}

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 19. julija 2018

Konec tedna, v petek in soboto, bodo zgostitve na cestah od Avstrije proti Hrvaški, več prometa kot doslej pa bo v soboto in nedeljo tudi v obratni smeri. Zaradi povečanega tovornega prometa je pričakovati zgostitve tudi v ponedeljek. Vozniki naj pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. V času povečanega prometa predlagamo uporabo alternativnih mejnih prehodov, predvsem namesto mejnih prehodov v Istri in mejnega prehoda Gruškovje. Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. Čakanje na prehodih z Avstrijo se lahko podaljša tudi zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.

12.07.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 12. julija 2018

Konec tedna bo na več prometa predvsem od Avstrije proti Hrvaški vplival začetek počitnic v Nemčiji, v delih Avstrije, južnem delu Nizozemske ter večjem delu Švice. Največ gneče pričakujemo v petek popoldne, soboto dopoldne ter nedeljo pozno popoldne in zvečer.

06.07.2018 VEČ
Finančne novice
Trajnostno poročilo družbe DARS za leto 2017

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja Trajnostno poročilo za leto 2017.

29.06.2018 VEČ
Finančne novice
Sklepi 13. seje skupščine družbe DARS

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, v pripetem zapisniku objavlja sklepe 13. seje skupščine DARS d.d., ki je bila danes, 28. junija 2018.

28.06.2018 VEČ
Prometna napoved
Izognite se zastojem na podravski avtocesti proti Hrvaški

Vsakoletne izkušnje kažejo, da je še posebej julija in avgusta na avtocestnem odseku med Mariborom in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje izredno povečan promet. Že nekaj let so prometno izredno obremenjene zlasti sobote v juliju in avgustu.

26.06.2018 VEČ
Prometna varnost
Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti

Nepravilna varnostna razdalja je še vedno eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah, povezana pa je tudi z neprimerno hitrostjo. V letu 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje.

21.06.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018

Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.

21.06.2018 VEČ
Finančne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje, uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 13. sejo skupščine DARS d.d., ki bo 28.6.2018 ob 10.00 uri v sejni sobi uprave, v prostorih DARS d.d., Izpostava Ljubljana, Dunajska 7.

21.06.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do četrtka, 28. junija 2018

Prihaja čas poletnih dopustov in počitnic, zato se bodo jutranje in popoldanske prometne konice zmanjšale, veliko več pa bo prometa ob koncih tedna. Vsak konec tedna bo tako močno povečan promet, predvsem od Avstrije in Italije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju ter v obratni smeri. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti jim je na voljo prometni koledar.

21.06.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ