Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Družbena odgovornost

Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo do ljudi in okolja, v katerem delujemo. Z osveščanjem in preventivnimi akcijami na področju prometa in prometne varnosti ter varovanja okolja se aktivno vključujemo v aktualno družbeno dogajanje in ga po svojih močeh sooblikujemo na boljše.

Na področju družbene odgovornosti posvečamo posebno pozornost vsebinam, povezanim z varnostjo v prometu, izobraževanju in preventivnemu delovanju na cestah, ki jih upravljamo. Donatorska in sponzorska sredstva namenjamo projektom s področja preventive v prometu in strokovnih srečanj, povezanih s prometom in varnostjo ter gradnjo, vzdrževanjem in upravljanjem cest.

Po dogovoru z Ministrstvom za infrastrukturo in Rdečim križem Slovenije več kot tri petine predvidenih sredstev za donacije vsako leto namenimo pomoči velikim družinam in invalidom pri nakupu vinjete za kombije.

Poleg tega doniramo praviloma enemu večjemu humanitarnemu projektu, otrokom iz projekta Botrstvo, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste-Polje. Preostanek skladno z internimi pravili namenimo prednostno projektom s področja prometne varnosti, ozaveščanju mladih o pravilnem ravnanju v prometu, podpiramo humanitarno-socialne dejavnosti za otroke, pomagamo pa tudi gasilskim društvom, ki intervenirajo ob izrednih dogodkih na avtocestnem sistemu v našem upravljanju.

Naši projekti

Usposabljanje voznikov motornih koles


Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi teoretični uvod in različne vaje na poligonu. Z akcijo ne želimo zgolj opozarjati na pasti vožnje motornega kolesa, ki prežijo na motoriste v cestnem prometu, ampak opozoriti tudi ostale udeležence na večjo pozornost ob začetku motoristične sezone ter hkrati predstaviti lepote vožnje oziroma varno uživanje v vožnji.


VEČ