Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Zaključen javni poziv za storitev avtovleke

Z izbranimi ponudniki bo podpisana pogodba o sodelovanju, na podlagi katere bodo opravljali storitev odstranjevanja ovir z avtocest in hitrih cest, pomoči na cesti in dela z avtodvigali, in sicer za obdobje med 1. 4. 2019 in 31. 3. 2024.

16.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 22. novembra 2018

Uporabnike štajerske avtoceste opozarjamo, da bo zaradi del od petka zvečer do nedelje popoldne proti Ljubljani zaprt odsek med Vranskim in Blagovico, promet bo preusmerjen na vzporedno cesto. V prihodnjem tednu razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah sicer ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Od 15. novembra 2018 je skladno z zakonskimi določbami v Sloveniji obvezna zimska oprema. Vozniki jo bodo morda potrebovali že v torek, ko je po napovedih ARSO možen prvi sneg do nižin. Posebej ob prvem sneženju so naše reakcije med vožnjo lahko neustrezne, saj smo navajeni vožnje v povsem drugačnih razmerah.

15.11.2018 VEČ
Splošne novice
Napotki voznikom pred začetkom zimske sezone

V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

14.11.2018 VEČ
Splošne novice
Zaplužimo v novo sezono

Dan pred uradnim začetkom zimske sezone je v AMZS-jevem Centru varne vožnje na Vranskem potekal dogodek Zaplužimo v novo sezono, na katerem so se v prvem tovrstnem spretnostnem preizkusu pomerili vozniki snežnih plugov. Prva tri mesta so si prislužili vozniki DARS-ovih snežnih plugov.

14.11.2018 VEČ
Splošne novice
Dan odprtih vrat v Nadzornih centrih DARS

Nadzorni centri 24 ur na dan nadzirajo in vodijo promet na avtocestnem omrežju. Tudi letos medijem, lokalnim skupnostim, gasilcem, uporabnikom avtocest in vsem ostalim zainteresiranim javnostim odpiramo njihova vrata, in sicer v soboto, 17. novembra 2018.

13.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 15. novembra 2018

V tem obdobju se lahko temperature zelo hitro znižajo, razmere za vožnjo pa poslabšajo. Voznike zato pozivamo k čimprejšnji pripravi vozil na zimske razmere. Uradni začetek izvajanja cestne zimske službe je od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta oziroma takrat, ko je lahko zaradi zimskih pojavov ogrožen normalen potek prometa.

08.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 8. novembra 2018

Zaradi zaključka novembrskih praznikov je konec tedna, zlasti v nedeljo popoldne in zvečer, na avtocestah pričakovati povečan promet proti urbanim središčem, prav tako proti mejnim prehodom. V nedeljo zvečer in v ponedeljek je pričakovati povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. Med napovedanimi delovnimi zaporami opozarjamo na območje cestninske postaje Dob na dolenjski avtocesti, na odseku med Ivančno Gorico in Bičem, kjer bo promet zaradi popravila vozišča urejen le po enem pasu, in sicer v ponedeljek v smeri proti Novemu mestu in od torka do petka v smeri proti Ljubljani.

02.11.2018 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 2. novembra 2018

Zaradi praznika v Avstriji bo v petek in soboto povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. V četrtek, 1. novembra 2018, je v številnih evropskih državah praznik, ko velja prepoved za tovorna vozila. V Sloveniji v sredo in četrtek med 8. in 21. uro velja prepoved tovornega prometa nad 7,5 t. Pred prepovedjo in po njej bo na slovenskih avtocestah povečan tovorni promet, na mejnih prehodih s Hrvaško pa za tovorna vozila pričakujemo tudi daljše čakalne dobe. Zaradi dežja in nižjih temperatur opozarjamo voznike, naj ob morebitnih padavinah pričakujejo tudi zasnežene ceste čez višje prelaze.

25.10.2018 VEČ
Splošne novice
Srečanje z ministrico za infrastrukturo

Predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic se je sestal z ministrico za infrastrukturo mag. Alenko Bratušek. Na srečanju sta s sodelavci pregledala celotno področje sodelovanja med obema institucijama, ki je zelo široko in še posebej v zadnjem času tudi zelo intenzivno.

23.10.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ