Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Začeli bodo z gradnjo hitre ceste Koper - Izola

26.10.2007

Medtem, ko bosta izvajalca del, izbrana v postopkih javnega naročanja, na koprski strani hitre ceste z gradnjo začela že v prihodnjih dneh, pa DARS za začetek gradnje hitre ceste tudi na Izolski strani še pričakuje gradbeno dovoljenje, ki ga bo Ministrstvo za okolje in prostor izdalo po pridobitvi soglasja občine Izola k elaboratu organizacije gradbišča in potrditvi popisa obstoječih lokalnih cest in javnih poti, ki bodo tangirane zaradi gradnje hitre ceste. Za začetek gradnje predora Markovec pa mora DARS še zaključiti postopek javnega naročanja, pri katerem strokovna komisija za oddajo del trenutno analizira, vrednoti in ocenjuje vse tri prejete ponudbe, ter pridobiti potrebna dovoljenja.

3,1 kilometra hitre ceste Koper – Izola, vključno s priključkoma Semedela in Izola ter prestavitvami lokalnih cest, bodo gradila podjetja SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina, Kraški zidar Sežana in CPK Koper, združena po sporazumu o skupnem nastopu, objekte na hitri cesti (štirih podhodov, treh podvozov, enega nadhoda, treh nadvozov in treh mostov) pa SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina in Kraški Zidar Sežana. Pogodbeni rok za dokončanje del znaša za predor 32 mesecev od uvedbe izvajalca v delo, za preostala dela pa 36 mesecev od uvedbe v delo.
Nazaj