Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Pojasnilo zapiranja vipavske hitre ceste 18.1.2017
Dars redno spremlja obnašanje burje in temu primerno prilagaja sistem. Burja je lahko zelo nepredvidljiva in za voznike, še dodatno pa za tiste, ki je niso vajeni, zelo nevarna. Zato skrbno pretehtamo, preden se odločimo za spremembe v sistemu zapiranja ceste, ki je bil vzpostavljen na podlagi dolgoletnih izkušenj. Vzdolž hitre ceste H4 je 10 cestno vremenskih postaj (CVP) s senzorji vetra. Po zadnji preseženi mejni vrednosti burje zapora ceste traja še dve (2) uri za prve 3 stopnje. V primeru 4. stopnje (popolna zapora hitre ceste) pa lahko tudi dlje, ker burja običajno na vozišče nanese kamenje, vejevje ter poškodovano signalizacijo in je potreben pregled in čiščenje vozišča. Na območju Rebrnic, kjer je tokrat najhuje (CVP Lozice do 187 km/h), po zraku leti tudi kamenje in deli poškodovane signalizacije.
Več ...

Na Primorskem nevarnost burje in zametov 16.1.2017
Po napovedih Agencije RS za okolje se bo Primorskem burja v noči na torek, 17. januarja, okrepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še močnejšo burjo je pričakovati v torek čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140km/h. To lahko ima za posledico, da bomo morali za ves promet zapreti hitro cesto H4 prek Rebrnic oz. Vipavske doline (oklic najvišje, 4. stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila). Voznike zato pozivamo, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah, vozijo še posebej previdno in upoštevajo signalizacijo.
Več ...

Prometna napoved do 20. januarja 12.1.2017
V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa, voznike pa opozarjamo na napovedano sneženje, ki bo vplivalo tudi na promet. Poskrbite za dovolj varnostne razdalje, pričakujte podaljšane potovalne čase ter se na pot odpravite dovolj zgodaj in z zimsko opremo.
Več ...

Prometna napoved do 13. januarja 6.1.2017
V Avstriji, Italiji, delu Nemčije in na Hrvaškem je danes praznik, zato bo predvidoma nekoliko povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. Danes in jutri, 6. in 7. januarja, je tudi pričakovati povečano število tovornih vozil proti Avstriji, Italiji in Hrvaški. Konec tedna, 7. in 8. januarja, bo v Mariboru in okolici močno povečan promet zaradi mednarodne športne prireditve.
Več ...

Prometna napoved do 6. januarja 30.12.2016
Pred novoletnimi prazniki so običajne predvsem lokalne zgostitve prometa zaradi prireditev in nakupovanja. Več prometa kot običajno bo tudi v okolici turističnih krajev. Ob koncu praznikov, predvsem 1. in 2. januarja, pričakujemo povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji. Zgostitve so možne predvsem na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje ter pred predorom Karavanke.
Več ...

Mnenja domačih in tujih uporabnikov glede zastojev deljena 22.12.2016
Raziskava o zadovoljstvu uporabnikov slovenskih avtocest, ki je bila opravljena letos spomladi, je med drugim pokazala, da so mnenja o tem, koliko časa vozniki v zastojih zaradi del izgubijo na slovenskih avtocestah in hitrih cestah v primerjavi z drugimi državami, deljena. Tuji vozniki tovornih vozil se v največji meri strinjajo, da vozniki na slovenskih avtocestah v primerjavi s tujino izgubijo manj časa, domači vozniki osebnih vozil pa menijo, da vozniki v Sloveniji v zastojih izgubijo več časa kot v tujini.
Več ...

Vesele praznike in srečno novo leto 22.12.2016
Zaposleni v družbi DARS d. d. želimo vsem uporabnicam in uporabnikom naših avtocest ter hitrih cest in tudi vsem drugim vesele praznike ter srečno, zdravo ter uspešno novo leto 2017. Zlasti vam želimo previdno, strpno in predvsem varno vožnjo.
Več ...

Na podravski avtocesti med Draženci in Podlehnikom že po novozgrajeni polovici avtoceste 19.12.2016
Graditev odseka podravske avtoceste A4 med Draženci (Ptujem) in Gruškovjem, ki jo sofinancira Evropska unija, poteka skladno z načrtom. Potem ko je promet septembra letos stekel promet po prvih treh kilometrih smernega vozišča avtoceste od razcepa Draženci proti Gruškovju, smo konec minulega tedna prometu predali še preostali del do Podlehnika. To pomeni, da sedaj promet poteka po polovici novozgrajene avtoceste dvosmerno v razdalji nekaj več kot sedem kilometrov, ob omejenih hitrosti vožnje (gradbiščni promet) 50 km/h. Promet bo tako urejen tudi v prihodnji turistični sezoni.
Več ...

Prometna napoved do 23. decembra 16.12.2016
Konec tedna zaradi začetka dopustov v Italiji pričakujemo povečan promet od Italije proti Madžarski. Več prometa kot običajno bo tudi v okolici turističnih krajev. Zaradi prihajajočih božičnih praznikov je pričakovati predvsem lokalne zgostitve prometa zaradi decembrskih prireditev ter nakupovanja.
Več ...

Med torkom in nedeljo oviran promet med Dramljami in Slovenskimi Konjicami 5.12.2016
Na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami bodo od torka 6. decembra do nedelje 11. decembra, potekala dela pri viaduktu Slatina. V smeri Maribora bo promet od torka do petka v dolžini približno 1,5 kilometra urejen po dveh pasovih, medtem ko bo proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu. Vzdrževalci DARS d. d. bodo zaporo postavili v torek, 6. decembra, po jutranji konici, po 8.30 uri.
Več ...

S 1. decembrom naprodaj vinjete z letnico 2017 30.11.2016
Vinjete z letnico 2017 bodo naprodaj na pooblaščenih prodajnih mestih od jutri, 1. decembra dalje. Obstoječe vinjete za leto 2016 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti; letne do vključno 31. januarja 2017. Tudi pri vinjetah z letnico 2017 ne bo sprememb cen posameznih vrst vinjet ali njihove ročnosti, kot tudi ne spremembe na področju cestninskih razredov, v katera se uvrščajo vinjetna vozila.
Več ...

Prometna napoved do začetka decembra 25.11.2016
V zimskem času se večja dela na cestah večinoma končajo, večje težave v prometu pa lahko povzroči vreme, predvsem slabša vidljivost in nesreče. Zato voznikom priporočamo, naj se o razmerah na cestah pozanimajo, še preden se odpravijo na pot. V primeru zastojev je ključno pravilno razvrščanje, ki lahko rešuje življenja, saj s hitrejšim dostopom reševalnih vozil ponesrečencem tudi do 40 odstotkov povečamo možnost preživetja. Hkrati pa s hitrejšim dostopom ostalih služb skrajšamo čas odstranjevanja posledic nesreče in čakanje v zastojih.
Več ...

Prometna napoved do 25. novembra 18.11.2016
Zadnja obsežnejša obnovitvena dela v letošnjem letu, na štajerski avtocesti med Arjo vasjo in Šentrupertom, so pri koncu, tako da bo zaradi umika zapore promet proti Mariboru ta konec tedna, od nedelje od 10. ure do ponedeljka predvidoma do 15. ure potekal le po enem pasu. Pričakovati je zastoje. V nedeljo, 20. novembra, bo med 7. in 8. uro med cestninsko postajo Log in Vrhniko popolna, do 30-minutna zapora avtoceste (v obeh smereh).
Več ...

Graditelj podravskega avtocestnega odseka prebil prvo cev predora Log 17.11.2016
Graditev odseka podravske avtoceste A4 med Draženci (Ptujem) in Gruškovjem, ki jo sofinancira Evropska unija, poteka skladno z načrtom. Danes opoldan je izvajalec del, sarajevska družba EURO-ASFALT, prebil levo cev predora Log na bodočem 13-kilometrskem avtocestnem odseku. Leva cev predora Log, gledano iz smeri Maribora proti Gruškovju na meji s Hrvaško, je skupaj s portali dolga 147 metrov, pri čemer je dolžina podzemnega izkopa 104 metre. Preboj druge, desne cevi je pričakovati še v tem mesecu.
Več ...

»Ko gasilci pridemo do predora, ne vidimo kaj se dogaja znotraj, nadzorni centri so naše oči« 15.11.2016
Tako je komentiral vlogo nadzornega centra Sale Kostrič, podpoveljnik PGD Bistrica pri Tržiču, ki se je skupaj s sinom udeležil dneva odprtih vrat v nadzornem centru. Letošnji že tretji dan odprtih vrat je bil vsebinsko namenjen pripravi na zimsko sezono. Posnetki nadzornih kamer kažejo, da se Darsovo poslanstvo posipanih in spluženih cest težje izvaja ravno zaradi zdrsov vozil, ki niso ustrezno opremljena.
Več ...

Popolna zapora priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti 14.11.2016
Zaradi del v okviru dograditve priključka Šmarje Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti A2 bo od jutri, 15. novembra, od 13. ure dalje popolnoma zaprt priključek, torej uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz z nje iz smeri Novega mesta. Zapora bo vse do zaključka del, predvidoma do konca avgusta 2017.
Več ...

Za velike družine in invalide tudi v 2017 zagotovljena pomoč 11.11.2016
Ministrstvo za infrastrukturo je z družbo DARS d.d. in Rdečim križem Slovenije sklenilo dogovor, na podlagi katerega bodo velike družine in invalidi tudi v letu 2017 upravičeni do pomoči v višini 110 evrov pri nakupu letne vinjete za vozila cestninskega razreda 2B. Gre za vozila do 3.500 kg največje dovoljene mase, katerih višina nad prvo osjo presega 1,30 m. Sredstva za pomoč pri nakupu vinjete bo z donacijo Rdečemu križu Slovenije zagotovila družba DARS d.d.
Več ...

Prometna napoved do 18. novembra 11.11.2016
V tem tednu, razen običajnih dnevnih prometnih konic, ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Med 15. novembrom in 15. marcem je v Sloveniji obvezna zimska oprema, vendar je ta obvezna tudi izven tega obdobja, če to zahtevajo razmere na cestah. Glede na vremensko napoved lahko že ta konec tedna pričakujemo tudi nekaj snega do nižin.
Več ...

Dan odprtih vrat nadzornih centrov 10.11.2016
Semafor pred predorom, portali nad avtocesto, SOS stebrički, video nadzor s kamerami, cestno-vremenske postaje so le nekatera orodja, s katerimi si nadzorniki prometa v nadzornih centrih pomagajo pri upravljanju avtocest z namenom višanja pretočnosti in varnosti.
Več ...

Pozimi pripravljeni in pravočasno na pot 10.11.2016
V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi. V družbi DARS d. d. bomo za prevoznost in varnost avtocestnega sistema v zimski sezoni 2016/2017 skrbeli s približno 450 delavci družbe in 270 vozili.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
62
63
64

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri