Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometne informacije

A2-E70, Ljubljana - Obrežje: Zastoj
Zastoj
A2, Ljubljana - Obrežje, med predorom Debeli hrib in predorom Mali Vrh v smeri Novega mesta je gost promet z zastoji v dolžini 1 km in 900 m.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Nesreča
Nesreča
H3, Ljubljana - severna obvoznica, med priključkom Dravlje in priključkom Lj. - Podutik v smeri Kosez sta zaradi prometne nesreče zaprta prehitevalni in vozni pas.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Izredni dogodek
Izredni dogodek
A1, Maribor - Ljubljana, med priključkom Celje - center in priključkom Celje - zahod v smeri Ljubljane je zaradi okvare vozila oviran promet.
A1-E57, Ljubljana - Maribor: Zastoj
Zastoj
A1, Ljubljana - Maribor, med razcepom Zadobrova in priključkom Lj. - Sneberje v smeri Celja je gost promet z zastoji v dolžini 1 km in 100 m.
A2-E70, Obrežje - Ljubljana: Izredni dogodek
Izredni dogodek
A2, Obrežje - Ljubljana, pred počivališčem Zaloke v smeri Ljubljane sta zaradi izrednega dogodka zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je preusmerjen preko počivališča.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Zastoj
Zastoj
H3, Ljubljana - severna obvoznica, med uvozom Lj. - Nove Jarše in razcepom Koseze v smeri Kosez je gost promet z zastoji v dolžini 7 km in 300 m.
H3 , Ljubljana - severna obvoznica: Zastoj
Zastoj
H3, Ljubljana - severna obvoznica, med priključkom Ljubljana - sever in uvozom Lj. - Bežigrad v smeri Zadobrove je gost promet z zastoji v dolžini 2 km in 600 m.
A1-E61, E70, Ljubljana - Koper: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Koper, pred priključkom Divača v smeri Kopra je zaradi del oviran promet.
A2-E70 Kronovo-Obrežje: Zastoj
Zastoj
A2-E70, Kronovo-Obrežje, mejni prehod Obrežje, Bregana, zadnji podatek o čakalnih dobah: tovorna vozila 1 h pri vstopu.
A1-E61, E70, Koper - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Koper - Ljubljana, pred priključkom Črni Kal v smeri Ljubljane bo do 12. 12. 2018 zaradi del zaprt počasni pas.
H4 , Nova Gorica - Razdrto: Delo na cesti
Delo na cesti
H4, Nova Gorica - Razdrto, med priključkom Selo in priključkom Ajdovščina v smeri Razdrtega je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
H4 , Razdrto - Nova Gorica: Delo na cesti
Delo na cesti
H4, Razdrto - Nova Gorica, med priključkom Ajdovščina in priključkom Selo v smeri Vrtojbe, Italije je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A5 , Maribor - Lendava: Delo na cesti
Delo na cesti
A5, Maribor - Lendava, med priključkom Vučja vas in priključkom Murska Sobota, počivališče v smeri Lendave je zaradi del zaprt vozni pas.
A3-E70, E61, Fernetiči - razcep Gabrk: Delo na cesti
Delo na cesti
A3, Fernetiči - razcep Gabrk, med priključkom Sežana - vzhod in razcepom Gabrk v smeri Gabrka je zaradi del oviran promet.

Predvidena obnovitvena dela

Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018
21.06.2018
Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.
Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce
07.04.2018
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju
21.03.2018
Izvajalci del bodo, potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, še v tem mesecu nadaljevali obnovo viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti ter vozišča na vipavski hitri cesti. Najprej pa je načrtovana postavitev delovne zapore na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Udeležence v prometu bo o začetku postavitve delovnih zapor obveščal Prometno-informacijski center (PIC).
Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna
11.10.2017
Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi
12.09.2017
Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.
Začetek obnove avtoceste Hrušica–Lipce
01.09.2017
Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.
Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste
09.08.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.
DarsGo

Elektronski cestninski sistem, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

Prometno-informacijski center

Najhitrejše informacije o stanju na cestah.

Naključen prikaz kamer

A2/E70, Ljubljana - Pluska, cestninska postaja Dob

A2/E70, Ljubljana - Obrežje, cestninska postaja Dob - pogled proti Ljubljani

A1/E61/E70, Ljubljana - Koper, portal Unec

A1/E61/E70, Ljubljana - Koper, portal Unec, pogled proti Ljubljani

A1/E61/E70, Ljubljana - Koper, počivališče Lom

A1/E61/E70, Ljubljana - Koper, počivališče Lom, pogled proti Ljubljani

A2/E61, Ljubljana - zahodna obvoznica, razcep Kozarje I

A2/E61, Ljubljana - zahodna obvoznica, razcep Kozarje, vrtljiva kamera

H4, Podnanos - Vrtojba, Vipavski Križ

H4, Podnanos - Vrtojba, viadukt Ribnik, pogled proti Ajdovščini

A1/E61, Ljubljana - Koper, Videž

A1/E61, Ljubljana - Koper, Videž - pogled proti Postojni

Počivališča

Izkoristite pestro servisno in gostinsko ponudbo počivališč ter naberite moči za varno nadaljevanje vožnje.

VEČ

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

Zgodovina gradnje


Predstavljamo vam zgodovino gradnje gradbenih odsekov avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest ali občinskih cest, ki so bile zgrajene ali rekonstruirane do vključno leta 2017, in sicer:

Do leta 1994 je bilo  zgrajeno naslednje:

  • štiripasovne avtoceste in hitre ceste: 146,6 km
  • dvopasovne avtoceste: 59,1 km

Od leta 1994 do danes je bilo zgrajenih skupno  540 km avtocest in hitrih cest ter drugih javnih cest skladno z nacionalnim avtocestnim programom.

 


VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ