Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Gradimo nove odseke in krajšamo razdalje

Gradnja in načrtovanje novih odsekov je ena temeljnih nalog družbe DARS d.d. Nosimo poslanstvo povezovanja: gospodarsko povezujemo Slovenijo in jo vpenjamo v mednarodne tokove, ki se z mnogimi okolju prijaznimi objekti odgovorno povezujejo v naravno okolje.

Z novozgrajenimi odseki in drugimi infrastrukturnimi projekti je pot za naše uporabnike hitrejša, krajša in varnejša. Kjer nove avtocestne povezave prevzemajo velik del mednarodnega prometa z obstoječih cest, izboljšujemo tudi kvaliteto življenja ljudi.

 

Državni zbor je novembra 2016 sprejel Resolucijo o nacionalnem programu razvoja prometa v RS za obdobje do leta 2030, z njeno uveljavitvijo se je prenehala uporabljati Resolucija o Nacionalnem programu izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji. Resolucija o nacionalnem programu razvoja prometa temelji na Strategiji razvoja prometa, ki jo je Vlada RS sprejela julija 2015.

Tretja razvojna os


Tretja razvojna os pomeni prometno povezavo, ki bo v prihodnosti potekala od severne proti jugovzhodni Sloveniji (od meje z Avstrijo do meje s Hrvaško).


VEČ

Predor Karavanke


Z izgradnjo nove predorske cevi, ki bo na slovenski strani meje v dolžini 3.546 metrov, bomo predvidoma v petih letih dobili sodoben dvocevni predor in bistveno povečali pretočnost.


VEČ

Morda vas zanima

Upravljanje z infrastrukturo
Skrbimo za nemoteno delovanje in trajnost prometne infrastrukture, pretočnost, zaščito pred hrupom, varnost avtocestnih objektov ter varstvo okolja.

VEČ
Obnovitvena dela
Obnovitvena dela pomenijo večje posege v voziščne konstrukcije in objekte na avtocestah.

VEČ
EU sofinancira
Predstavitev projektov financiranih s strani Evropske unije.

VEČ