Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. oktobra 2020

V noči na torek bo zaprt odsek primorske avtoceste med Kozino in Kastelcem, v noči na sredo pa odsek med Črnim Kalom in Srminom. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka dvosmerno po eni polovici ceste, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

22.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. oktobra 2020

Od petka zvečer do ponedeljka zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih.

16.10.2020 VEČ
Splošne novice
Severni del tretje razvojne osi postaja realnost

Na območju Gaberk so ta teden stekla prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi. Pogodbeni izvajalec je bil v torek pisno uveden v delo in pričel je teči 14-mesečni pogodbeni rok. Začetna dela med drugim obsegajo ureditev gradbišča, čiščenje terena oziroma posek drevja ter pripravljalna dela za dostopno cesto do deponije premogovnika Velenje.

15.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. oktobra 2020

Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, zaprt je priključek Naklo proti Ljubljani, obvoz je urejen čez priključek Kranj zahod. Med Radovljico in Brezjem proti Ljubljani promet poteka po zoženih pasovih ob omejitvi hitrosti na 60 km/h.

08.10.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo med četrtkom, 8. oktobrom 2020, in soboto, 10. oktobrom 2020, izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah oziroma hitrih cestah A1, A3, A4, A5, H4, H5 in H6.

06.10.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic lahko na podaljšanje potovalnih časov vplivajo tudi občasno poslabšano vreme (megla, dež), nekoliko povečan promet zaradi začetka študijskega leta ter pričakovano čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih, predvidoma v soboto dopoldne, 3. oktobra 2020, bo znova odprt priključek Podtabor proti Ljubljani, obvoz bo do takrat urejen preko priključkov Brezje in Naklo. Od nedelje, 4. oktobra 2020, pa bo proti Ljubljani predvidoma do 11. oktobra 2020 zaprt priključek Naklo, obvoz bo urejen čez priključek Kranj zahod.

01.10.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov slovenskega avtocestnega omrežja

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v naslednjih dneh izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na avtocestah A1, A2, A4 in A5, in sicer v četrtek na delu gorenjske avtoceste ter v petek na delu štajerske avtoceste, celotni podravski avtocesti in delu pomurske avtoceste.

29.09.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov dolenjske avtoceste

V naslednjem tednu se bodo izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtoceste A2, in sicer v torek, 29. septembra, na odseku med Brežicami in Obrežjem (vključno s počivališčem Grm in priključkom Trebnje zahod) in v sredo, 30. septembra, na odseku med Grosupljem in Bičem (vključno s počivališčem Cikava in Podsmreka).

25.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplival tudi začetek študijskega leta. Na mejnih prehodih je zaradi nadzora prometa in potnikov še naprej pričakovano čakanje. Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla, ki zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu in lahko prihaja do prometnih nesreč zaradi naleta. Zaradi vse krajšega dneva in slabše vidljivosti  priporočamo še posebno pazljivost na cesti, zmanjšanje hitrosti, povečanje varnostne razdalje in uporabo meglenk. 

24.09.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ