Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Avtocestno omrežje aktivno upravljamo z namenom povečevanja varnosti, pretočnosti in udobne vožnje.

Avtoceste so še vedno daleč najbolj varne, po nekaterih izračunih med 7- do 9-krat varnejše od drugih cest nižje kategorije. Z uspešnim upravljanjem omrežja se število nesereč, tudi tistih s smrtnim izidom, skozi leta zmanjšuje. Več statističnih podatkov s področja prometne varnosti lahko dobite na uradnih straneh Policije.

V tej rubriki so vam na voljo izobraževalne video vsebine, kakšno je pravilno ravnanje ob različnih, tudi nepredvidenih dogodkih na avtocesti. Hkrati so na voljo tudi resnični posnetki nepravilnega in nevarnega ravnanja na avtocestah, kar posledično vpliva na število nesreč.

Nasveti za varno vožnjo

Razmere na cestah
VEČ
Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji

VEČ
Prometna varnost
Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti

Nepravilna varnostna razdalja je še vedno eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah, povezana pa je tudi z neprimerno hitrostjo. V letu 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje.

21.06.2018

Prometna napoved do četrtka, 28. junija 2018

Prihaja čas poletnih dopustov in počitnic, zato se bodo jutranje in popoldanske prometne konice zmanjšale, veliko več pa bo prometa ob koncih tedna. Vsak konec tedna bo tako močno povečan promet, predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri.

21.06.2018

Posodobljen regionalni nadzorni center Kozina in novi sistemi na primorski avtocesti

Prometni varnosti in pretočnosti na avtocestah namenjamo posebno skrb, saj gre za enega izmed strateških vidikov družbe DARS. Strokovno spremljamo in izvajamo prometnovarnostne projekte, 24 ur na dan izvajamo ukrepe nadzora ter vodenja prometa.

20.06.2018

VEČ