Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Splošne novice

Prikazujem:

Prometna napoved do 23. februarja 2018 15.2.2018
Konec tedna bo na povečan promet proti turističnim krajem in smučarskim središčem vplival začetek počitnic v zahodnem in osrednjem delu Slovenije. Tam bodo med tednom prometno manj obremenjene jutranje in popoldanske konice.
Več ...

Prometna napoved do 16. februarja 2018 9.2.2018
Voznikom priporočamo, da skrbno spremljajo vremenske napovedi in se pred potjo pozanimajo o razmerah na cestah. Bliža se pustni čas in promet bo marsikje oviran zaradi pustnih prireditev. Voznike opozarjamo, da v skladu s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask. Vzdrževalne službe bodo opravljale naloge zaključka zimske akcije ter odstranjevanja ledenih sveč in snega z nadvozov, zato voznike prosimo za strpnost.
Več ...

Prometna napoved do 9. februarja 2018 1.2.2018
Od petka zgodaj zjutraj do sobote je napovedano močnejše sneženje, zato priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno. Ob sneženju se bodo vozne razmere hitro poslabšale. Promet bo potekal zelo počasi. Predvsem med petkovo jutranjo in popoldansko prometno konico pričakujemo težave na cestah po vsej Sloveniji.
Več ...

Prometna napoved do 2. februarja 2018 26.1.2018
V prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Voznike opozarjamo na kratkotrajna nujna vzdrževalna dela na nekaterih odsekih.
Več ...

Prometna napoved do 26. januarja 2018 18.1.2018
Konec tedna ne pričakujemo večjih povečanj prometa, opozarjamo pa na vremenske napovedi, po katerih naj bi bilo zelo spremenljivo vreme, med drugim plohe, nevihte ter sneg do nižin. Priporočamo previdnost ter upoštevanje plužnih in posipnih skupin. Na avtocestnem križu ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.
Več ...

Prometna napoved do 19. januarja 2018 11.1.2018
Na Hrvaškem se končujejo počitnice, zato bo ob koncu tedna nekoliko povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. Občasno se lahko podaljša čakanje na mejnih prehodih s Hrvaško. Na avtocestah in hitrih cestah ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela. Za soboto, 13. januarja, je ARSO napovedal mejo sneženja na nadmorski višini okoli 400 metrov. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo ter vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in tudi svojim voznim sposobnostim.
Več ...

Prometna napoved do 12. januarja 2018 4.1.2018
V soboto, 6. januarja 2018, je praznik v Avstriji, Italiji, delu Nemčije ter na Hrvaškem. V nedeljo, 7. januarja 2018, se zaključujejo počitnice v Avstriji in večjem delu Nemčije. Zato konec tedna od Hrvaške proti Avstriji pričakujemo povečan promet, med drugim tudi na mejnih prehodih. Naslednji teden je tudi zaključek počitnic na Hrvaškem. Znova bodo večje jutranje in popoldanske prometne konice, posebej obremenjen bo ponedeljek. Tega dne se bo tudi najbolj občutilo povečanje tovornega prometa po praznikih.
Več ...

Prometna napoved do začetka januarja 2018 22.12.2017
Že pred prazniki bo močno povečan promet okrog nakupovalnih središč. Povečal se bo tovorni promet in tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, predvsem tam, kjer se poti v službo križajo z mednarodnim prometom. Pred praznikom pričakujemo več prometa od Avstrije proti Hrvaški, saj se z 21. decembrom 2017 pričenjajo počitnice v delu Nemčije, sledijo počitnice v večjem delu Evrope. Povečan tovorni promet pričakujemo tudi po takoj po praznikih (3. januar 2018).
Več ...

Prometna napoved do 22. decembra 2017 15.12.2017
Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so številne ceste zaprte. Ker je napovedano zelo spremenljivo vreme, se stanje ne bo kmalu izboljšalo. Voznike opozarjamo, naj bodo ob nizkih temperaturah previdni predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Tam je namreč največja nevarnost poledice.
Več ...

Objavljen razpis za gradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke 15.12.2017
Ministrstvo za okolje in prostor je na zahtevo družbe DARS d.d. oktobra 2017 izdalo delno gradbeno dovoljenje za gradnjo vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke in dograditev odseka avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Hrušica v štiripasovnico, ki je pred kratkim postalo pravnomočno. DARS je zato skladno z načrtovano časovnico v tem tednu posredoval v objavo slovenskemu ter evropskemu portalu javnih naročil razpisno dokumentacijo za graditelja druge cevi karavanškega predora.
Več ...

Registracija uporabnikov sistema DarsGo 8.12.2017
V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, poimenovano DarsGo. Družba DARS je že vzpostavila sedem uporabniških točk (tako imenovanih DarsGo servisov) in pričela z registracijo prvih uporabnikov novega cestninskega sistema. Ti se že lahko registrirajo tudi na spletni strani www.darsgo.si, predvidoma z začetkom leta 2018 pa se bodo lahko registrirali tudi na pooblaščenih bencinskih servisih ob avtocestnem omrežju.
Več ...

Prometna napoved do 15. decembra: V nedeljo odstranitev zapore na viaduktu Ravbarkomanda, proti Ljubljani možni zastoji 7.12.2017
V nedeljo bo promet čez viadukt Ravbarkomanda zaradi odstranitve delovne zapore močno oviran, saj bo iz smeri Kopra proti Ljubljani urejen zgolj po enem zoženem pasu. Uporabnike opozarjamo, naj pozorno spremljajo prometna obvestila in se v primeru daljših zastojev v Postojni pravočasno preusmerijo na državno cesto proti Logatcu in z nje na cesto Postojna–Unec.
Več ...

Naprodaj nove vinjete za leto 2018 v kovinsko modri barvi 1.12.2017
Vinjete z letnico 2018, ki so naprodaj od danes, so kovinsko modre barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2017 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2018. Tudi prodaja obstoječih, oranžnih vinjet z letnico 2017 je boljša od tistih z letnico 2016. Prodaja vinjet konstantno raste, saj raste tudi promet na naših avtocestah in hitrih cestah.
Več ...

Prometna napoved do 8. decembra 1.12.2017
Vse do konca tedna se po napovedih ARSO obetajo snežne padavine do nižin. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo ter vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču ter spremljajo prometne informacije. Na avtocestah in hitrih cestah je pričakovati večje število posipnih in plužnih skupin, ki upočasnijo promet, zato je potrebno računati na daljše potovalne čase.
Več ...

Informacija o četrtkovih razmerah na odseku Postojna–Razdrto in aktivnostih Darsa 1.12.2017
Skladno z vremensko napovedjo in napovedanimi okrepljenimi padavinami v zgodnjih jutranjih urah za dan 30. november 2017 smo vse resurse, tako kadrovske kot plužna/posipna vozila usmerili v obvladovanje prevoznosti ceste na celotnem odseku primorske avtoceste A1, s posebnim poudarkom na odseke avtoceste med Logatcem in Postojno (s časovnim zamikom tudi Senožečami). Za ta območja je vremenska napoved izkazovala največ snežnih padavin.
Več ...

O pomoči za velike družine in invalide pri nakupu letne vinjete 2B bodo v prihodnje odločali centri za socialno delo 1.12.2017
Vlada RS je na seji v četrtek, 30. novembra 2017, določila besedilo novele Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki jo je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Novela zakona med drugim sistemsko ureja pravico do pomoči pri nakupu letne vinjete 2B za velike družine in invalide ter ohranja enake pogoje uveljavljanja pomoči pri nakupu letne vinjete 2B, kot so veljali do sedaj. Novela bo začela veljati potem, ko jo bo sprejel Državni zbor RS, predvidoma v začetku prihodnjega leta.
Več ...

Prometna napoved do začetka decembra 2017 24.11.2017
Na zahodni ljubljanski obvoznici je v soboto, 25. novembra 2017, iz smeri Kosez (Gorenjske) proti Kozarjem (primorski avtocesti ter južni obvoznici) pričakovati tudi daljše zastoje. Promet bo namreč na območju priključka Brdo zaradi nujnega popravila udarnih jam med 4. uro zjutraj in najpozneje 15. uro popoldan urejen na razdalji približno 500 metrov zgolj po enem pasu. V tej smeri bo zaprt tudi priključek Brdo.
Več ...

Podravski avtocestni krak bogatejši za 7,3 km sodobne štiripasovnice 22.11.2017
Družba DARS bo jutri dopoldne predala prometu prvi del odseka podravske avtoceste A4 med Draženci in Gruškovjem. Slavnostni govornik bo predsednik vlade dr. Miro Cerar, ki bo skupaj z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem in predsednikom uprave družbe DARS dr. Tomažem Vidicem tudi prerezal otvoritveni trak na uradnem odprtju 7,3 kilometra dolge štiripasovnice med Draženci in Podlehnikom.
Več ...

Prometna napoved do 24. novembra 2017 17.11.2017
Konec tedna pričakujemo nestanovitno vreme. Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki naj bodo pozorni tudi na delovne zapore.
Več ...

Nadzorni centri DARS odpirajo vrata 16.11.2017
Slovenske avtoceste imajo vsako leto v povprečju pet odstotkov več uporabnikov. S prometnimi obremenitvami naraščajo zastoji, ne zgolj zaradi obnove obrabljenih cestišč, temveč tudi zaradi prometnih nesreč, kljub dejstvu, da so avtoceste še vedno najbolj varne. S predstavitvijo delovanja nadzornih centrov in konkretnimi napotki za varno uporabo avtocestnega omrežja želi družba DARS v krog povezanosti v varno omrežje povabiti čim več posameznikov.
Več ...

Stran:
1
2
3
4
5
6
7
67
68
69

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri