Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. julija 2019

Konec tedna se pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali. Zgostitve v obratni smeri pričakujemo od sobote do ponedeljka. Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) prihodnji teden pa se nam obeta skozi Slovenijo povečan promet že od srede, 24. julija 2019, popoldne. Zastoje je zlasti v soboto dopoldne znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Na zahodni ljubljanski obvoznici je povečan promet z zastoji v smeri Primorske pričakovati tudi v ponedeljek. Večjo gostoto prometa je ves konec tedna in v ponedeljek pričakovati na mejnih prehodih, zlasti s Hrvaško, in sicer v obeh smereh.

18.07.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 18. julija 2019

V soboto, 13. julija 2019, se začnejo počitnice v delu Nemčije, Nizozemske in Švice. To bo vplivalo na dodatno povečanje prometa konec tedna in v ponedeljek proti slovenski in hrvaški obali ter v obratni smeri. Pričakovati je tudi bolj polna počivališča in tamkajšnje parkirne prostore. Najbolj obremenjena bosta petek popoldne in sobota dopoldne, ko je zastoje pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Brda proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj.

11.07.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 11. julija 2019

V poletnem času vsak konec tedna, pogosto pa tudi ob ponedeljkih, pričakujemo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali ter obratno proti notranjosti. Ob tem opozarjamo tudi na bolj obremenjena počivališča in parkirne prostore na počivališčih. Največ gneče pričakujemo v petek popoldne in soboto dopoldne.

04.07.2019 VEČ
Finančne novice
Trajnostno poročilo družbe DARS za leto 2018

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo 2018.

28.06.2019 VEČ
Splošne novice
Z novim sistemom cestninjenja prihranek energije za eno hidroelektrarno

Zelo pozitiven vpliv na zmanjšanje vplivov prometa na okolje je imela uspešna uvedba sistema DarsGo, sodobnega elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku, ki velja za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone. Tovornim vozilom se od 1. aprila 2018 ni več treba zaustavljati na cestninskih postajah, kar zmanjšuje porabo goriva in izpustov toplogrednih plinov v ozračje. V letu 2020, ko na naših avtocestah in hitrih cestah ne bo več cestninskih postaj, bo poraba goriv težkih vozil nižja za 168 GWh, kar je enako letni proizvodnji električne energije hidroelektrarne.

28.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 4. julija 2019

Tako v Sloveniji kot večjem delu Evrope so se pričele počitnice, zaradi česar se jutranje in popoldanske konice med tednom prevešajo v dopustniške konice ob petkih popoldan proti turističnim krajem, medtem ko bodo v drugi smeri največje obremenitve ob sobotah dopoldan ter nedeljah. Pričakovati je tudi bolj polna počivališča in parkirne prostore.

27.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. junija 2019

V četrtek je praznik v Avstriji, večjem delu Nemčije, Švici ter na Poljskem in Hrvaškem. Zato bo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali. Tako v četrtek kot petek se bo povečalo število tovornih vozil na avtocestah med Italijo in Madžarsko ter pred prehodi z Avstrijo (Karavanke, Šentilj). V obratni smeri bodo večje zgostitve predvsem v nedeljo popoldne.

20.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. junija 2019

Konec tedna se pričakuje povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem. Začenjajo se tudi počitnice na Hrvaškem in Madžarskem. V obratni smeri je pričakovati večje zgostitve predvsem v nedeljo proti večeru. Povečan promet bo tudi v ponedeljek. Čakalne dobe je pričakovati na mejnih prehodih. Od nedelje, 16. junija 2019, od 5. ure do ponedeljka, 17. junija 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v obe smeri. Zaradi del je zlasti v soboto, 15. junija 2019, pričakovati zastoje na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Vodicami proti Kranju ter na štajerski avtocesti med Šentjakobom in razcepom Zadobrova proti Ljubljani.

13.06.2019 VEČ
Finančne novice
Letno poročilo DARS za leto 2018

Z uspešno realizacijo poslovnega načrta smo v letu 2018 izboljšali vse ključne poslovne kazalnike. Prihodki družbe DARS d.d. so v poslovnem letu 2018 znašali 495,4 milijona EUR in so za osem odstotkov presegli predlanske. Družba je v letu 2018 ustvarila 465,6 milijona EUR čistih prihodkov od prodaje, 397,5 milijona evrov EBITDA ter 154,4 milijona EUR čistega dobička.

12.06.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ