Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Družbena odgovornost

Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo do ljudi in okolja, v katerem delujemo. Z ozaveščanjem in preventivnimi akcijami na področju prometa in prometne varnosti ter varovanja okolja se aktivno vključujemo v aktualno družbeno dogajanje in ga po svojih močeh sooblikujemo na boljše.

Na področju družbene odgovornosti posvečamo posebno pozornost vsebinam, povezanim z varnostjo v prometu, izobraževanju in preventivnemu delovanju na avtocestah in hitrih cestah, ki jih upravljamo in vzdržujemo.

Donatorska sredstva namenjamo v skladu s poslanstvom družbe DARS projektom s področja preventive v prometu in strokovnih srečanj, povezanih s prometom, njegovo pretočnostjo in varnostjo ter gradnjo, vzdrževanjem in upravljanjem avtocest in hitrih cest. Pogosto pomagamo prostovoljnim gasilskim društvom, ki intervenirajo ob izrednih dogodkih na avtocestnem omrežju v našem upravljanju.

Sredstva za sponzorstva namenjamo zgolj izjemoma, predvsem dogodkom oziroma projektom s področij delovanja družbe DARS.

 Navodilo za izvajanje postopkov pri obravnavanju sponzorstev in donacij v družbi DARS.pdf
 

Naši projekti

Usposabljanje voznikov motornih koles


Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi teoretični uvod in različne vaje na poligonu. Z akcijo ne želimo zgolj opozarjati na pasti vožnje motornega kolesa, ki prežijo na motoriste v cestnem prometu, ampak opozoriti tudi ostale udeležence na večjo pozornost ob začetku motoristične sezone ter hkrati predstaviti lepote vožnje oziroma varno uživanje v vožnji.


VEČ