Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Splošne novice
Obvestilo uporabnikom o sferičnem snemanju delov dolenjske avtoceste

Uporabnike avtocest obveščamo, da se bodo v naslednjem tednu izvajale meritve mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja na delih avtoceste A2, in sicer v torek, 29. septembra 2020 na odseku med Brežicami in Obrežjem (vključno s počivališčem Grm in priključkom Trebnje zahod) in v sredo, 30. septembra na odseku med Grosupljem in Bičem (vključno s počivališčem Cikava in Podsmreka).

25.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 1. oktobra 2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplival tudi začetek študijskega leta. Na mejnih prehodih je zaradi nadzora prometa in potnikov še naprej pričakovano čakanje. Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla, ki zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu in lahko prihaja do prometnih nesreč zaradi naleta. Zaradi vse krajšega dneva in slabše vidljivosti  priporočamo še posebno pazljivost na cesti, zmanjšanje hitrosti, povečanje varnostne razdalje in uporabo meglenk. 

24.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 24. septembra 2020

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla. Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplivalo tudi pričakovano čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka po eni polovici ceste dvosmerno, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim; ta bo med priključkoma Selo in Šempeter pri Gorici zaradi prestavitve zapore na drugo polovico hitre ceste zaprta v obeh smereh od sobote, 19. septembra 2020, od 5. ure zjutraj do nedelje, 20. septembra 2020, predvidoma najpozneje do 12. ure, obvoz bo urejen po vzporedni cesti.

17.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 17. septembra 2020

S šolskim letom so se vrnile jutranje in popoldanske prometne konice. Ob koncih tedna pričakujemo več prometa med urbanimi središči in turističnimi kraji ter med Hrvaško in Avstrijo. Na mejnih prehodih je pričakovati čakanje, ostaja tudi mejni nadzor prometa in potnikov. Ta konec tedna bodo zaradi obnove vozišča zaprti priključek Grosuplje zahod (Cikava) proti Ljubljani (od petka popoldne do nedelje zvečer) ter na priključku Šentvid uvoz s Celovške ceste na gorenjsko avtocesto proti Kranju (v soboto) ter izvoz iz smeri Kranja na Celovško cesto (v nedeljo).

10.09.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 10. septembra 2020

Z začetkom šolskega leta so se vrnile jutranje in popoldanske prometne konice. Pričakujemo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov. Ta konec tedna bo na dolenjski avtocesti zaradi preplastitve na priključku Grosuplje vzhod odprt samo uvoz proti Novemu mestu, medtem ko bodo ostali trije kraki priključka zaprti za promet. Med obsežnejšimi obnovami so aktualna dela na gorenjski avtocesti med Brezjami in priključkom Kranj zahod, na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Turniščem ter na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

03.09.2020 VEČ
Finančne novice
Objava nerevidiranega polletnega poročila

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi 112. in 113. člena Zakona o trgu finančnih instrumentov objavlja nerevidirano poročilo o poslovanju družbe DARS d.d. v prvem polletju 2020.

31.08.2020 VEČ
Splošne novice
Začela so se izkopna dela druge cevi predora Karavanke

Predsednik uprave mag. Valentin Hajdinjak in člani uprave družbe DARS so si skupaj z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem ogledali izkopna dela druge cevi predora Karavanke, ki so se pričela ta teden. Ob tej priložnosti so se srečali tudi z Asimom Cengizom, članom uprave turške družbe Cengiz İnşaat, ki je bila izbrana za izvajalca del.

28.08.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 3. septembra 2020

Z zaključkom počitnic v Sloveniji se vračajo bolj obremenjene jutranje in popoldanske prometne konice. Ker se počitnice zaključujejo tudi v večjem delu Evrope, pričakujemo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in čakanje na mejnih prehodih, kjer ostaja nadzor prometa in potnikov.

27.08.2020 VEČ
Splošne novice
Preplastitev gorenjske avtoceste med priključkoma Brezje in Kranj zahod proti Ljubljani

Po lanski preplastitvi smernega vozišča gorenjske avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam sledi letos še preplastitev druge polovice avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Gradbena dela bodo stekla predvidoma v ponedeljek, 7. septembra 2020. Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

25.08.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ