Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 27. septembra 2018

Konec tedna se bo predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne močno povečal promet proti slovenski in hrvaški Istri ter drugim turističnim krajem, v soboto in nedeljo popoldne pa v obratni smeri. Ob povečani kontroli avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že nekoliko prej pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

20.09.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 20. septembra 2018

Zaradi zaključka počitnic v okoliških državah ne pričakujemo večjega števila tujih turistov na cestah med Hrvaško in Avstrijo. Se pa lahko konec tedna, predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne ob lepem vremenu močno poveča promet proti slovenski in hrvaški Istri. Ob povečani kontroli avstrijskih varnostnih organov še vedno lahko nastanejo zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji oziroma že pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice - vzhod in Jesenice - zahod.

13.09.2018 VEČ
Splošne novice
V Novem mestu na ogled natečajne rešitve dveh mostov čez Krko

V novomeški Knjižnici Mirana Jarca je od danes na ogled razstava projektnega natečaja za pridobitev strokovno najustreznejše arhitekturne, krajinske in urbanistične rešitve mostu na novi štiripasovni cesti ter vzporednega mostu za pešce in kolesarje čez reko Krko na 1. in 2. etapi načrtovane prometne povezave med avtocesto A2 pri Novem mestu ter priključkom Maline.

13.09.2018 VEČ
Splošne novice
Kako vzpostaviti ustrezno varnostno razdaljo

Družba DARS se že tradicionalno udeležuje Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju, ki poteka med 11. in 16. septembrom 2018. Letošnja tema Darsovega razstavnega prostora je ozaveščanje voznikov o pomenu ustrezne varnostne razdalje z namenom izboljšanja voznih navad uporabnikov avtocest.

11.09.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Zapore smernih vozišč hitre ceste H4 med Vipavo in Nanosom

Zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos, vzpostavitve prečnega profila hitre ceste, ki bo namesto 40 km/h omogočal hitrost vožnje 80 km/h, kolikor je omejitev hitrosti v razcepu, ter obnove vseh štirih krakov razcepa Nanos bodo potrebne popolne zapore na območju stičišča primorske avtoceste A1 in smernih vozišč vipavske hitre ceste H4 med Vipavo in Nanosom, najprej proti Ljubljani.

11.09.2018 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti DARS d.d. Ponudbe morajo prispeti v glavno pisarno najkasneje do 20. 9. 2018 do 10. ure. Prodaja se po sistemu "videno - kupljeno", prodajna pogodba pa bo sklenjena s tistim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno nad izhodiščno ceno.

10.09.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Nadaljevanje obnove gorenjske avtoceste mimo Jesenic

Po zaključku glavne turistične sezone se pričenja obsežnejša obnova dela cestišča gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) proti Karavankam oziroma Avstriji.

10.09.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 13. septembra 2018

Konec tedna je daljše zastoje pričakovati predvsem v soboto, 8. avgusta 2018, ves dan na odseku štajerske avtoceste med Ljubljano in Šentjakobom proti Celju, saj bo promet zaradi del urejen le po enem pasu. Vračajo se običajne jutranje in popoldanske prometne konice v bližini večjih mest in na vpadnicah v večja mesta, in sicer od ponedeljka do petka, med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro. Ker se v največjih nemških deželah počitnice končajo šele sredi septembra, bo od petka do vključno ponedeljka še vedno povečan promet od Hrvaške proti Avstriji.

06.09.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 6. septembra 2018

Začenja se šolsko leto in vračajo se večje zgostitve in zastoji ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, ki so najmočnejše med 6.30 in 8.30 uro zjutraj ter med 15. in 17. uro popoldne. Ponekod po Evropi še trajajo počitnice, zato bo na cestah še dosti turistov. Manj v smeri proti morju, več pa v obratni smeri.

30.08.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ