Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Posodobljen regionalni nadzorni center Kozina in novi sistemi na primorski AC 20.6.2018
Prometni varnosti in pretočnosti na avtocestah namenjamo posebno skrb, saj gre za enega izmed strateških vidikov družbe DARS. Strokovno spremljamo in izvajamo prometnovarnostne projekte, 24 ur na dan izvajamo ukrepe nadzora ter vodenja prometa. S tem namenom smo tudi prenovili Regionalni nadzorni center Kozina, ki nadzoruje enega od najbolj prometno obremenjenih delov slovenskega avtocestnega omrežja.
Več ...

Občani bodo lahko informacije o projektu severnega dela tretje osi odslej pridobili tudi v Velenju 15.6.2018
V okviru projekta zgraditve severnega dela tretje razvojne osi bo družba DARS v Velenju, ki se nahaja približno na sredini načrtovane trase, konec junija letos odprla informacijsko pisarno. Vsem občanom, ki stanujejo ob načrtovani trasi severnega dela tretje razvojne osi, torej iz občin Braslovče, Polzela, Šmartno ob Paki in Šoštanj ter iz slovenjegraške in velenjske mestne občine, želimo omogočiti pridobitev informacij v zvezi s postopki in aktivnostmi v zvezi s projektom.
Več ...

Prometna napoved do četrtka, 21. junija 2018 14.6.2018
V petek in soboto je pričakovati visoko gostoto prometa predvsem od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. Začenjajo se šolske počitnice na Madžarskem in Hrvaškem. Podobne zgostitve prometa v obratni smeri pričakujemo v nedeljo, predvsem v popoldanskem času. V soboto in nedeljo poleg zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško (predvsem na mejnem prehodu Gruškovje in mejnih prehodih v Istri) pričakujemo tudi zastoje pred predorom Karavanke. Do 17. junija 2018 bo potekala kolesarska dirka Po Sloveniji v petih etapah na relacijah: Lendava–Murska Sobota, Maribor–Rogaška Slatina, Slovenske Konjice–Celje, Ljubljana–Kamnik, Trebnje–Novo mesto.
Več ...

Prometna napoved do četrtka, 14. junija 2018 7.6.2018
Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v predvsem v nedeljo popoldan v obratni smeri. V soboto, 9. junija 2018, bo zaradi popravila vozišča promet na odseku dolenjske avtoceste med Višjo Goro in Grosupljem proti Ljubljani urejen samo po enem pasu. Od petka, 8. junija 2018, do torka, 12. junija 2018, pa bo na primorski avtocesti zaradi preplastitve popolna zapora priključka Postojna, obvoz bo urejen preko priključka Razdrto. Med 8. in 10. junijem 2018 bo zaradi kolesarske dirke Maraton Franja večje število cestnih zapor.
Več ...

Mednarodna konferenca '46. Dnevi ASECAP' v Ljubljani 7.6.2018
Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic se je udeležil odprtja 46. študijskih in informacijskih dnevov ASECAP, ki jih organizira evropsko strokovno združenje avtocestnih koncesionarjev in upravljavcev avtocest. Konferenca poteka med 6. in 8. junijem 2018 v Ljubljani in je vsebinsko posvečena vlogi infrastrukturnih investicij v novem paketu za mobilnost EU na področju cest, udeležuje pa se je približno 220 udeležencev iz 21 držav.
Več ...

Prometna napoved do četrtka, 7. junija 2018 31.5.2018
Močno povečan promet pričakujemo v nedeljo popoldne in zvečer, in sicer od Hrvaške proti Avstriji, saj se končuje podaljšan vikend zaradi praznika v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Poljskem, zaključujejo se tudi počitnice v velikem delu Nemčije. Sicer pa bo tudi v soboto povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Voznike opozarjamo, da ob zastojih na avtocestah tudi vzporedne ceste ne bodo dobra izbira, predvsem tam, kjer bodo zapore zaradi prireditev. Med drugim konec tedna poteka tradicionalni Maraton Franja.
Več ...

Zaradi del bodo začasno zaprti priključki Postojna in Vodice (oba proti Ljubljani) ter Ajdovščina (proti Novi Gorici) 28.5.2018
Zaradi del bodo začasno zaprti trije priključki, ki so razmeroma močno prometno obremenjeni zlasti v jutranji in popoldanski konici. Že danes popoldne bo na hitri cesti skozi Vipavsko dolino H4 zaprt priključek Ajdovščina v smeri Nove Gorice (tako uvoz na hitro cesto kot izvoz z nje v navedeni smeri), od jutri dalje pa na primorski avtocesti priključek Postojna v smeri Ljubljane (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v navedeni smeri) ter na gorenjski avtocesti priključek Vodice v smeri Ljubljane (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v navedeni smeri).
Več ...

Prometna napoved do četrtka, 31. maja 2018 24.5.2018
Konec tedna pričakujemo običajno povečanje turističnega prometa, in sicer v petek in soboto proti turističnim krajem, v soboto in nedeljo popoldne pa v obratni smeri. Odsek gorenjske avtoceste med razcepom Koseze in vključno predorom Šentvid bo v smeri Kranja zaradi del zaprt od sobote zgodaj zjutraj do najpozneje ponedeljka zgodaj zjutraj. Promet se bo lahko močno povečal v sredo popoldne in zvečer ter v četrtek, 31. maja 2018, ko se zaradi praznika začne tako imenovani podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Švice, na Poljskem ter na Hrvaškem.
Več ...

Zapora odseka avtoceste A5 Dragučova–Lenart zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe 21.5.2018
Na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom, in sicer na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova, bo od 22. maja do 15. junija 2018 vzpostavljena popolna zapora prometa zaradi del ob zaključku 10-letne garancijske dobe, v sklopu katere se bodo izvajala sanacijska dela na betonih. Zapora v smeri proti Lenartu bo potekala od 22. maja do 2. junija 2018, v smeri proti Dragučovi pa od 5. junija do 15. junija 2018. V času popolne zapore bo promet na tem območju potekal dvosmerno po nasprotni strani avtoceste.
Več ...

Prometna napoved do petka, 25. maja 2018 17.5.2018
Ta konec tedna bodo na promet vplivale krajše počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije, hkrati pa je v ponedeljek v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem praznik. V Nemčiji pričakujejo zelo povečan promet in dolge zastoje, na kar že ves teden opozarjajo tamkajšnji mediji. Na slovenskih cestah bo zaradi tega promet od Avstrije proti Hrvaški povečan v petek popoldne in soboto dopoldne. V obratni smeri bosta najbolj obremenjena ponedeljek in torek. V torek se bo povečalo tudi število tovornih vozil pred mejo z Avstrijo.
Več ...

Prometna napoved do petka, 18. maja 2018 10.5.2018
Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa proti turističnim krajem ter v obratni smeri, predvsem v nedeljo od Hrvaške proti Avstriji. Končujejo se namreč krajše počitnice v delu Nemčije in v Belgiji ter tako imenovani podaljšan vikend zaradi četrtkovega praznika v Avstriji, Nemčiji in Švici. Že zdaj opozarjamo tudi na nov podaljšan vikend v naslednjem tednu v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem in v Švici ter na začetek počitnic v Avstriji in večjem delu Nemčije.
Več ...

Začetek odstranjevanja cestninskih postaj 9.5.2018
Z vzpostavitvijo sistema DarsGo, ki je začel 1. aprila 2018 veljati za težka vozila (vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase), cestninske postaje na avtocestnem omrežju niso več potrebne. Danes se tako na Torovem že začenjajo prva pripravljalna dela za rušenje čelne cestninske postaje in preureditev celotnega območja. V naslednjem tednu se bodo pripravljalna dela pričela tudi na čelni cestninski postaji Log. Zaradi izvajanja del bo na območju obeh cestninskih postaj najprej vzpostavljena zapora obeh prehitevalnih pasov, tudi pozneje pa bo ves čas obnove zagotovljena največja možna pretočnost prometa. To pomeni, da bosta skoraj ves čas obnove v vsako smer potekala dva zožena vozna pasova. Dela na obeh cestninskih postajah bodo zaključena do konca julija.
Več ...

Prometna napoved do petka, 11. maja 2018 4.5.2018
V soboto, 5. maja bo dopoldne nekoliko povečan promet proti morju. V nedeljo, 6. maja bo popoldne in proti večeru gost promet z zastoji v smeri proti mestnim središčem, saj se za nekatere končujejo prvomajske počitnice. V sredo, 9. maja se zaradi praznika v Nemčiji, Avstriji in na Češkem ter zaradi počitnic v delu Belgije pričenjajo večje zgostitve prometa od Avstrije proti morju in Hrvaški. Največ zastojev pričakujemo v četrtek, 10. maja, zjutraj, ko se bo povečanemu prometu zaradi praznikov v tujini in povečanemu številu tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo priključila še običajna jutranja konica. Voznikom svetujemo, da za ta dan izberejo alternativne poti oz. predvidijo daljši čas za pot v službo (predvsem štajerski in dolenjski avtocestni krak proti Ljubljani).
Več ...

Prometna napoved do petka, 4. maja 2018 26.4.2018
Zaradi prihajajočih prvomajskih praznikov in šolskih počitnic je pričakovati povečan promet predvsem iz mestnih središč proti Istri in drugim turističnim krajem, in sicer najbolj v četrtek, 26. aprila 2018, popoldne ter v petek, 27. aprila 2018, dopoldne. Močnejšo popoldansko prometno konico, izraziteje na severni in zahodni ljubljanski obvoznici, in povečan promet proti turističnim krajem, predvsem na Obali, lahko pričakujemo že v četrtek, 26. aprila 2018. Na odseku avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in Šentjakobom proti Mariboru bo v soboto, 28. aprila 2018, promet v dolžini približno 600 metrov urejen le po enem prometnem pasu. Pričakovati je zastoje tako iz smeri severne ljubljanske obvoznice proti Štajerski kot tudi iz smeri vzhodne obvoznice (Bizovika) proti Domžalam.
Več ...

Strateška konferenca o razvoju evropskega prometa 25.4.2018
DARS sodeluje na tridnevni konferenci Dnevi TEN-T 2018 v Ljubljani, ki predstavlja strateške usmeritve in glavne finančne okvire Evropske komisije na področju razvoja prometa. Konferenco so obiskali številni člani Evropske komisije in Evropskega parlamenta, ministri za promet držav članic EU ter drugi pomembni odločevalci na področju naložb v pametno, varno in zeleno mobilnost. Družba DARS se na konferenci predstavlja s projektom izgradnje druge cevi predora Karavanke, ki je sofinanciran iz projekta CROCODILE 2 v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF). Obiskovalci Darsove stojnice pa so se zanimali tudi za Darsove izkušnje z uvajanjem novega sistema elektronskega cestninjenja težkih vozil DarsGo, ki je v Sloveniji stopil v veljavo 1. aprila 2018.
Več ...

Prometna napoved do 26. aprila 2018 20.4.2018
Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Opozarjamo, da bo predor Šentvid iz smeri Kranja proti Ljubljani zaprt neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj. V nedeljo pa bo na primorski avtocesti med Brezovico in Logatcem proti Kopru več delovnih zapor, predvsem zaradi krpanja udarnih jam na vozišču. Kljub temu, da je ob nedeljah najmanj prometa, je pričakovati tudi zastoje. Od sobote zvečer do nedelje popoldne bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, in sicer zaradi nujne sanacije vozišča v predoru Jasovnik.
Več ...

Obvestilo o sferičnem snemanju na delu ljubljanske severne obvoznice in območju priključka Šmarje – Sap 20.4.2018
Uporabnike ljubljanske severne obvoznice H3 in dela odseka dolenjske avtoceste A2 na območju priključka Šmarje – Sap obveščamo, da se bo 22. aprila 2018 med 9.00 in 15.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena oz. zgrajena v letu 2016 in 2017. Gre za del hitre ceste H3 med Tomačevim in Kosezami, vključno s pripadajočimi priključki ter del avtoceste A2 med razcepom Malence in priključkom Cikava, vključno s priključkoma Šmarje - Sap. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometno-informacijskega centra (PIC).
Več ...

Zapore predora Šentvid zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe 12.4.2018
Na odseku gorenjske avtoceste A2 Karavanke–Ljubljana bodo na območju predora Šentvid od 13. aprila do 21. maja 2018 vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del ob zaključku desetletne garancijske dobe, v sklopu katerih se bo izvajala sanacija betonske obloge in betonskih robnikov. Gre za nočne zapore ob delavnikih, medtem ko bo ob koncih tedna posamezna cev zaprta neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj.
Več ...

Prometna napoved do 20. aprila 2018 12.4.2018
Konec tedna pričakujemo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri. Predvsem v nedeljo se lahko promet nekoliko poveča tudi zaradi konca počitnic v Švici in Belgiji. V soboto, 14. aprila 2018, bo med 8. in 14. uro zaradi del zaprt počasni pas na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru zaradi popravila betonskega vozišča. Po 14. uri je predvidena zapora počasnega in voznega pasu. Ta in prihodnji konec tedna bo zaradi del oviran promet na območju razcepa Kozarje (razcep iz Ljubljane proti Kopru).
Več ...

Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce 7.4.2018
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji nekaj več kot 2 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
69
70
71

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri