Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Uprava DARS v novi zasedbi

25.10.2007
 
Mag. Tomislav Nemec (rojen 1962, Ljutomer) je osnovno šolo in gimnazijo obiskoval v Ljutomeru, nato pa v Ljubljani nadaljeval prvostopenjski študij geodezije na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo. Študij je nadaljeval na Ekonomski poslovni fakulteti v Mariboru, kjer je končal univerzitetni študij ekonomije - smer denarništvo in finance. Podiplomski študij je nadaljeval na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, kjer je magistriral na smeri menedžment kakovosti storitev. Svojo poklicno pot je začel leta 1986 na Geodetski upravi v Ljutomeru. Med letoma 1993 in 1998 je vodil upravni odbor pri stanovanjskem skladu v Občini Ljutomer. Od imenovanja leta 1995 za načelnika upravne enote je zaposlen na upravni enoti Ljutomer.

Dr. Žan Jan Oplotnik, rojen leta 1972, je doktor ekonomskih znanosti, z akademskim nazivom docent za področje financ in mednarodne ekonomije. Kot višji znanstveni sodelavec je zadnjih deset let sodeloval z več raziskovalnimi inštituti doma in v tujini, kot svetovalec pa s podjetji in institucijami javnega kot tudi zasebnega sektorja. Strokovno se ukvarja z modeli financiranja gospodarske infrastrukture, finančnimi trgi, mednarodnimi financami, gospodarskimi gibanji in fiskalno decentralizacijo. Je soavtor finančnega dela Resolucije o Nacionalnem program izgradnje avtocest, finance in finančni inženering pa sta tudi njegovi osnovni področji upravljanja v družbi DARS d.d. V bibliografski bazi Cobiss je mogoče pod njegovim (so)avtorstvom najti več kot 100 zapisov znanstvenih ter strokovnih člankov, nekaj monografskih publikacij in referatov na različnih znanstvenih ter strokovnih konferencah, ipd. Je član vladnega Strateškega sveta RS za gospodarski razvoj in strokovnega sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev, kot predavatelj pa nosilec več predmetov s področja financ in mednarodne ekonomije na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru.

Boštjan Rigler (1973, Škofljica) je zaključil študij na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo na Univerzi v Ljubljani - smer gradbeništvo-promet in pridobil naziv univerzitetnega diplomiranega inženirja gradbeništva. V letih 1999-2000 je bil zaposlen na Ministrstvu za promet, in sicer v Direkciji RS za ceste v sektorju za planiranje investicij na državnem cestnem omrežju in prometni varnosti. Od 2000 do 2001 je bil zaposlen v družbi Hidroconsulting d.o.o., kjer se je ukvarjal s hidrogeološkim raziskovanjem in svetovanjem. V letih 2001-2006 je bil tehnični direktor v družbi Komunalne gradnje d.o.o., leta 2006 pa je bil izvoljen za župana občine Škofljica; to funkcijo opravlja še sedaj. Njegovo področje bo zlasti organizacija gradnje in obnove avtocest.
 
Minister za promet Radovan Žerjav je na novinarski konferenci po seji vlade po poročanju STA izrazil prepričanje, da so s takšnim oblikovanjem uprave DARS d.d. postavili kompetentno ekipo. "Z Nemcem dobivamo odličnega vodjo poslovnih procesov, z Oplotnikom odličnega finančnega strokovnjaka, ki je že zdaj svetoval upravi Darsa, z Rigelnikom pa strokovnjaka na področju gradbeništva," je dejal.

Vira: Ministrstvo za promet, STA




Nazaj