Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 28. januarja 2022

Od sobote do ponedeljka bo potekala sanacija odvodnjavanja z nadvoza priključka Logatec, promet mimo priključka bo potekal po enem pasu. V ponedeljek se nadaljujejo zaključna dela preplastitve voziščne konstrukcije (vgraditev odbojne ograje) na območju priključkov Kastelec in Črni Kal, ki so bila decembra zaradi sneženja prekinjena. Prav tako prihodnji teden bodo potekale geodetske meritve na pomurski avtocesti med Dragučovo in Pernico.

21.01.2022 VEČ
Finančne novice
Finančni koledar za leto 2022

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje objavlja finančni koledar za leto 2022, ki je v pripetem dokumentu.

19.01.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. januarja 2022

Do 23. januarja poteka preventivna akcija Varno brez telefona v prometu. V tem času bo policija izvajala poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov, slušalk in drugih naprav, ki motijo voznikovo vidno oziroma slušno zaznavanje in zmožnost obvladovanja vozila. Lanske spremembe Zakona o pravilih cestnega prometa so prinesle strožje kazni – za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je predpisana kazen 250 EUR in tri kazenske točke.

14.01.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. januarja 2022

V megli zmanjšajte hitrost in jo prilagodite razmeram na cesti. Ne uporabljajte dolgih luči. Premočna luč se namreč v megli odbija, zato vas lahko zaslepi. Pomembno je, da vidite in da ste vidni. Zato prižgite sprednje in zadnje meglenke. Če se vidljivost izboljša ali če stojite v koloni, ugasnite zadnje meglenke, da ne zaslepite vozil za seboj. Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, pri večini avtomobilov svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato ne glede na vselej prižgane dnevne luči velja v zimskih mesecih ob zagonu motorja ročno vklopiti zasenčene luči.

07.01.2022 VEČ
Splošne novice
Z nakupom e-vinjete ne odlašajte do zadnjega dne

V družbi DARS po prvem mesecu prodaje elektronskih vinjet opažamo, da so uporabniki sistem dobro sprejeli in da prodaja poteka brez večjih težav. Ob tem želimo poudariti, da letne vinjete za leto 2021 veljajo do konca januarja 2022, hkrati pa uporabnikom svetujemo, naj z nakupom ne odlašajo do zadnjega dne.

04.01.2022 VEČ
Splošne novice
V novo leto z nadaljevanjem starih in z začetkom novih projektov

V letu 2022 bo za DARS najpomembnejši projekt uvajanje sistema elektronske vinjete. Poleg že začetih projektov načrtujemo še druga vlaganja, ki bodo uporabnikom slovenskih avtocest omogočala bolj varno in pretočno vožnjo, prebivalcem ob avtocestnih trasah pa udobnejše življenje.

02.01.2022 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 7. januarja 2021

Večja vzdrževalna dela niso predvidena. Zaradi praznikov in počitnic bo povečan promet od Avstrije proti Hrvaški ter v obratni smeri.

24.12.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. decembra 2021

Večja vzdrževalna dela niso predvidena. Do sobote zvečer bo med Vranskim in predorom Ločica proti Ljubljani promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi popravila dilatacije na mostu Bolska. V nedeljo bo med Arjo vasjo in Domžalami v obe smeri vožnje pomična zapora voznega pasu.

17.12.2021 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. decembra 2021

Zaključuje se obnova primorske avtoceste med Kozino in Serminom. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometna obvestila in se na pot odpravijo z obvezno zimsko opremo in urejenim vozilom.

10.12.2021 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ