Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do 31. marca 24.3.2017
Na cestah proti Gorenjski ter naprej proti Ratečam bo konec tega tedna zaradi mednarodne športne prireditve v Planici močno povečan promet.
Več ...

Ukrepi za večjo prometno varnost na ljubljanskem obroču 24.3.2017
Družba DARS d. d. izvaja več aktivnosti na področju prometne varnosti in upravljanja prometa. Med vsemi nalogami je bila posebna pozornost posvečena tudi spremljanju prometnih dogajanj po celotnem sistemu cest, ki predstavljajo ljubljanski obroč (hitra cesta H3 na severnem delu in avtocesti A1 in A2 na preostalem delu obroča). V tem tednu so bili tako vzpostavljeni znaki za prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na celotnem ljubljanskem avtocestnem obroču.
Več ...

Zaradi zaprtja stare obalne ceste obvoz čez predor Markovec brez vinjete 20.3.2017
Zaradi popolne zapore stare obalne ceste je obvoz od 20. marca 2017 urejen po hitri cesti H6 Koper–Izola, skozi predor Markovec, zato med priključkoma Semedela in Izola ni obvezna uporaba vinjete.
Več ...

Prometna napoved do 26. marca 17.3.2017
Od 15. marca v Sloveniji za vozila ni več obvezna zimska oprema, voznike pa opozarjamo, da so temperature ponekod še vedno nizke in v primeru zimskih razmer na cesti mora biti njihovo vozilo še vedno ustrezno opremljeno.
Več ...

Prometna napoved do 10. marca 3.3.2017
Zaključujejo se zimske počitnice v zahodnem delu Slovenije, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. Posebej na Gorenjskem, kjer bo promet v soboto in nedeljo, 4. in 5. marca, povečan tudi zaradi športne prireditve v Kranjski Gori. Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se bo v naslednjih mesecih močno povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki naj pred zaporami pričakujejo tudi zastoje. Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje.
Več ...

Nadaljevanje aktivnosti za vzpostavitev elektronskega cestninskega sistema 24.2.2017
Na področju vzpostavitve elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku na avtocestah in hitrih cestah za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3500 kg (težka vozila oz. vsa nevinjetna vozila) se aktivnosti nadaljujejo.
Več ...

Prometna napoved do 3. marca 24.2.2017
Zaradi zimskih počitnic v zahodnem delu Slovenije pričakujemo manj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice na tem območju. Hkrati bo predvsem v petek in soboto povečan promet v smeri proti turističnim krajem, v nedeljo pa v obratni smeri.
Več ...

Prometna napoved do 24. februarja 17.2.2017
V vzhodnem delu Slovenije se začenjajo zimske počitnice, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. V tem delu pričakujemo tudi manj obremenjene dnevne prometne konice. Bliža se pustni čas in promet bo že prihajajoči teden marsikje oviran zaradi predpustnih prireditev. Voznike tudi opozarjamo, da skladno s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.
Več ...

Prometna napoved do 17. februarja 9.2.2017
Zaradi zimskih počitnic v večjem delu Evrope, pričakujemo nekoliko povečan promet ob koncu tedna proti turističnim krajem in nazaj.
Več ...

DARS med najuglednejšimi delodajalci 2016 7.2.2017
V organizaciji spletnega portala MojeDelo.com je letos že šestič potekal izbor za najuglednejšega delodajalca leta. V raziskavi je sodelovalo več tisoč kandidatov na trgu dela, ki so na podlagi različnih kriterijev ocenjevali ugled posameznega podjetja. Družba DARS je prejela imenitni priznanji, in sicer »Ugledni delodajalec« ter »Ugledni delodajalec« za prvo mesto v panogi logistika in promet.
Več ...

Bodi viden, bodi previden 7.2.2017
V ponedeljek, 6. februarja, se je pričela nacionalna preventivna akcija Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, imenovana Bodi viden – bodi previden. Preventivna akcija za večjo varnost peščev bo potekala do 12. februarja.
Več ...

Prometna napoved do 10. februarja 2.2.2017
Zaradi zimskih počitnic v večjem delu Evrope pričakujemo nekoliko povečan promet ob koncu tedna proti turističnim krajem in nazaj. V sredo, 8. februarja, zaradi praznika v Sloveniji velja omejitev tovornega prometa.
Več ...

Policija in DARS za večjo varnost tudi z meritvami hitrosti 27.1.2017
Prehitra oziroma neprilagojena hitrost je poleg neustrezne varnostne razdalje zelo pogost vzrok nesreč na naših avtocestah, ki se lahko končajo tudi tragično. Poleg tega prometne nesreče ob tako povečanem prometu vodijo v hude zastoje. Na odseku štajerske avtoceste med Trojanami in Podmiljem bo proti Ljubljani od ponedeljka, 30. januarja, od 7. ure zjutraj dalje začel delovati sistem merjenja povprečne hitrosti vožnje, na podlagi katerega bo Policija kršiteljem izrekala globe.
Več ...

Prometna napoved do 3. februarja 26.1.2017
Zaradi zimskih počitnic v večjem delu Evrope pričakujemo konec januarja in začetek februarja predvsem ob koncih tedna in ob lepem vremenu povečano gostoto prometa v smeri proti turističnim krajem in nazaj.
Več ...

Prometna napoved do 27. januarja 20.1.2017
Po podatkih vremenoslovcev bo burja oslabela, po nižinah se nam obeta jutranja megla. Zaradi večdnevnih vremenskih omejitev v minulem tednu je konec tedna pričakovati povečano število tovornih vozil na naših cestah.
Več ...

Pojasnilo zapiranja vipavske hitre ceste 18.1.2017
V družbi DARS d. d., kjer upravljamo z avtocestami in hitrimi cestami redno spremljamo obnašanje burje in temu primerno prilagajamo področni sistem. Burja je lahko zelo nepredvidljiva in za voznike, še dodatno pa za tiste, ki je niso vajeni, zelo nevarna. Zato skrbno pretehtamo, preden se odločimo za spremembe v sistemu zapiranja ceste, ki je bil vzpostavljen na podlagi dolgoletnih izkušenj. Vzdolž hitre ceste H4 je deset cestnovremenskih postaj (CVP) s senzorji vetra. Po zadnji preseženi mejni vrednosti burje zapora ceste traja še dve uri za prve tri stopnje omejevanja prometa. V primeru četrte stopnje, popolne zapore hitre ceste za ves promet, pa lahko tudi dlje. Burja namreč na vozišče nanese kamenje, vejevje ter poškodovano signalizacij, zato so potrebni čiščenje vozišča, najnujnejša popravila signalizacije ter pred sprostitvijo prometa varnostni pregled odseka. Na območju Rebrnic, kjer je bilo tokrat najhuje (CVP Lozice do 187 km/h), so po zraku leteli tudi kamenje in deli poškodovane signalizacije.
Več ...

Na Primorskem nevarnost burje in zametov 16.1.2017
Po napovedih Agencije RS za okolje se bo Primorskem burja v noči na torek, 17. januarja, okrepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še močnejšo burjo je pričakovati v torek čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140km/h. To lahko ima za posledico, da bomo morali za ves promet zapreti hitro cesto H4 prek Rebrnic oz. Vipavske doline (oklic najvišje, 4. stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila). Voznike zato pozivamo, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah, vozijo še posebej previdno in upoštevajo signalizacijo.
Več ...

Prometna napoved do 20. januarja 12.1.2017
V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa, voznike pa opozarjamo na napovedano sneženje, ki bo vplivalo tudi na promet. Poskrbite za dovolj varnostne razdalje, pričakujte podaljšane potovalne čase ter se na pot odpravite dovolj zgodaj in z zimsko opremo.
Več ...

Prometna napoved do 13. januarja 6.1.2017
V Avstriji, Italiji, delu Nemčije in na Hrvaškem je danes praznik, zato bo predvidoma nekoliko povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. Danes in jutri, 6. in 7. januarja, je tudi pričakovati povečano število tovornih vozil proti Avstriji, Italiji in Hrvaški. Konec tedna, 7. in 8. januarja, bo v Mariboru in okolici močno povečan promet zaradi mednarodne športne prireditve.
Več ...

Prometna napoved do 6. januarja 30.12.2016
Pred novoletnimi prazniki so običajne predvsem lokalne zgostitve prometa zaradi prireditev in nakupovanja. Več prometa kot običajno bo tudi v okolici turističnih krajev. Ob koncu praznikov, predvsem 1. in 2. januarja, pričakujemo povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji. Zgostitve so možne predvsem na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje ter pred predorom Karavanke.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
63
64
65

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri