Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. decembra 2018

V tem času je poleg jutranjih in popoldanskih prometnih konic zgostitve prometa pričakovati predvsem v okolici prireditev in nakupovalnih centrov. V noči s petka na soboto je po trenutni vremenski napovedi na območju med Logatcem in Senožečami pričakovati neugodne vremenske razmere in snežne padavine do nižin. Vozniki naj se zato na pot odpravijo le z zimsko opremo, prej in z več potrpljenja, varnostna razdalja med vozili naj bo daljša. V petek popoldne, še zlasti po 15. uri, je na ljubljanski obvoznici, izraziteje na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh, zaradi povečanega prometa pričakovati zgostitve in zastoje.

06.12.2018 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, je na današnji, 38. redni seji obravnaval odločitev Državne revizijske komisije v postopku revizije javnega naročila gradnje druge cevi predora Karavanke.

04.12.2018 VEČ
Splošne novice
Dokončan še zadnji del podravske avtoceste

Družba DARS je predala prometu še zadnji del podravske avtoceste A4 med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. Otvoritveni trak na uradnem odprtju štiripasovnice so prerezali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc in predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic.

30.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. decembra 2018

Stopamo v praznični mesec december, poln dogodkov in praznovanj, zato voznikom svetujemo previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti na cilj kot tudi ob povratku. Tudi ta petek, 30. novembra, je na ljubljanski obvoznici zaradi močno povečanega prometa med 15. in 18. uro pričakovati zgostitve in zastoje.

29.11.2018 VEČ
Splošne novice
Od 1. decembra naprodaj vinjete z letnico 2019

Vinjete z letnico 2019, ki bodo naprodaj od 1. decembra 2018, so kovinsko rožnate barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2018 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2019.

29.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. novembra 2018

Razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah v prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Opozarjamo, da bo danes ponoči zaradi del na elektro-strojni opremi zaprt predor Šentvid iz smeri Ljubljane proti Kranju.

22.11.2018 VEČ
Splošne novice
Zaključen javni poziv za storitev avtovleke

Z izbranimi ponudniki bo podpisana pogodba o sodelovanju, na podlagi katere bodo opravljali storitev odstranjevanja ovir z avtocest in hitrih cest, pomoči na cesti in dela z avtodvigali, in sicer za obdobje med 1. 4. 2019 in 31. 3. 2024.

16.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. novembra 2018

Uporabnike štajerske avtoceste opozarjamo, da bo zaradi del od petka zvečer do nedelje popoldne proti Ljubljani zaprt odsek med Vranskim in Blagovico, promet bo preusmerjen na vzporedno cesto. V prihodnjem tednu razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah sicer ne pričakujemo večjega povečanja prometa.

15.11.2018 VEČ
Splošne novice
Napotki voznikom pred začetkom zimske sezone

V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

14.11.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ