Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

O e-vinjeti

 

E-vinjeta je elektronska različica vinjete, ki nadomešča klasično vinjeto v obliki nalepke na vozilu. Vezana je na registrsko številko vozila, ki se ob nakupu e-vinjete vnese v centralni cestninski sistem. Za vozilo mora biti elektronska vinjeta plačana pred vstopom na cestninsko cesto.

Za vse ažurne informacije in nakup e-vinjet obiščite uradno spletno stran:

evinjeta.dars.si

Cene in vrste e-vinjet

Letna e-vinjeta ni več vezana na koledarsko leto, ampak velja eno leto od izbranega datuma, ki ga določite ob nakupu. Primer: letna e-vinjeta z izbranim datumom 15. aprila 2022 bo veljala do vključno 15. aprila 2023. Lahko se odločite za takojšnjo veljavnost ali pa za začetek veljavnosti določite kateri koli dan do 30 dni vnaprej od vključno dneva, ko opravljate nakup.
Enosledna motorna vozila


Letna e-vinjeta 55,00 EUR
Polletna e-vinjeta 30,00 EUR
Tedenska e-vinjeta 7,50 EUR
Bivalna in dvosledna motorna vozila

Bivalna vozila (ne glede na višino vozila nad prvo osjo) in dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo do 1,30 m, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, s priklopnim vozilom ali brez njega.


Letna e-vinjeta 110,00 EUR
Mesečna e-vinjeta 30,00 EUR
Tedenska e-vinjeta 15,00 EUR
Dvosledna motorna vozila

Dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo 1,30 m ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, s priklopnim vozilom ali brez njega.


Letna e-vinjeta 220,00 EUR
Mesečna e-vinjeta 60,00 EUR
Tedenska e-vinjeta 30,00 EUR

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z e-vinjeto, se obrnite naš klicni center. E-vinjeto lahko kupite na prodajnih mestih DARS (v DarsGo servisih) ali pri pooblaščenih prodajalcih e-vinjet.

Informacije o e-vinjeti

01 518 8 350
080 15 03
evinjeta@dars.si