Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Informacija s seje Nadzornega sveta DARS d.d.

22.06.2011
Nadzorni svet DARS d.d. se je na včerajšnji, 27. redni seji med drugim seznanil s poslovanjem družbe v prvih štirih mesecih letošnjega leta. Nadzorniki so ugotovili, da družba posluje v skladu s poslovnim načrtom, pri čemer so odhodki oz. stroški celo nekoliko nižji od načrtovanih za prvo tretjino leta. DARS d.d. je v prvih štirih mesecih letošnjega leta posloval tudi z višjim čistim dobičkom v primerjavi z enakim obdobjem leta 2010.

Prihodki so bili v prvih štirih mesecih realizirani v višini načrtovanih, v primerjavi z lanskim obdobjem pa so bili višji za štiri odstotke. Na rast so vplivali zlasti prihodki od cestnin, ki so se v obravnavanem obdobju povečali za tri odstotke glede na enako obdobje lani.

Odhodki družbe so bili v letošnjih prvih štirih mesecih za tri odstotke pod načrtovano vrednostjo. V primerjavi z realiziranimi odhodki v primerljivem lanskem obdobju so bili sicer višji za dva odstotka, za kar gre razlog iskati v višjih finančnih odhodkih in odpisih vrednosti.

Ustvarjeni čisti dobiček je v prvi tretjini letošnjega leta občutno presegel tako načrtovanega kakor tudi realiziranega v enakem lanskem obdobju.

Nadzorniki DARS d.d. so se v nadaljevanju seje seznanili z aktivnostmi pri pripravi dokumentacije za javni razpis, na osnovi katerega bo DARS d.d. izbral ponudnika za izpeljavo projekta vzpostavitve elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku.

V okviru pregleda stanja del na ključnih gradbiščih je nadzorni svet izrazil zadovoljstvo nad nadaljevanjem del na zadnjem manjkajočem odseku gorenjske avtoceste, med Peračico in Podtaborom.

Nadzorniki DARS d.d. so se med drugim seznanili še s poročilom o izvrševanju Letnega plana razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2010.
Nazaj