Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Postopek pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije

Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) je uradno potrdilo, s katerim lahko dokazujete vašo usposobljenost za opravljanje določenega poklica. Preko Akademije DARS lahko pridobite 2 nacionalni poklicni klasifikaciji.

 

Cestni preglednik

Cestni preglednik je pomemben člen v verigi procesa vzdrževanja cest in zagotavljanja prometne varnosti udeležencev. Njegove naloge so:   odstranjevanje ovir s prometnih površin in bankin, pregledovanje prometne signalizacije, kontroliranje sistemov odvodnjavanja, vzdrževanje brežin, intervencijski ukrepi ter druga manjša vzdrževalna in zavarovalna dela, vodenje dnevnikov in evidenc ter v zimskem času pluženje in posipanje.

 VLOGA pridobitev NPK_cestni preglednik.pdf

 

Nadzornik cestnega prometa

Nadzornik cestnega prometa vodi in nadzira cestnoprometne tokove, spremlja delo vzdrževalcev cest pri zagotavljanju cestnoprometne varnosti in pretočnosti, presoja in izvaja ukrepe ob kriznih situacijah, koordinira aktivnosti v primeru incidentov, posreduje podatke prometno informacijskemu centru, nudi informacije ter pomoč uporabnikom preko SOS stebričkov ter drugih klicnih povezav ter vodi evidence in pripravlja poročila.

 VLOGA pridobitev NPK_nadzornik.pdf