Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do 20. oktobra 13.10.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo počitnice v južnem in srednjem delu Nizozemske, menjajo počitnice v predelih Nemčije ter končujejo počitnice v delu Švice.
Več ...

Slavnostno odprtje priključka Šmarje - Sap 12.10.2017
Družba DARS je odprla priključek Šmarje - Sap. Slavnostnega odprtja so se udeležili minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, predsednik uprave DARS d.d. dr. Tomaž Vidic ter župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič. Promet po novem priključku je stekel v večernih urah.
Več ...

Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna 11.10.2017
Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
Več ...

Prometna napoved do 13. oktobra 6.10.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Nekaj dodatnega prometa pričakujemo od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, saj se začenjajo krajše počitnice v delu Švice in Nemčije. V nedeljo je tudi praznik na Hrvaškem.
Več ...

Predstavitev sistema DarsGo na srečanju avtoprevoznikov 30.9.2017
Družba DARS d.d. je sodelovala pri prvem Srečanju prevozniških družin in prevozniških podjetij Slovenije, ki sta ga organizirali Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Udeleženci srečanja so imeli na Darsovi stojnici možnost iz prve roke izvedeti več informacij o novem elektronskem cestninskem sistemu DarsGo za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, ki bo uveden v letu 2018.
Več ...

Prometna napoved do 6. oktobra 29.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem in v obratni smeri. Zaradi praznika v Nemčiji v torek, 3. oktobra 2017, ter začetka krajših počitnic v Švici in delu Nemčije pričakujemo nekaj več prometa kot običajno tudi od meje z Avstrijo proti Hrvaški.
Več ...

Dars ne izvaja akcije »Vinjeta zastonj« 27.9.2017
V zadnjih dneh se na družbenem omrežju Facebook vnovič pojavlja nagradna igra »Vinjeta zastonj«, kjer je kot organizator naveden DARS d.d. Navedeno ne drži, saj Dars ni organizator omenjene nagradne igre.
Več ...

Prometna napoved do 29. septembra 21.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo nekoliko povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji.
Več ...

Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah – Povezani v varno omrežje 20.9.2017
Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo jutri, 21. septembra 2017, se v družbi DARS pridružujemo pozivu za znatno in trajnostno znižanje števila smrtnih žrtev in hujših poškodb na cestah po svetu – »ProjectEDWARD«. V družbi DARS s svojimi ekipami zaposlenih redno spremljamo stanje na področju prometne varnosti ter izvajamo številne projekte, s katerimi želimo zmanjšati število smrtnih žrtev in poškodovanih na avtocestah.
Več ...

Prometna napoved do 22. septembra 15.9.2017
Konec tedna se obeta povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem, predvsem v soboto pa še vedno pričakujemo povečan promet od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji. Opozarjamo tudi na ovire zaradi številnih prireditev.
Več ...

Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi 12.9.2017
Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.
Več ...

Prometna napoved do 15. septembra 7.9.2017
Konec tedna se obeta še zadnji večji val turistov iz smeri hrvaške in slovenske obale proti Avstriji, kjer se končujejo počitnice še v preostalih deželah. Počitnice se ta konec tedna zaključujejo tudi v dveh večjih južnih nemških deželah, na Bavarskem in v Baden-Wuerttembergu. Zastoje pričakujemo predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri (Sečovlje, Dragonja, Sočerga) ter pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi domačih turistov, ki se bodo odpravili na oddih ob koncu tedna, ter nekaterih prireditev in začetka obdobja trgatev je pričakovati povečan promet tudi v petek popoldne in soboto dopoldne iz večjih mest, v nedeljo popoldne in zvečer pa v obratni smeri.
Več ...

Prometna napoved do 8. septembra 1.9.2017
Konec poletnih počitnic v Sloveniji in mnogih evropskih državah prinaša zmanjšane turistične prometne konice. Vračajo se običajne jutranje in popoldanske prometne konice v bližini večjih mest in na vpadnicah v večja mesta, in sicer od ponedeljka do petka, med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro.
Več ...

Začetek obnove avtoceste Hrušica–Lipce 1.9.2017
Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.
Več ...

S koncem počitnic pričetek jutranjih in popoldanskih prometnih konic 31.8.2017
Po pričakovanjih se bo s pričetkom šolskega obdobja promet ob vikendih umiril, povečale pa se bodo dnevne prometne konice v jutranjih in popoldanskih urah med tednom. Prometnim konicam se lahko izognete s spremljanjem prometnih informacij, izbiro alternativnih poti in izračunom potovalnega časa, kar vam omogoča tudi prometna mobilna aplikacija DarsPromet+.
Več ...

Prometna napoved do začetka septembra 2017 25.8.2017
Ob začetku šolskega leta je pričakovati povečan promet. Z iztekom počitniškega obdobja lahko vnovič pričakujemo povečanje tako jutranjih (med 6. in 8. uro) kot popoldanskih (med 15. in 17. uro) prometnih konic. Kljub koncu počitnic v nekaterih evropskih deželah so na cestah še vedno številni turisti. Ob koncih tedna še vedno pričakujemo povečan promet proti slovenski in hrvaški obali, v soboto in nedeljo pa v obratni smeri.
Več ...

Objava načrtov zaščite in reševanja za predore 23.8.2017
Družba DARS skladno z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja (Uradni list RS, št. 24/12 in 78/16) objavlja novo različico načrtov zaščite in reševanja za predore na slovenskem avtocestnem sistemu tudi na spletnih straneh družbe.
Več ...

Tuji uporabniki bolj zadovoljni s stanjem slovenskih avtocest od domačih 18.8.2017
Letošnja raziskava o zadovoljstvu uporabnikov slovenskih avtocest je med drugim pokazala, da ostajajo deljena mnenja o tem, koliko časa vozniki v zastojih zaradi del izgubijo na slovenskih avtocestah v primerjavi z drugimi državami. Do podobne ugotovitve je namreč prišla že lanska raziskava med domačimi in tujimi uporabniki avtocest. Medtem ko polovica domačih voznikov osebnih vozil ocenjuje, da v zastojih na avtocestah v Sloveniji izgubijo več časa kot v drugih državah, tako meni zgolj 15 odstotkov tujih voznikov osebnih vozil.
Več ...

Prometna napoved do 25. avgusta 2017 17.8.2017
Konec tedna je, kot običajno v poletnih mesecih, pričakovati povečano gostoto prometa, predvsem v petek in soboto v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V nedeljo, 20. avgusta 2017, je praznik na Madžarskem in konec počitnic v delih Nizozemske in Švice. Zato v soboto in nedeljo pričakujemo zgoščen promet od slovenske in hrvaške obale proti Avstriji. Ker se zaključujejo tudi kolektivni dopusti v Italiji, se bo hkrati povečal promet na avtocestah od Madžarske proti Italiji.
Več ...

Prometna napoved do 18. avgusta 2017 11.8.2017
Zaradi torkovega praznika v večjem delu Evrope in obnovitvenih del na avtocestnem odseku med Postojno in Uncem bo prihajajoči podaljšan konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo izkoristili podaljšan konec tedna za pot na slovensko in hrvaško obalo, obenem pa bo promet povečan tudi v obratni smeri, saj se med drugim v posameznih nemških zveznih deželah zaključujejo poletne šolske počitnice.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
65
66
67

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri