Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Izvajanje obnovitvenih del

Obnovitvena dela pomenijo večje posege v voziščne konstrukcije in objekte na avtocestah. Takšna dela, ki jih za naročnika DARS d.d. opravljajo izvajalci, izbrani v postopkih javnega naročanja, tudi ne gre enačiti z rednimi vzdrževalnimi deli, ki jih opravljajo delavci DARS d.d.. 

 

Predstavljamo vam podrobnosti obnove predora Golovec

Pojdi na stran

Obnovitvena dela na avtocestnem omrežju


Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami, staranjem zgrajenih avtocest in dograjevanjem avtocestnega omrežja, raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Žal izvedba teh del, s katerimi se zagotavlja normalna prometna varnost in sočasno podaljšuje življenjska doba avtocest, vpliva na pretočnost prometa.

Obnovitvena dela na premostitvenih objektih


Gre predvsem za dela v predorih ali na premostitvenih objektih, v največji meri pa obsegajo sanacije posameznih konstrukcijskih elementov, vozišča na objektih, sanacijo ali dograditev hidroizolacije, odvodnjavanja z objekta, sanacijo predorskih oblog, opornih in podpornih konstrukcij, sanacije ali zamenjve cestnih naprav in ureditev na objektih, popravila ali zamenjave ležišč, členkov in dilatacij, prenove antikorozivne zaščite jeklenih konstrukcij, prenove površinske zaščite betonskih konstrukcij in podobno.