Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometne informacije

A1-E57, Ljubljana - Maribor: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Ljubljana - Maribor, pred priključkom Fram v smeri Maribora je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zaprta cesta
Zaprta cesta
A1, Maribor - Ljubljana na uvozu Trojane v smeri Ljubljane bo do 18. 11. 2018 zaradi del zaprt uvoz.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zaprta cesta
Zaprta cesta
A1, Maribor - Ljubljana pred uvozom Vransko v smeri Ljubljane bo do 18. 11. 2018 zaradi del zaprta polovica avtoceste, promet je preusmerjen na vzporedno cesto.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zaprta cesta
Zaprta cesta
A1, Maribor - Ljubljana na uvozu Vransko v smeri Ljubljane bo do 18. 11. 2018 zaradi del zaprt uvoz.
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A1, Maribor - Ljubljana, pred izvozom Vransko v smeri Ljubljane je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A1-E57, E59, Maribor - Šentilj: Izredni dogodek
Izredni dogodek
A1, Maribor - Šentilj, na cestninski postaji Pesnica v smeri Šentilja, Avstrije zaradi izrednega dogodka zaprt prehitevalni pas.
H4 , Razdrto - Nova Gorica: Delo na cesti
Delo na cesti
H4, Razdrto - Nova Gorica, med priključkom Vogrsko in cestninsko postajo Bazara v smeri Vrtojbe, Italije je zaradi del zaprt vozni pas.
A5 , Maribor - Lendava: Delo na cesti
Delo na cesti
A5, Maribor - Lendava, med priključkom Sv. Trojica in priključkom Cerkvenjak v smeri Murske Sobote je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A5 , Maribor - Lendava: Delo na cesti
Delo na cesti
A5, Maribor - Lendava, med priključkom Cerkvenjak in priključkom Sveti Jurij ob Ščavnici v smeri Maribora je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A4, MP Gruškovje - Ptuj: Delo na cesti
Delo na cesti
A4, MP Gruškovje - Ptuj, promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno. Na več odsekih je promet oviran in občasno poteka izmenično enosmerno ali z urejenim obvozom. Otvoritev celotne avtoceste je predvidena konec novembra.
A4, Ptuj - MP Gruškovje: Delo na cesti
Delo na cesti
A4, Ptuj - MP Gruškovje, promet poteka po polovici avtoceste dvosmerno. Na več odsekih je promet oviran in občasno poteka izmenično enosmerno ali z urejenim obvozom. Otvoritev celotne avtoceste je predvidena konec novembra.
A3-E70, E61, razcep Gabrk - Fernetiči: Delo na cesti
Delo na cesti
A3, razcep Gabrk - Fernetiči, med razcepom Gabrk in priključkom Sežana - vzhod v smeri Fernetičev, Italije je zaradi del oviran promet.
A3-E70, E61, Fernetiči - razcep Gabrk: Delo na cesti
Delo na cesti
A3, Fernetiči - razcep Gabrk, med priključkom Sežana - vzhod in razcepom Gabrk v smeri Gabrka je zaradi del oviran promet.
A2-E61, Karavanke - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Karavanke - Ljubljana, med predorom Karavanke in priključkom Jesenice - zahod v smeri Ljubljane je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A2-E61, Karavanke - Ljubljana: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Karavanke - Ljubljana, med priključkom Jesenice - zahod in priključkom Jesenice - vzhod v smeri Ljubljane je zaradi del zaprt prehitevalni pas.
A2-E61, Ljubljana - Karavanke: Delo na cesti
Delo na cesti
A2, Ljubljana - Karavanke, med priključkom Jesenice - vzhod in priključkom Jesenice - zahod v smeri Karavank, Avstrije bo do 18. 11. 2018 zaradi del zaprta polovica avtoceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Predvidena obnovitvena dela

Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018
21.06.2018
Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.
Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce
07.04.2018
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.
Nadaljevanje obnovitvenih del na avtocestnem omrežju
21.03.2018
Izvajalci del bodo, potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, še v tem mesecu nadaljevali obnovo viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti ter vozišča na vipavski hitri cesti. Najprej pa je načrtovana postavitev delovne zapore na delu zadnje tretjine dolenjskega avtocestnega kraka. Udeležence v prometu bo o začetku postavitve delovnih zapor obveščal Prometno-informacijski center (PIC).
Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna
11.10.2017
Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.
Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi
12.09.2017
Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.
Začetek obnove avtoceste Hrušica–Lipce
01.09.2017
Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.
Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste
09.08.2017
V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.
DarsGo

Elektronski cestninski sistem, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

Prometno-informacijski center

Najhitrejše informacije o stanju na cestah.

Naključen prikaz kamer

A4, Maribor - Podlehnik, Ptuj I

A4, Maribor - Podlehnik, Ptuj I

H4, Podnanos - Vrtojba, Vipavski Križ

H4, Podnanos - Vrtojba, viadukt Ribnik, pogled proti Ajdovščini

A2/E70, Ljubljana - Obrežje, Krška vas

A2/E70, Ljubljana - Obrežje, Krška vas, pogled proti Obrežju

A5, Maribor - Lendava, Pernica

A5, Maribor - Lendava, Pernica, vrtljiva kamera

A5, Maribor - Lendava, počivališče Dolinsko - jug

A5, Maribor - Lendava, počivališče Dolinsko - jug, vrtljiva kamera

A1/E57, Maribor - Ljubljana, priključek Maribor - center

A1/E57, Maribor - Ljubljana, priključek Maribor - center, vrtljiva kamera

Počivališča

Izkoristite pestro servisno in gostinsko ponudbo počivališč ter naberite moči za varno nadaljevanje vožnje.

VEČ

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

Zgodovina gradnje


Predstavljamo vam zgodovino gradnje gradbenih odsekov avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest ali občinskih cest, ki so bile zgrajene ali rekonstruirane do vključno leta 2017, in sicer:

Do leta 1994 je bilo  zgrajeno naslednje:

  • štiripasovne avtoceste in hitre ceste: 146,6 km
  • dvopasovne avtoceste: 59,1 km

Od leta 1994 do danes je bilo zgrajenih skupno  540 km avtocest in hitrih cest ter drugih javnih cest skladno z nacionalnim avtocestnim programom.

 


VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ