Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Elektronska vinjeta: Državna revizijska komisija pritrdila družbi DARS

Državna revizijska komisija je kot neutemeljena zavrnila zahtevka za revizijo oddaje naročila za elektronsko cestninjenje osebnih vozil, ki sta ga vložila Marand in Iskratel. DARS lahko sedaj nadaljuje s sklenitvijo pogodbe z izbranim izvajalcem, slovaškim Skytollom, in uvedbo elektronske vinjete.

10.05.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. maja 2021

Konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prav tako konec tedna bo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu. V nočeh s četrtka na petek in s ponedeljka na torek bosta popolni zapori predora Golovec.

06.05.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. maja 2021

Konec tedna je zaradi prvomajskih praznikov pričakovati povečan promet proti Hrvaški, slovenski obali in drugim turističnim krajem. Zaradi omejitev tovornega prometa nad 7,5 t med prazniki bo v petek in ponedeljek pred mejnimi prehodi več tovornih vozil kot običajno. Začenjata se obnovi viadukta Kresnica na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico ter dokončanje obnove pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem. V nočeh s sobote na nedeljo in s prihodnjega četrtka na petek bosta popolni zapori predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

29.04.2021 VEČ
Finančne novice
Letno poročilo DARS za leto 2020

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja revidirano Letno poročilo DARS d.d. za leto 2020.

26.04.2021 VEČ
Finančne novice
Letni dokument 2021

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, objavlja seznam informacij, ki so bile skladno z veljavno zakonodajo in na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. objavljene v obdobju zadnjih 12 mesecev in so javnosti dosegljive v okviru sistema elektronskega obveščanja Ljubljanske borze SEOnet (http://www.ljse.si).

26.04.2021 VEČ
Splošne novice
Dela na odsekih Šentilj–Pesnica in Murska Sobota–Turnišče

V okviru načrtovane obnove viadukta Kresnica na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico so danes stekla pripravljalna dela. V ponedeljek bodo stekla tudi dela na odseku pomurske avtoceste A5 med Mursko Soboto in Turniščem.

23.04.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 29. aprila 2021

Konec tedna je zaradi začetka šolskih počitnic in sproščanja protikoronskih ukrepov pričakovati povečan promet proti turističnim krajem. Med ponedeljkom in četrtkom bo ponoči med 22. in 5. uro popolna zapora predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico H3.

22.04.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. aprila 2021

Konec tega tedna bo zaprt odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Delovne zapore bodo prihodnje dni tudi na štajerski avtocesti med Celjem in Žalcem proti Ljubljani ter med Slovensko Bistrico in Framom, na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim proti Kopru, v Ljubljani med Brodom in Šmartnim proti Kranju in na dolenjski avtocesti med Trebnjem in Bičem proti Ljubljani.

15.04.2021 VEČ
Splošne novice
Obnova hitre ceste med Selom in Vogrskim na območju nasipa Vogršček

Na vipavski hitri cesti H4 bodo na delu odseka med Selom in Vogrskim v ponedeljek, 12. aprila 2021, stekla obnovitvena dela. Zaradi ureditve začasne prometne ureditve bo odsek hitre ceste H4 zaprt v obe smeri, tako proti Ajdovščini (Ljubljani) kot tudi proti Novi Gorici (Italiji), od sobote, 10. aprila 2021, od 5. ure do nedelje, 11. aprila 2021, do 20. ure.

09.04.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ