Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Avtocestno omrežje aktivno upravljamo z namenom povečevanja varnosti, pretočnosti in udobne vožnje.

Avtoceste so še vedno daleč najbolj varne, po nekaterih izračunih med 7- do 9-krat varnejše od drugih cest nižje kategorije. Z uspešnim upravljanjem omrežja se število nesereč, tudi tistih s smrtnim izidom, skozi leta zmanjšuje. Več statističnih podatkov s področja prometne varnosti lahko dobite na uradnih straneh Policije.

V tej rubriki so vam na voljo izobraževalne video vsebine, kakšno je pravilno ravnanje ob različnih, tudi nepredvidenih dogodkih na avtocesti. Hkrati so na voljo tudi resnični posnetki nepravilnega in nevarnega ravnanja na avtocestah, kar posledično vpliva na število nesreč.

Nasveti za varno vožnjo

Razmere na cestah
VEČ
Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji

VEČ
Prometna varnost
Prometna napoved do 11. avgusta 2023

Promet je danes povečan iz smeri hrvaške Istre proti notranjosti države. Uporabnikom svetujemo, naj, če je le mogoče, preložijo potovanje na čas, ko se bodo razmere uredile.

04.08.2023

Prometna napoved do 3. marca 2023

V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin, na pot se zato odpravite le z ustrezno zimsko opremo. Do ponedeljka zjutraj bo zaprta vipavska hitra cesta med Ajdovščino in Selom proti Italiji, obvoz bo po vzporedni cesti.

24.02.2023

Prometna napoved do 3. februarja 2023

V noči na nedeljo bo zaradi vzdrževalnih del zaprt predor Šentvid proti Kranju. V nedeljo dopoldne bo zaprt krak razcepa Zadobrova, ki vodi s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico. Od sobote do ponedeljka zjutraj bo zaprt priključek Vodice proti Kranju.

27.01.2023

VEČ