Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Za uporabnike avtocest

Hiter in zmogljiv Wi-Fi DARS na večjih avtocestnih počivališčih.

VEČ

Za poslovne uporabnike vzdolž avtoceste

Možnost priklopa na internet za objekte neposredno ob avtocesti.

VEČ

Za operaterje elektronskih komunikacij

Priključitev na visoko kakovostno in varovano optično omrežje, namestitev opreme v avtocestnih bazah ter postavitev opreme ob avtocestnem svetu in na počivališčih.

VEČ

Prednosti

  • Neodvisno, kakovostno in zanesljivo optično omrežje, saj se nahaja v varovalnem pasu ob avtocesti.
  • Možnost priključitve na optično omrežje na celotni trasi ob avtocesti.
  • Priključne točke na mejnih prehodih.
  • Modernizacija omrežja v sklopu informacijskih rešitev za pametno avtocesto.
Tehnična podpora za uporabnike telekomunikacijskih storitev
24/7

+ 386 1 51 88 482
Kontakt za poslovne uporabnike

+386 1 300 99 15
info.ikt@dars.si

 Wi-Fi DARS - hiter internet, kadar ga potrebujete

Samo 1,50 € za 24 ur neomejenega prenosa podatkov na vseh počivališčih, označenih z znakom Wi-Fi.

Seznam počivališč najdete na tej povezavi.

S tremi koraki do spleta

  1. Kupite kupon na bencinskem servisu.
  2. Vklopite povezavo Wi-Fi na vaši napravi in izberite omrežje Wi-Fi DARS.
  3. Vnesite geslo s kupona v vašo napravo. Geslo velja samo za eno napravo.

Shranjeno geslo lahko v roku 24 ur uporabite tudi na preostalih označenih počivališčih.

 

Na večjih avtocestnih počivališčih vam omogočamo neomejen prenos video in drugih spletnih vsebin.

Poslovni uporabniki vzdolž avtoceste

Poslovnim in zasebnim uporabnikom vzdolž avtoceste ponujamo naročniško razmerje za dostop do interneta 24/7 preko lastnega kakovostnega in zanesljivega optičnega omrežja. Omogočamo hitre povezave s poljubno visokimi simetričnimi prenosnimi hitrostmi.

 

Glavna prednost Darsovega optičnega omrežja je, da je kakovostno in zanesljivo, saj se nahaja v varovalnem pasu ob avtocesti.

 

Optična avtocesta za operaterje elektronskih komunikacij

Operaterjem elektronskih komunikacij nudimo:

  • zakup neosvetljenih optičnih vlaken po celotni 650 km dolgi trasi avtoceste: družba DARS d.d. ponuja optično omrežje, ki poteka vzdolž celotnega 650 km dolgega slovenskega avtocestnega križa. Gradnja optičnega omrežja je potekala vzporedno z gradnjo avtocest, saj se je istočasno polagalo tudi optične kable. Optično omrežje stalno nadgrajujemo in ga skupaj z gradnjo novih odsekov avtocest povečujemo. Hrbtenično optično omrežje je visoko kakovostno, tipa optičnega kabla G652d, ki je v skladu z priporočilom Mednarodne telekomunikacijske zveze ‒ Sektorja za standardizacijo telekomunikacij. Poteka v varovalnem pasu avtoceste in je zaradi tega dobro zaščiteno pred zunanjimi vplivi ter morebitnimi prekinitvami v omrežju. Možnost priključitve na optično omrežje je na celotni trasi ob avtocesti in sicer na razdaljah cca. 2 km. Naše priključne točke so tudi na mejnih prehodih Šentilj, Pince, Obrežje, Karavanke, Fernetiči, Vrtojba in Dolga vas.
  • namestitev opreme v objektih družbe DARS in ob avtocestnem svetu: DARS d.d. daje v avtocestnih bazah in na cestninskih postajah v najem tehnični prostor (kolokacijo), kjer je omogočena postavitev operaterjeve opreme elektronskih komunikacij z zagotovitvijo ustreznega brezprekinitvenega napajanja ter ostalih pogojev za brezhibno in varno delovanje.
  • postavitev stolpov za namestitev ustrezne opreme elektronskih komunikacij: v predorih, ob avtocestnem svetu v varovalnem pasu in na avtocestnih počivališčih je omogočena postavitev stolpov za namestitev ustrezne opreme elektronskih komunikacij, kjer lahko mobilni operaterji postavijo bazne postaje javne mobilne telefonije.

 

Zagotavljamo vam visoko kakovost storitev in uresničujemo najvišje zahteve po kapacitetah in hitrejših storitvah elektronskih komunikacij. Optično omrežje je visoko kakovostno in varovano, saj je dobro zaščiteno pred zunanjimi vplivi.