Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zagotavljamo prevoznost ob nesrečah

Vožnja po avtocestah in hitrih cestah je v primerjavi z drugimi cestami še vedno najbolj varna. Avtoceste so statistično gledano kar 4,5-krat varnejše od glavnih cest in 7,3-krat varnejše od regionalnih cest. Vseeno pa z vse večjim prometom na avtocestah narašča tudi število prometnih nesreč. Zato je naše pravočasno in ustrezno ukrepanje še toliko bolj pomembno.

Ne le vzdržujemo. Tudi rešujemo!

Če obstanete s pokvarjenim avtomobilom na odstavnem pasu, bo največkrat naša dežurna ekipa prva pri vas in s signalizacijo ustrezno zavarovala vas in vaše vozilo. Ob nesrečah pa naši delavci v oranžnih odsevnih jopičih pogosto z ramo ob rami pomagajo reševati življenja skupaj z gasilci in reševalci. S svojim znanjem in opremo zavarujemo kraj nesreče pred novimi naleti.

 

Postavljanje in odstranjevanje zapor pri nesrečah

Pogosto se ob nesrečah zgodi zastoj na nasprotnem voznem pasu, saj ljudje zaradi radovednosti upočasnijo vožnjo, da bi si lahko bolje ogledali nesrečni dogodek. V teh primerih nastanejo zastoji na obeh smereh vožnje na avtocesti. To lahko pogosto vodi tudi do nesreče na nasprotni strani, saj voznike zanima, kaj se je zgodilo, zato nenadoma zavirajo.

Zato na avtocestah postavljamo zastore, s katerimi zmanjšujemo verjetnost nesreč, hkrati pa varujemo tudi zasebnost tistih, ki se jim nesreča pripeti.

Morda vas zanima

Letno vzdrževanje
Izvajamo redne, izredne in občasne preglede, čistimo vozišča, obcestne prostore, znake, parkirišča in objekte; skrbimo tudi za vegetacijo.

VEČ
Nočno vzdrževanje
Na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer delovne zapore najbolj vplivajo na pretočnost prometa, izvajamo vzdrževanje ponoči. Večinoma so to nujna dela na avtocestnem kraku A1.

VEČ
Zimsko vzdrževanje
Pred pojavom snega, poledice ali žledu poskrbimo za pravočasno obveščanje javnosti oz. uporabnikov, preventivno posipanje (soljenje) vozišč in ustrezno signalizacijo.

VEČ