Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Preplastitev posameznih delov odsekov na relaciji Kozina–Črni Kal–Sermin

Družba DARS bo po koncu turistične sezone začela še zadnjo obsežnejšo obnovo na avtocestnem omrežju, načrtovano za letošnje leto. V ponedeljek, 27. septembra 2021, bodo tako stekla dela za preplastitev cestišča na dotrajanih delih odsekov primorske A1 med Kozino in Serminom. Med predvidoma dvomesečno obnovo bo zaradi del promet po obeh smernih voziščih avtoceste, tako proti Kopru kot proti Ljubljani, urejen samo po enem pasu.

24.09.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. oktobra 2021

Prihodnji teden se na primorski avtocesti med Kozino in Serminom začenja še zadnja obsežnejša obnova vozišča na avtocestnem omrežju, načrtovana za letos. Do viadukta Črni Kal bo promet v obeh smereh vožnje potekal po prehitevalnih pasovih, od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve pa po voznih pasovih.

24.09.2021 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja neaktivna osnovna sredstva

Obveščamo vas, da zbiramo ponudbe za odprodajo neaktivnih osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS d.d. Ponudniki lahko oddajo ponudbo v tiskanem izvodu najkasneje do srede, 29. septembra 2021, do 10. ure na naslov DARS d.d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107.

22.09.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. septembra 2021

Na primorski avtocesti se pričenja sanacija dilatacij na viaduktu Gabrk, zato bo ves promet med Senožečami in Divačo do sredine oktobra preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo potekal dvosmerno. Zaradi sanacije skalnega podora na brežini pa bo do konca septembra zaprt odstavni pas med Kozino in Črnim Kalom proti Ljubljani.

17.09.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 16. septembra 2021

Prihodnji teden bodo na gorenjski avtocesti med Brezjem in Podtaborom proti Ljubljani potekala dela, zaradi česar bo promet čez dan potekal le po enem pasu. Voznike opozarjamo, naj v primeru izrednih dogodkov na avtocesti (zastojev, prometnih nesreč, okvar vozil) ustvarijo reševalni pas za intervencijska vozila, potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil.

10.09.2021 VEČ
Splošne novice
Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z elektronsko vinjeto

E-vinjeta je digitalna različica vinjete, ki bo nadomestila vinjeto v obliki nalepke in bo vezana na registrsko številko vozila. 1. decembra 2021 bomo lahko kupili in začeli uporabljati letne (in polletne za motorna kolesa) e-vinjete, tedenske in mesečne e-vinjete pa bodo v uporabi od 1. februarja 2022.

07.09.2021 VEČ
Splošne novice
Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin

DARS d.d. kot lastnik nepremičnin na podlagi sklepa o prodaji objavlja "Javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin", in sicer za stanovanjsko enoto v drugem nadstropju s kletno shrambo in garažo v večstanovanjskem objektu na Hrušici. Ponudbe zbiramo do srede, 15. septembra 2021, do 12. ure.

06.09.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. septembra 2021

Ta konec tedna bosta na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem zaprta prehitevalna pasova zaradi montaže jeklene varnostne ograje, s tem se bo uspešno zaključila obnova viadukta Žepina. Na primorski avtocesti se nadaljuje rekonstrukcija priključka Vrhnika z ureditvijo dveh krožišč za večjo pretočnost prometa.

03.09.2021 VEČ
Finančne novice
Objava nerevidiranega polletnega poročila

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi 112. in 113. člena Zakona o trgu finančnih instrumentov objavlja nerevidirano poročilo o poslovanju družbe DARS d.d. v prvem polletju 2021.

30.08.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ