Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

18.10.2011
Nadzorni svet DARS d.d. je na včerajšnji redni seji med drugim obravnaval poslovanje družbe v prvih osmih mesecih letošnjega leta. Prihodki so bili v tem obdobju za dva odstotka višji od načrtovanih, v primerjavi z enakim lanskim obdobjem pa so bili višji za pet odstotkov. Na rast so vplivali zlasti prihodki od cestnin. Ti predstavljajo večino vseh prihodkov družbe in so se v obravnavanem obdobju povečali za štiri odstotke v primerjavi z enakim obdobjem lani. Pri tem so bili prihodki od vinjet višji za štiri odstotke, prihodki od cestnin tovornega prometa pa za tri odstotke.

Odhodki družbe so bili v prvih osmih mesecih letošnjega leta za dva odstotka nad načrtovanimi, medtem ko presegajo lanske v enakem obdobju za osem odstotkov. Na rast odhodkov so vplivali predvsem odpisi vrednosti – amortizacija. Družba je namreč v letošnjem letu povečala amortizacijske stopnje in s tem vplivala na rast odhodkov iz tega naslova.

Ustvarjeni čisti dobiček v prvih osmih mesecih letos presega načrtovano vrednost za dva odstotka, medtem ko zaostaja za primerljivim iz leta 2010.

Nadzorni svet se je seznanil s tekočo problematiko podizvajalcev. Kakor je znano, je DARS d.d. takoj sprejel pobudo Vlade RS za reševanje z arbitražo.

Nazaj