Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 24. januarja 2019

V prihajajočem tednu ni predvidenih večjih dogodkov, ki bi vplivali na potek prometa. Občasno bodo potekala le kratkotrajna vzdrževalna dela. V petek, 18. januarja 2019, bo dež po nižinah prešel v sneg. K varnejši vožnji v zimskih razmerah pripomore dobra priprava motornega vozila na zimo. Z vozila odstranite sneg.

17.01.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 17. januarja 2019

V nedeljo, 13. januarja 2019, bo zaradi zaključka počitnic na Hrvaškem predvidoma nekoliko povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. Tako kot vsak petek je tudi tokrat v drugi polovici popoldneva pričakovati gostejši promet na ljubljanskem obroču kot običajno, še zlasti na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh. V prihajajočem tednu sicer ni predvidenih večjih del, ki bi vplivala na promet. Potekala bodo zgolj kratkotrajna redna vzdrževalna dela, kot so menjave jeklenih varovalnih ograj oziroma varovalnih mrež odstavnih pasov.

10.01.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. januarja

Konec tedna je pričakovati povečan promet zaradi zaključka novoletnih praznikov in počitnic. V naslednjem tednu lahko ponovno pričakujemo dnevne prometne konice.

03.01.2019 VEČ
Splošne novice
Mnenja domačih in tujih uporabnikov glede zastojev deljena

Raziskava o zadovoljstvu uporabnikov slovenskih avtocest, ki je bila opravljena letos med 20. avgustom in 24. septembrom, je tudi letos pokazala deljena mnenja o tem, koliko časa vozniki v zastojih izgubijo na slovenskih avtocestah in hitrih cestah v primerjavi z drugimi državami.

27.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. januarja 2019

Gneče ob dnevnih prometnih konicah, ki so ob delovnih dneh pred prazniki manj prometno obremenjene, se bodo vrnile prve delovne dni po novem letu. Nekoliko več prometa pričakujemo tudi v sredo, 2. januarja 2019, in sicer iz turističnih krajev proti urbanim središčem zaradi zaključka novoletnih praznikov in počitnic.

27.12.2018 VEČ
Prometna varnost
Novi LED-smerniki za varnejšo vožnjo v megli

DARS je decembra uvedel testni sistem vidnega vodenja prometa v primeru megle na Golem vrhu (odsek avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Nanos). Sistem vključuje cestne vremenske postaje, ki v primeru zaznave zmanjšane vidljivosti (glede na stopnjo megle) samodejno vklopijo osvetlitev LED na obeh straneh smernega vozišča.

24.12.2018 VEČ
Splošne novice
Pribitek k cestnini za težka vozila namenjen za gradnjo drugega tira

Vlada je 13. decembra 2018 sprejela sklep o uvedbi pribitka k cestnini na določenih odsekih avtocestnega omrežja, ki ga bodo po novem plačevali cestninski zavezanci v okviru elektronskega cestninjenja težkih vozil DarsGo. DARS d.d. kot upravljavec cestninskih cest je dolžan začeti obračunavati pribitek 1. januarja 2019.

21.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. decembra 2018

Vse do novega leta ob delovnih dneh pričakujemo povečan tovorni promet, v prihodnjem tednu najbolj v četrtek, 27. decembra 2018, na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko. Ta konec tedna so počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici. 25. in 26. decembra v Sloveniji velja omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

20.12.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. decembra 2018

Decembra je že pred prazniki močno povečan promet okrog nakupovalnih središč ter v bližini različnih prireditev. Poveča se tako tovorni promet kot tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Z 19. decembrom se začenjajo počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici, kasneje pa v večjem delu Evrope, saj se približujemo božičnim praznikom ter zaključku leta 2018. Voznike opozarjamo na previdnost ob nizkih temperaturah, predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Očistite svoja vozila in računajte, da bo potovanje trajalo dlje kot običajno, zato se na pot odpravite prej.

13.12.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ