Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. junija 2024

Ta konec tedna bo na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Bežigrad in Ljubljana sever (Celovška cesta) v obe smeri promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi elektroenergetskih del. Zaprt bo tudi priključek Šiška (Litostroj). Do sobote zvečer bo na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Šmarje - Sap proti Ljubljani promet potekal le po voznem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na prehitevalnem pasu. Na štajerski avtocesti sta zaradi obnovitvenih del med Framom in Slovensko Bistrico zaprti mali počivališči Polskava v obe smeri.

14.06.2024 VEČ
EU projekti
DARS v sodelovanju s partnerji predstavil infrastrukturo prihodnosti: most 5G

Končuje se projekt, v katerem je DARS v sodelovanju s partnerji – Telemach Slovenija, Telemach Hrvaška, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in podjetje OiV iz Hrvaške – v okviru finančnega inštrumenta Connecting Europe Facility (CEF) raziskal in analiziral, kakšna infrastruktura 5G je potrebna za podporo prihodnjim storitvam, povezanim s prometom, ki se bodo uporabljale vzdolž prometnih koridorjev v dveh državah članicah EU, v Sloveniji in na Hrvaškem.

13.06.2024 VEČ
Finančne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS, d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 28. sejo skupščine družbe DARS, d. d., ki bo v petek, 21. junija 2024, ob 9. uri v sejni sobi uprave, v prostorih družbe DARS, d. d., Dunajska 7, Ljubljana.

12.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. junija 2024

Na primorski avtocesti bo ta konec tedna pred izvozom Unec proti Kopru zaprt vozni pas zaradi popravila poškodovane dilatacije na viaduktu Ivanje selo. Na štajerski avtocesti bo promet med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani prav tako potekal po enem pasu zaradi popravila vozišča. V noči na četrtek bo med 21. in 5. uro zaradi nujnih vzdrževanih del zaprt predor Karavanke v obe smeri.

07.06.2024 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS. Ponudniki lahko ponudbo pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo v glavni pisarni na spodnjem naslovu tako, da je ta prejeta do srede, 12. junija 2024, najkasneje do 10. ure, na naslovu DARS d. d., Dunajska 7, 1000 Ljubljana, glavna pisarna, soba 107. 

03.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 31. maja 2024

Obnova odseka štajerske avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico bo prešla v drugo fazo, ko bo promet potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Konec tega tedna bo promet potekal samo po enem pasu proti Ljubljani zaradi preureditve delovne zapore. Možni so zastoji.

24.05.2024 VEČ
Splošne novice
DARS v akciji nadzora mednarodnih prevozov potnikov

DARS se je pridružil evropsko usklajeni akciji nadzora nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu, ki jo 22. in 23. maja 2024 izvajamo na nadzornih točkah naših avtocest. S Policijo smo se uskladili, da bo nadzor organiziran na način, da ne bo moteč za voznike vozil, ki niso predmet nadzora.

22.05.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. maja 2024

Zaradi ponedeljkovega praznika, ki je v nekaterih državah dela prost dan, ter začetka binkoštnih počitnic v nekaterih deželah pričakujemo povečan promet.

17.05.2024 VEČ
Finančne novice
S&P Global Ratings potrdil bonitetno oceno

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja naslednje sporočilo: Bonitetna agencija Standars & Poor's (S&P) Global Ratings je po pregledu bonitetne ocene skladno z merili nove metodologije ocenjevanja podjetij po posameznih panogah družbi DARS, d. d., potrdila  obstoječo dolgoročno bonitetno oceno »A+«, kratkoročno »A-1« s stabilnimi obeti ter bonitetno oceno DARS kot samostojnega podjetja bbb-.

06.05.2024 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ