Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

O nas

Z gradnjo, upravljanjem in vzdrževanjem avtocest in hitrih cest povezujemo Slovenijo ter omogočamo našim uporabnikom varno in udobno mobilnost. Pri tem sprejemamo različne ukrepe za zagotavljanje varnosti in čim večje pretočnosti avtocestnega omrežja. Poseben poudarek namenjamo ozaveščanju uporabnikov in širše javnosti o varni in strpni vožnji ter pravočasnemu in rednemu obveščanju o stanju v prometu.

Preko 600 km avtocest in hitrih cest

Zagotavljanje prometne varnosti, pretočnosti prometa in udobja za uporabnike na avtocestnem omrežju.

Poslovna stabilnost

Zagotovitev dolgoročno stabilnega poslovanja z uvajanjem vitkega poslovanja in implementacijo poslovne odličnosti.

Kompetentni zaposleni

Neprestana krepitev kompetentnosti zaposlenih. Oblikovanje ustvarjalnega, varnega in zanimivega delovnega okolja.

Naše glavne dejavnosti

Cestninjenje


Uporabniki avtocest in hitrih cest v Sloveniji imajo na voljo dva načina plačevanja cestnine glede na kategorijo vozila, ki omogočata cestninjenje brez ustavljanja, zato je njihova pot hitrejša, varnejša, udobnejša in okolju prijaznejša.

Več

Vzdrževanje


Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest, priključkov in razcepov, počivališč in drugih cest, za čim bolj nemoten promet pa izvajamo nujne ukrepe tudi ponoči. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.

Več

Upravljanje


Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja. Zato izvajamo družbeno odgovorne projekte za povečevanje prometne varnosti, nadziramo in vodimo promet 24 ur na dan ter informiramo o prometnem stanju.

Več

Investicije in obnove


Razvoj in obnavljanje avtocest in hitrih cest, s katerimi upravljamo in jih vzdržujemo, financiramo iz različnih sredstev. Prednjačijo dolžniška sredstva, investiramo pa tudi z lastnimi in evropskimi sredstvi ter iz drugih virov.

Več

Ostale storitve

  • Telekomunikacijske storitve: operaterjem in poslovnim uporabnikom omogočamo najem optičnih povezav po celotni trasi avtoceste s priključitvijo na visoko kakovostno in varovano omrežje. VEČ

  • Dostop do WIFI omrežja na počivališčih. VEČ
  • Prodaja avstrijskih vinjet: avstrijsko vinjeto lahko naročite in plačate na cestninski postaji Hrušica, mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje ter prek portala uporabnikov. VEČ
  • Cenik storitev DARS : V njem najdete ostale plačljive storitve, ki jih ponujamo, kot npr: postavitev zapor, najem oz. uporaba različnih vozil, oglaševanje ...  VEČ
  • Storitve avtovleke: Pomoč na cesti, ki jo izvajajo pogodbeni izvajalci DARS. VEČ