Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

DARS v akciji nadzora mednarodnih prevozov potnikov

22.05.2024

DARS se je pridružil evropsko usklajeni akciji nadzora nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu, ki jo 22. in 23. maja 2024 izvajamo na nadzornih točkah naših avtocest. S Policijo smo se uskladili, da bo nadzor organiziran na način, da  ne bo moteč za voznike vozil, ki niso predmet nadzora.

 

 

Prometna varnost na avtocestah je v veliki meri odvisna od tehnične brezhibnosti vozil in psihofizičnega stanja voznikov, predvsem profesionalnih voznikov (tovorna vozila, avtobusi, prevoz nevarnih snovi).

»V družbi DARS zato podpiramo izvajanje akcij poostrenega nadzora, ki prispevajo k večji varnosti vseh voznikov našega avtocestnega omrežja,«  je na avtocestnem počivališču Šmarje – Sap, kjer uslužbenci Inšpektorata RS za infrastrukturo, policije, Finančne uprave RS in DARS ob podpori Evropskega organa dela (European Labour Authority - ELA) izvajajo usmerjen in poostren nadzor nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu, poudaril mag. Aleš Cantarutti, direktor Področja upravljanja v družbi DARS. Da bo ta nadzor strokoven, varen in v skladu z najvišjimi standardi, smo na območjih nekdanjih cestninskih postaj uredili nadzorne točke.

V akcijah poostrenega nadzora avtocestnega prometa aktivno sodelujejo naši sodelavci, vzdrževalci avtocest in nadzorniki prometa, ki poskrbijo za varno preusmeritev prometa vozil, ki so predmet nadzora, na nadzorne točke ali avtocestna počivališča. Cestninski nadzorniki DARS pa se pri samih postopkih nadzora pridružijo policistom, prometnim inšpektorjem, finančni upravi in drugim nadzornim organom.

Nazaj