Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

A3 Gabrk - Fernetiči

Avtocesta A3 (Ljubljana - ) razcep Gabrk - Fernetiči oz. sežanski krak primorske avtoceste se začne v razcepu Gabrk in konča na meji z Italijo. 11,3 km dolga avtocesta je bila, zgrajena po gradbenih etapah v letih 1994-1997:

  • Razcep Gabrk (dolžina vseh krakov je 5,077 km) v katerem se začne avtocesta A3, ko se odcepi od  avtoceste A1 (Šentilj-) Ljubljana - Koper. 
  • Divača - Dane (gradnja 1994 - 1995, dolžina 8,4 km) - konfiguracija terena, kraškega podolja, ki poteka pod vzpetino Gabrk, kakor tudi nepozidanost terena sta omogočili zelo iztegnjen potek trase avtoceste.
  • Dane - Fernetiči (gradnja 1995 - 1997, dolžina 3,8 km) - odsek predstavlja povezavo med priključkom Sežana vzhod in opuščenim mejnim prehodom Fernetiči na meji z Republiko Italijo. 
ODSEK AVTOCESTE (AC), HITRE CESTE (HC) ALI DRUGE DRŽAVNE CESTE VEČ INFORMACIJ
A3: Gabrk - Fernetiči PODROBNO