bolj zadovoljni s stanjem slovenskih avtocest od domačih 18.8.2017
Letošnja raziskava o zadovoljstvu uporabnikov slovenskih avtocest je med drugim pokazala, da ostajajo deljena mnenja o tem, koliko časa vozniki v zastojih zaradi del izgubijo na slovenskih avtocestah v primerjavi z drugimi državami. Do podobne ugotovitve je namreč prišla že lanska raziskava med domačimi in tujimi uporabniki avtocest. Medtem ko polovica domačih voznikov osebnih vozil ocenjuje, da v zastojih na avtocestah v Sloveniji izgubijo več časa kot v drugih državah, tako meni zgolj 15 odstotkov tujih voznikov osebnih vozil.
Več ...

Prometna napoved do 25. avgusta 2017 17.8.2017
Konec tedna je, kot običajno v poletnih mesecih, pričakovati povečano gostoto prometa, predvsem v petek in soboto v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V nedeljo, 20. avgusta 2017, je praznik na Madžarskem in konec počitnic v delih Nizozemske in Švice. Zato v soboto in nedeljo pričakujemo zgoščen promet od slovenske in hrvaške obale proti Avstriji. Ker se zaključujejo tudi kolektivni dopusti v Italiji, se bo hkrati povečal promet na avtocestah od Madžarske proti Italiji.
Več ...

Prometna napoved do 18. avgusta 2017 11.8.2017
Zaradi torkovega praznika v večjem delu Evrope in obnovitvenih del na avtocestnem odseku med Postojno in Uncem bo prihajajoči podaljšan konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo izkoristili podaljšan konec tedna za pot na slovensko in hrvaško obalo, obenem pa bo promet povečan tudi v obratni smeri, saj se med drugim v posameznih nemških zveznih deželah zaključujejo poletne šolske počitnice.
Več ...

Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste 9.8.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.
Več ...

Prometna napoved do 10. avgusta 4.8.2017
Ta konec tedna pričakujemo močno povečan promet od mej z Italijo in Avstrijo proti meji s Hrvaško. 4. avgusta se pričnejo italijanske kolektivne počitnice 'ferragosto', ki bodo trajale tri tedne. Zato lahko vsak konec tedna v avgustu na naših cestah pričakujemo večje število voznikov, ki bodo v prvih dveh tednih potovali iz smeri Italije proti Hrvaški in Madžarski, v drugi polovici meseca pa iz smeri Madžarske in Hrvaške proti Italiji.
Več ...

Prometna napoved do 4. avgusta 28.7.2017
Vsak konec tedna do konca avgusta bo na naših avtocestah močno povečan promet. Prva dva konca tedna bo promet povečan v smeri primorja zaradi začetka počitnic v Italiji ter v južni Nemčiji, v drugi polovici avgusta pa ob koncih tedna zlasti iz smeri hrvaške in slovenske obale proti Avstriji in Italiji.
Več ...

Prometna napoved do konca julija 2017 21.7.2017
Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah, je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Konec tedna se začenjajo počitnice v delu Nemčije (petih severnejših zveznih deželah) ter na severnem delu Nizozemske.
Več ...

Slovenija in Avstrija pridobili evropska sredstva za drugo cev predora Karavanke 13.7.2017
Republika Slovenija in Republika Avstrija sta na razpisu IPE - Instrumenta za povezovanje Evrope pridobili nepovratna evropska sredstva za izgradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke. IPE je za izgradnjo predorske cevi namenil sredstva v višini največ 7,95 mio EUR oziroma 10 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Dograditev predora Karavanke bo zagotovila večjo pretočnost, krajše potovalne čase in višjo stopnjo prometne varnosti.
Več ...

Tretja faza obnove odseka Unec–Postojna: proti Kopru po sosednji polovici viadukta Ravbarkomanda 13.7.2017
V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, izvajalca del Kolektor CPG d. d. in CPK d. d. skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. Hkrati delavci DARS d. d. že ves teden izvajajo dela za zaporo v tretji (tako imenovani 2B) fazi obnove, ki bo trajala do sredine septembra. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta.
Več ...

Prometna napoved do 21. julija 13.7.2017
Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah, je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Ta konec tedna se začenjajo počitnice v delih Nizozemske, Švice in Nemčije, zato bo na cestah še več vozil iz teh držav.
Več ...

Že drugič skupaj ozaveščali o življenjskem pomenu reševalnega pasu 8.7.2017
Na eno prvih počitniških sobot v glavni turistični sezoni, ko se kolone pločevine valijo proti morju, so gasilci, reševalci, policisti in delavci družbe Dars na počivališču Lom v okviru preventivne akcije Reši življenje 2017 informirali voznike o pomenu reševalnega pasu. V akciji, ki poteka že drugo leto zapored, je tudi tokrat sodelovala družba Dars, ki je zagotovila plastenke vode z etiketo Reši življenje ter letake in magnetne nalepke, ki opozarjajo udeležence v prometu na pravilno razvrstitev v primeru zastojev na avtocesti.
Več ...

Prometna napoved do 14. julija 2017 7.7.2017
Julija je vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti Hrvaški oziroma proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Ta konec tedna se začenjajo počitnice v delu Avstrije in Švice ter osrednjem delu Nizozemske, zato bo na cestah povečano število vozil iz teh držav.
Več ...

Od 10. julija spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji 5.7.2017
Zaradi del, ki jih je izvajal avstrijski avtocestni upravljavec ASFINAG na koroških avtocestah, je bil otežen prehod izrednim prevozom v smeri Slovenije preko predora Karavanke, zato je bil termin prehodov izrednih prevozov v smeri Slovenije 1. februarja 2016 prestavljen z 20.00 na 21.30 uro. Dela na Koroškem so zaključena, zato se večerni termin prehodov z 10. julijem 2017 popravi na prvotno dogovorjenega (na 20.00 uro).
Več ...

Zaradi zapore starega Puhovega mostu med priključkoma Hajdina in Draženci tudi brez vinjete 3.7.2017
Star ptujski most bo zaradi rekonstrukcije zaprt za ves promet predvidoma do konca septembra 2018. V času zapore, od 3. julija letos dalje, je obvoz za motorni promet urejen preko Puhovega mostu. Zaradi popolne zapore mostu je promet speljan tudi po podravski avtocesti A4, kjer se je med izvozoma Hajdina in Draženci do konca del mogoče peljati tudi brez vinjete, in po državnih cestah izven strnjenih naselij ter le delno po občinski Zagrebški cesti.
Več ...

Prometna napoved do 7. julija 2017 30.6.2017
V obdobju počitnic je ob koncih tedna pričakovati močno povečan promet, predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Ta konec tedna se poleg Nemčije, Avstrije in Švice počitnice začenjajo tudi v Belgiji ter na Slovaškem in Češkem. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoji bodo tudi pred predorom Karavanke.
Več ...

Intervencijsko zaprtje enega pasu na viaduktu Ravbarkomanda v smeri Ljubljane 29.6.2017
Uporabnike obveščamo, da je po vzpostavitvi zapore prehitevalnega pasu in dveh zoženih pasov ob desnem robu vozišča na viaduktu Ravbarkomanda včeraj v smeri proti Ljubljani prišlo do nepredvidenih lokalnih poškodb vozišča. Te je treba zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev v prometu nujno takoj sanirati. Uporabnike obveščamo, da je po vzpostavitvi zapore prehitevalnega pasu in dveh zoženih pasov ob desnem robu vozišča na viaduktu Ravbarkomanda včeraj v smeri proti Ljubljani prišlo do lokalnih poškodb vozišča. Te je treba zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev v prometu nujno takoj sanirati.
Več ...

Prometna napoved do začetka julija 2017 23.6.2017
Približujemo se koncu junija in času poletnih dopustov in počitnic. V tem obdobju lahko vsak konec tedna pričakujemo močno povečan promet na različnih odsekih, predvsem od Avstrije proti Hrvaški oziroma proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Ta konec tedna poleg slovenskih šolarjev končajo s poukom tudi v nekaterih nemških deželah. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri.
Več ...

Obnova viadukta Ravbarkomanda: Prestavitev zapore za začetek druge faze 21.6.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, se skladno s časovnico zaključuje prva faza del, v kateri sta bila zaprta odstavna pasova na obeh polovica avtoceste, promet pa urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Delavci DARS d.d. bodo v četrtek, 22. junija, ob 18. uri zvečer začeli s prestavitvijo zapore. V času prestavitve zapore bo promet med viaduktom Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani urejen samo po enem zoženem pasu, in sicer v razdalji približno 7 kilometrov. Čeprav bo velika večina del opravljena ponoči, je zlasti ob začetku prestavljanja zapore v smeri Ljubljane lahko pričakovati zgostitve prometa in zastoje.
Več ...

Na pot se odpravite z veliko mero strpnosti 21.6.2017
Ob začetku počitnic in pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih cestah ni mogoče povsem izogniti. Povečan promet pričakujemo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu. Že tradicionalno največ gneče pričakujemo ob petkih popoldan in sobotah dopoldan, ko se večina odpravi proti turističnim krajem, ob nedeljah popoldan pa je največ prometa v nasprotni smeri. Voznikom priporočamo, da se izognete prometnim konicam in se na pot odpravite z veliko mero strpnosti.
Več ...

Večje obnove avtocest in hitrih cest v letu 2017 19.6.2017
V poletnih mesecih bosta na slovenskih avtocestah in hitrih cestah dve večji delovišči z obsežnejšimi in dolgotrajnejšimi obnovitvenimi deli. Na primorski avtocesti A1 med Uncem in Postojno ter na vipavski hitri cesti H4 med Ajdovščino in Vogrskim. Načrtovani sta še dve obnovi v jeseni, in sicer na dolenjski avtocesti, kjer bo razpis objavljen predvidoma v kratkem, in na gorenjski avtocesti, kjer pa je postopek javnega naročanja že v teku, zato jih časovno in vrednostno še ne moremo natančneje opredeliti.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
65
66
67

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri