Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometne informacije

A1-E57, Maribor - Ljubljana: Delo
Delo
A1, Maribor - Ljubljana, priključek Krtina - priključek Domžale v smeri Ljubljane, dela, oviran promet.
A1-E57, Maribor - vzhodna obvoznica: Ovire
Ovire
A1, Maribor - vzhodna obvoznica, predor Vodole - priključek Zrkovci v smeri Slivnice, predmet na vozišču, oviran promet.
A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo
Delo
A1, Ljubljana - Maribor, priključek Ljubljana Šentjakob - priključek Domžale v smeri Celja, dela, oviran promet, košnja.
A5 , Maribor - Pince: Delo
Delo
A5, Maribor - Pince, priključek Gančani - počivališče Dolinsko v smeri Lendave, dela, zaprt vozni pas.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Delo
Delo
A1, Maribor - Ljubljana, pred razcepom Zadobrova v smeri Ljubljane, dela, zaprt odstavni pas.
A2-E70, Ljubljana - Obrežje: Delo
Delo
A2, Ljubljana - Obrežje, pokrit vkop Dolge Dole - priključek Trebnje zahod v smeri Obrežja, dela, zaprt odstavni pas.
A1-E61, E70, Koper - Ljubljana: Okvara vozila
Okvara vozila
A1, Koper - Ljubljana, pred priključkom Vrhnika v smeri Ljubljane, okvara tovornega vozila, oviran promet, odstavni pas.
A1-E61, E70, Koper - Ljubljana: Delo
Delo
A1, Koper - Ljubljana, predor Kastelec - priključek Kozina v smeri Ljubljane, dela, oviran promet, košnja.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Delo
Delo
H3, Ljubljana - severna obvoznica, priključek Ljubljana Savlje - priključek Ljubljana Bežigrad v smeri Zadobrove, dela, zaprt odstavni pas.
A4-E59, Maribor - Gruškovje (Hrvaška): Delo
Delo
A4, Maribor - Gruškovje (Hrvaška), počivališče Dravsko polje - priključek Hajdina v smeri Ptuja, dela, zaprt vozni pas.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Zastoj
Zastoj
H3, Ljubljana - severna obvoznica, izvoz na Celovško cesto - priključek Ljubljana Savlje v smeri Zadobrove, zastoj, dolžina: 1 km in 400 m.
A5 , Maribor - Pince: Delo
Delo
A5, Maribor - Pince, priključek Vučja vas - priključek Murska Sobota, počivališče v smeri Lendave, dela, zaprt vozni pas.
A2-E61, Karavanke - Ljubljana: Zastoj
Zastoj
A2, Karavanke - Ljubljana, priključek Brnik - priključek Vodice v smeri Ljubljane, območje zastojev, zamuda: 14 min, dolžina: 4 km in 500 m.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zastoj
Zastoj
A1, Maribor - Ljubljana, priključek Ljubljana Šentjakob - uvoz Ljubljana Sneberje v smeri Ljubljane, zastoj, dolžina: 2 km in 500 m.
A1-E57, E59, Maribor - Šentilj: Delo
Delo
A1, Maribor - Šentilj, krožišče Pesnica - priključek Šentilj v smeri Šentilja, Avstrije, dela, zaprt prehitevalni pas.
A2-E70, Obrežje - Ljubljana: Delo
Delo
A2, Obrežje - Ljubljana, izvoz Mirna Peč - uvoz Mirna Peč, dela, zaprt prehitevalni pas.
A2-E70, Obrežje - Ljubljana: Delo
Delo
A2, Obrežje - Ljubljana, priključek Novo mesto zahod - pokrit vkop Karteljevo v smeri Ljubljane, dela, zaprta vozni in prehitevalni pas.
A1-E57, Ljubljana - vzh. obvoznica: Delo
Delo
A1, Ljubljana - vzhodna obvoznica, priključek Ljubljana vzhod - priključek Ljubljana Bizovik v smeri Malenc, dela, oviran promet, na pospeševalno zaviralnem pasu.
A5 , Pince - Maribor: Delo
Delo
A5, Pince - Maribor, priključek Lendava - priključek Turnišče v smeri Murske Sobote, dela, zaprt prehitevalni pas.
A5 , Maribor - Pince: Delo
Delo
A5, Maribor - Pince, priključek Turnišče - razcep Dolga vas v smeri Lendave, dela, zaprt prehitevalni pas.
A1-E61, E70, Ljubljana - Koper: Delo
Delo
A1, Ljubljana - Koper, priključek Brezovica - priključek Vrhnika v smeri Kopra, dela, oviran promet.
A1-E61, E70, Koper - Ljubljana: Delo
Delo
A1, Koper - Ljubljana, priključek Vrhnika - priključek Brezovica v smeri Ljubljane, dela, oviran promet.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Delo
Delo
H3, Ljubljana - severna obvoznica, pred priključkom Ljubljana Bežigrad v smeri Zadobrove, dela, promet poteka po dveh zoženih pasovih.
A1-E70, Ljubljana - juž. obvoznica: Ovire
Ovire
A1, Ljubljana - južna obvoznica, počivališče Barje v smeri Kozarij, zaprt bencinski servis, počivališče odprto.
A1-E70, Ljubljana - juž. obvoznica: Ovire
Ovire
A1, Ljubljana - južna obvoznica, počivališče Barje v smeri Malenc, zaprt bencinski servis, počivališče odprto.
H6 , Koper - Izola: Ovire
Ovire
H6, Koper - Izola, uvoz Koper center, Slavček v smeri Portoroža, popolna zapora, zaradi poletnih prometnih tokov promet preusmerjen preko krožišča.
H4 , Razdrto - Nova Gorica: Delo
Delo
H4, Razdrto - Nova Gorica, prehod Vrtojba v smeri Vrtojbe, Italije, dela, zaprt prehitevalni pas.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Delo
Delo
H3, Ljubljana - severna obvoznica, pred priključkom Ljubljana Bežigrad v smeri Kosez, dela, promet poteka po dveh zoženih pasovih.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Delo
Delo
A2, Ljubljana - Karavanke, priključek Jesenice vzhod - počivališče Jesenice v smeri Karavank, Avstrije, dela, promet poteka po enem voznem pasu v vsako smer.
A2-E61, Karavanke - Ljubljana: Delo
Delo
A2, Karavanke - Ljubljana, počivališče Jesenice - priključek Jesenice vzhod v smeri Ljubljane, dela, promet poteka po enem voznem pasu v vsako smer.

Napoved prometa in obnovitvenih del

V soboto, 16. septembra 2023, bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev vozne površine na avtocestnih odsekih pomurske avtoceste A5 Turnišče–Dolga vas in Dolga vas–Lendava. V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do 24. septembra 2023, bosta na odseku med Turniščem in razcepom Dolga vas zaprta prehitevalna pasova v dolžini 8,7 km, na odseku med razcepom Dolga vas in Lendavo pa v dolžini 800 m.
S koncem tedna odstranjujemo delovno zaporo na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Zadobrovo ter začenjamo z obnovo pomurske avtoceste med Turniščem in Dolgo vasjo.
V soboto bo med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaradi sanacije vozišča promet potekal po enem pasu, pričakovati je zastoje. V nedeljo se bo sanacija vozišča izvajala na območju priključka Dramlje proti Ljubljani
Ko se približuje novo šolsko leto, se s počitnic že vrača večina slovenskih dopustnikov. Tako se v tem obdobju turističnim tokovom počasi pridružujejo dnevne jutranje in popoldanske prometne konice.
Zaradi trenutnega stanja po neurjih v Sloveniji, prihajajočega praznika v večini evropskih dežel in glavne turistične sezone pričakujemo večje zgostitve prometa in občasne zastoje na bolj obremenjenih odsekih. Od petka, 11. avgusta do srede, 16. avgusta bo na odsekih, ki vodijo na ogrožena območja, povečano število interventnih vozil, kljub siceršnjim omejitvam za tovorna vozila nad 7,5 tone v času praznikov. Dela na preureditvi priključka Ljubljana zahod (Vič) na južni ljubljanski obvoznici prehajajo v zaključno fazo, ki bo terjala popolno zaporo priključka od 16. do 25. avgusta.
Dela v pokritem vkopu Malečnik se zaključujejo. V ponedeljek zvečer bo promet že sproščen skozi obnovljeno cev. Zaradi pričakovanega povečanja tranzitnega prometa konec tedna priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.
Nadaljuje se spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Upoštevajmo, da se zavorna pot na mokrem vozišču podaljša, zato prilagodimo hitrost in povečajmo varnostno razdaljo. V primeru toče se je prepovedano ustavljati v predorih ali pod nadvozi.
Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprt krak razcepa Zadobrova, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice proti Štajerski. Obvoz bo čez priključek Zaloška cesta.
Zaključeni sta obnovi gorenjske avtoceste med Podtaborom in Lescami ter štajerske avtoceste med Pesnico in Dragučovo. Promet bo oviran še nekaj dni, do končne odstranitve delovnih zapor. V soboto bo na severni ljubljanski obvoznici ponovno odprt izvoz iz smeri Tomačevega na Šmartinsko cesto, zaprl pa se bo izvoz na Leskoškovo cesto.
V soboto bo na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem sprememba zapore, promet bo po novem urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V ponedeljek se na štajerski avtocesti med Dragučovo in Pesnico začne zaključna faza obnovitvenih del, ki bo trajala deset dni.
V soboto bo zaradi nujnega popravila vozišča zaprt krak razcepa Koseze, ki vodi s severne ljubljanske obvoznice proti predoru Šentvid. Predvidoma v prihodnjem tednu bodo stekla pripravljalna dela za rekonstrukcijo priključka Vič na južni ljubljanski obvoznici.
Od danes bo odprt rekonstruiran priključek Leskoškova cesta v Ljubljani. Od ponedeljka bo zaradi preplastitve zaprt priključek Radovljica proti Ljubljani. Po današnjem umiku zapor se prihodnji četrtek med Šentiljem in Mariborom (Zrkovci) začne predzadnja faza obnove vozišča.
V soboto bo med Dramljami in predorom Pletovarje proti Mariboru zaradi del zaprt vozni pas. V nedeljo na priključku Leskoškova cesta ponovno odpiramo izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam. Prihodnji teden je pričakovati visoko gostoto prometa zaradi četrtkovega praznika v nekaterih državah.
Konec tedna bodo dela na štajerski avtocesti med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani, v soboto tudi med Dramljami in predorom Pletovarje proti Mariboru. Na dolenjski avtocesti bo od sobote naprej zaprt priključek Bič proti Novemu mestu, obvoz bo po vzporednih cestah.
Konec tedna bodo dela na štajerski avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Dramljami, v soboto tudi med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani. Zaradi spremenljivega vremena z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami priporočamo voznikom, da vedno prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti.
Ta konec tedna zaključujemo z obnovo vipavske hitre ceste med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo. Uporabnikom se zahvaljujemo za strpnost v času obnovitvenih del.
Na gorenjski avtocesti bosta do konca maja zaprta priključka Brezje in Lesce proti Karavankam, obvoz je čez priključek Radovljica.
Po prvomajskih praznikih bosta spremenjeni delovni zapori na štajerski in dolenjski avtocesti. Med Dragučovo in Šentiljem proti Avstriji bo promet spet potekal po dveh pasovih. Med Ivančno Gorico in Bičem pa bo uvedena spremenljiva zapora – v jutranji konici bosta dva prometna pasova proti Ljubljani in eden proti Novemu mestu, v popoldanski konici pa obratno.
V soboto in nedeljo bo na območju priključka Brezovica proti Kopru potekalo nujno popravilo vozišča, pričakovani so zastoji. Od sobote bosta na območju priključka Dunajska cesta zaprta prehitevalna pasova zaradi sanacije nadvoza.
V noči na torek bomo zaprli polovico hitre ceste med Tomačevim in Novimi Jaršami. Ves promet bo preusmerjen na sosednjo polovico, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaradi zaprtega izvoza iz smeri Tomačevega na Šmartinsko cesto bo urejen obvoz po Leskoškovi in Bratislavski cesti.
Zaradi velikonočnih praznikov se bodo domačim uporabnikom na avtocestah pridružili tuji vozniki. Pričakovati je povečan promet od Avstrije proti Hrvaški ter v obratni smeri.
V soboto, 1. aprila 2023, bodo stekla pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo odseka dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem. V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do konca aprila letos, bosta tako proti Ljubljani kot proti Novemu mestu zaprta prehitevalna pasova, promet pa bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.
V soboto se začenjajo pripravljalna dela za obnovo dolenjske avtoceste med Ivančno Gorico in Bičem. Na gorenjski avtocesti med Jesenicami in Podtaborom potekajo pripravljalna dela za nadaljevanje obnove, ki se je začela oktobra lani in je bila prekinjena med zimo.
Po zimski prekinitvi se bodo danes, 29. marca 2023, nadaljevala dela za preplastitev gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Podtaborom. Dela obsegajo preplastitev voziščne konstrukcije med nadvozom v Vrbi in viaduktom Peračica ter na priključkih Lipce, Lesce, Radovljica in Brezje.
Po zimski prekinitvi se bodo danes, 27. marca 2023, nadaljevala dela za preplastitev štajerske avtoceste A1 na delu odseka med Šentiljem in razcepom Dragučova ter pomurske avtoceste med razcepom Dragučova in Pernico.
Konec tedna bo zaprta vipavska hitra cesta med Selom in Ajdovščino proti Ljubljani, obvoz bo urejen. Prihodnji teden bodo stekla dela za preplastitev štajerske avtoceste med Pesnico in Dragučovo ter pomurske avtoceste med Dragučovo in Pernico.
V četrtek, 23. marca 2023, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo vozne površine odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin. Predvidoma do 11. aprila 2023 bo promet v obe smeri vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi ureditve začasnih križnih prehodov z ene polovice hitre ceste na drugo.
S koncem zime je nastopila sezona spomladanskih popravil vozišč. Konec tedna bodo dela na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Kopru. Zlasti v soboto je pričakovati daljše zastoje. Dela bodo tudi na štajerski avtocesti med Dramljami in Slovenskimi Konjicami.
Stekla so pripravljalna dela za obnovo odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod), zaradi česar bo od danes zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, od srede, 15. marca 2023 pa še proti Karavankam.
V soboto čez dan in v nedeljo dopoldne bodo na primorski avtocesti potekala dela med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, zlasti v soboto je zato pričakovati zastoje. V nedeljo bo zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani, obvoz bo po regionalni cesti. Prihodnji teden se na gorenjski avtocesti pričenja obnova viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.
Konec tedna bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta med Ajdovščino in Selom proti Italiji, obvoz bo po vzporedni cesti. V četrtek opoldne bo kratkotrajna popolna zapora brez obvoza podravske avtoceste med Podlehnikom in Gruškovjem.
Bliža se pust. Voznike opozarjamo, da po zakonu o pravilih cestnega prometa med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.
Prihodnji teden poteka evropsko usklajena preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Policisti bodo izvajali poostren nadzor tudi na avtocestah, s preusmeritvijo tovornih vozil skozi kontrolne točke.
Večja vzdrževalna dela niso predvidena. Ob slovenskem kulturnem prazniku pomislimo tudi na vozniško kulturo. Strpna in do drugih voznikov uvidevna vožnja ni pomembna le z vidika varnosti, ampak pozitivno vpliva tudi na pretočnost prometa. Sem spada tudi upoštevanje varnostne razdalje, uporaba smernikov, primerna hitrost vožnje, uporaba ustreznih žarometov ter na splošno izogibanje agresivnemu vedenju.
Od sobote zjutraj do nedelje zjutraj bo zaradi vzdrževalnih del v trojanskih predorih zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo po vzporedni cesti.
V ponedeljek zjutraj bodo po vremenskih napovedih padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Zaradi slabega vremena (sneg, dež in megla) se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana bo vidljivost. Priporočamo več rezervnega časa za potovanje in previdno vožnjo. Na pot se nikakor ne odpravite brez zimske opreme.
V tem obdobju se zlasti zjutraj pojavlja megla, ki otežuje vožnjo. V megli zmanjšajte hitrost, vzdržujte varnostno razdaljo in ne uporabljajte dolgih luči, saj odsevajo od megle in še zmanjšajo vidljivost. Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, pri večini avtomobilov svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato velja ne glede na vselej prižgane dnevne luči v zimskih mesecih ob zagonu motorja ročno vklopiti zasenčene luči.
S 1. januarjem 2023 bo na mejnih prehodih s Hrvaško ukinjen mejni nadzor in omogočen prost pretok prometa. Voznike pozivamo, naj upoštevajo postavljeno začasno prometno signalizacijo in naj bodo previdni pri vožnji na območjih nekdanjih mejnih prehodov.
Na vipavski hitri cesti H4 bodo na delu odseka med Selom in Vogrskim v ponedeljek, 12. aprila 2021, stekla obnovitvena dela. Zaradi ureditve začasne prometne ureditve bo odsek hitre ceste H4 zaprt v obe smeri, tako proti Ajdovščini (Ljubljani) kot tudi proti Novi Gorici (Italiji), od sobote, 10. aprila 2021, od 5. ure do nedelje, 11. aprila 2021, do 20. ure.
V ponedeljek, 22. marca 2021, bo stekla rekonstrukcija priključka Letališka cesta (Industrijska cona Moste – BTC) na vzhodni ljubljanski obvoznici A1. Dela bodo potekala predvidoma do 24. junija letos. Družba DARS želi uporabnikom avtocest s čim manj motnjami prometa zagotoviti čim več obnovljenih odsekov. Zato je rekonstrukcijo priključka združila z obnovo predora Golovec.
Po lanski preplastitvi smernega vozišča gorenjske avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam sledi letos še preplastitev druge polovice avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Gradbena dela bodo stekla predvidoma v ponedeljek, 7. septembra 2020. Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje.
Obnova zahodne cevi predora Golovec na ljubljanskem avtocestnem obroču je zaključena uspešno in v predvidenem roku. Skozi obnovljeno in varnejšo cev bo promet iz smeri Štajerske proti Dolenjski sproščen že danes zvečer. Uporabnikom predora se zahvaljujemo za strpnost in potrpežljivost med obnovitvenimi deli.
Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Selom in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos.
V nedeljo, 5. julija 2020, popoldne bodo stekla pripravljalna dela za obnovo 11,2 km smernih vozišč pomurske avtoceste na odseku med Mursko Soboto in Turniščem. Poleg avtoceste bodo obnovljeni tudi objekti na njej ter priključka Murska Sobota in Lipovci. Štirimesečna gradbena dela bodo stekla v ponedeljek, 6. julija 2020.
Zaradi prenove predora Golovec pričakujemo velike zastoje predvsem v začetku prihodnjega tedna, od vključno ponedeljka, 15. junija 2020, dalje, ko bo zahodna cev zaprta prvi delovni dan. Med zaprtjem ene cevi in ureditvijo dvosmernega prometa po drugi cevi bo veljala prepoved vožnje skozi predor za vsa vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase.
Konec tedna bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev 7,7 km cestišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami. Predvidoma 15. junija 2020 se bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Obrežju) zaprla za promet, ki bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.
V ponedeljek, 18. 5., se pričnejo pripravljalna dela za obnovo predora Golovec, ki bodo potekala pod prometom, vendar le po dveh pasovih v vsako smer vožnje. 12. junija sledi popolna zapora zahodne predorske cevi, ki bo trajala predvidoma do 16. avgusta, in preusmeritev celotnega prometa skozi drugo cev.
V družbi DARS načrtujemo, da bomo v okviru investicijskega obnavljanja vozišč letos obnovili odseke smernih vozišč avtocest in hitrih cest v skupni razdalji 49 kilometrov in dodatno še 11 kilometrov v okviru rekonstrukcije odsekov zaradi odstranitve preostalih cestninskih postaj in preureditve območij, skupno torej 60 kilometrov smernih vozišč avtocest in hitrih cest.
Zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos, vzpostavitve prečnega profila hitre ceste, ki bo namesto 40 km/h omogočal hitrost vožnje 80 km/h, kolikor je omejitev hitrosti v razcepu, ter obnove vseh štirih krakov razcepa Nanos bodo potrebne popolne zapore na območju stičišča avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4.
Vsakoletne izkušnje kažejo, da je še posebej julija in avgusta na avtocestnem odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu.
Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Izvajalci del bodo, potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, še v tem mesecu nadaljevali obnovo viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti ter vozišča na vipavski hitri cesti. Najprej pa je načrtovana postavitev delovne zapore na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Udeležence v prometu bo o začetku postavitve delovnih zapor obveščal Prometno-informacijski center (PIC).
Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.
Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.

Naključen prikaz kamer

A2/E70, Karavanke - Obrežje, Peč - Višnja Gora

A2/E70, Ljubljana - Obrežje, odsek Peč - Višnja Gora, pogled proti Ljubljani

H5-E751, Škofije - Srmin, priključek Škofije

H5/E751, Škofije - Srmin, priključek Škofije, vtrljiva kamera

H4, Razdrto - Vrtojba, Podnanos I

H4, Razdrto - Vrtojba, Podnanos I

H6, Koper - Izola, Izola

H6, Koper - Izola, Izola

A5, Maribor - Pince, Spodnja Senarska

A5, Maribor - Pince, Sveta Trojica, vrtljiva kamera

A1/E57, Maribor - Ljubljana, viadukt Škedenj

A1/E57, Maribor - Ljubljana, viadukt Škedenj, pogled proti Mariboru

Počivališča

Izkoristite pestro servisno in gostinsko ponudbo počivališč ter naberite moči za varno nadaljevanje vožnje.

VEČ

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

Zgodovina gradnje


Predstavljamo vam zgodovino gradnje gradbenih odsekov avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest ali občinskih cest, ki so bile zgrajene ali rekonstruirane do vključno leta 2017, in sicer:

Do leta 1994 je bilo  zgrajeno naslednje:

  • štiripasovne avtoceste in hitre ceste: 146,6 km
  • dvopasovne avtoceste: 59,1 km

Od leta 1994 do danes je bilo zgrajenih skupno  540 km avtocest in hitrih cest ter drugih javnih cest skladno z nacionalnim avtocestnim programom.

 


VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ