Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dejavnosti in opravila nočnega vzdrževanja

Na najbolj izpostavljenih odsekih avtocest in hitrih cest, kjer delne zapore najbolj vplivajo na pretočnost prometa, opravljamo nujna vzdrževalna in obnovitvenega dela ponoči. Tako brez motenja prometa izvajamo pripravljalna in izvedbena dela pri sanaciji vozišča, urejamo vegetacijo s škropljenjem in košnjo, izvajamo čiščenje z visokotlačnimi čistilci, urejamo talne označbe ter postavljamo in odstranjujemo signalizacijo.

Čiščenje vozišča in okolice

Strojno in ročno pometamo in peremo vozišča, ograje, prometne znake. Čistimo in vzdržujemo smernike in drugo usmeritveno opremo ter elemente odvodnjavanja.

Čiščenje predorov

V predorih čistimo vozišča, drenažo in kanalizacijo, s kamero pregledujemo odvodnjavanje kanalizacije, skrbimo pa tudi za čiste oboke in stene ter prometno opremo.

Vzdrževanje cestišča

Krpamo udarne jame, menjamo pokrove jaškov, popravljamo in menjamo poškodovane ograje ter poskrbimo za košnjo.

Urejanje signalizacije

Barvamo in lepimo začasne horizontalne oznake na cesti, postavljamo in odstranjujemo začasno talno signalizacijo in ročno izdelujemo označbe. Odstranjujemo dotrajane talne označbe in postavljamo nove.

Morda vas zanima

Letno vzdrževanje
Izvajamo redne, izredne in občasne preglede, čistimo vozišča, obcestne prostore, znake, parkirišča in objekte; skrbimo tudi za vegetacijo.

VEČ
Zimsko vzdrževanje
Pred pojavom snega, poledice ali žledu poskrbimo za pravočasno obveščanje javnosti oz. uporabnikov, preventivno posipanje (soljenje) vozišč in ustrezno signalizacijo.

VEČ
Zavarovanje prizorišča nesreče
Na prizorišče nesreče pridemo vedno med prvimi, pomagajo reševati življenja in s svojim znanjem, izkušnjami in opremo zavarujemo mesto pred novimi naleti.

VEČ