Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 23. avgusta 2018

16.08.2018

Zaradi počitnic je še vsaj ta in prihodnja dva konca tedna pričakovati povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh. Zaradi italijanskih dopustov ga lahko pričakujemo tudi v Istri med Italijo in Hrvaško, daljše čakalne dobe pa je pričakovati predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri.

Zaradi preplastitve dotrajanega vozišča na delu odseka med Šentjakobom in Domžalami je proti Mariboru v soboto in nedeljo pričakovati zastoje, saj bo promet urejen le po enem pasu.

Tudi ta konec tedna bo prometno obremenjena primorska avtocesta, na Gorenjskem pa je pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj). Konec tedna, v soboto in nedeljo dopoldne, so na gorenjski avtocesti možni občasni zastoji zaradi povečanega prometa pred izvozom Lesce (Bled).

Zaradi ponedeljkovega praznika na Madžarskem se bo povečalo število tovornih vozil pred prehodi z Madžarsko. Enako velja za torek, ko pričakujemo povečan tovorni promet na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru bo od sobote zgodaj zjutraj, 18. avgusta 2018, do nedelje, 19. avgusta 2019, do predvidoma 16. ure zaprt vozni pas zaradi preplastitve približno kilometra dotrajanega vozišča. Promet bo urejen samo po prehitevalnem pasu, zato je pričakovati zastoje.

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje - zahod in Celje - center proti Mariboru bo predvidoma do konca avgusta potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih, v navedeni smeri je promet oviran tudi na priključku Celje - center.

Primorska avtocesta

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Zaradi asfalterskih del bo zapora na območju Ravbarkomanda predvidoma od sobote, 18. avgusta 2018, daljša za približno poldrugi kilometer, tako da bo promet po novem urejen po dveh zoženih pasovih na skupni razdalji približno 2,5 kilometra. Dela na objektu, ki je sedaj zaradi sanacije zaprt, bodo zaključena predvidoma do konca septembra 2018.

Na cestninski postaji Vrhnika so se pričela dela za rušitev cestninske postaje. Priključek Vrhnika bo tako zaprt od petka, 17. avgusta 2018, od 5. ure do ponedeljka, 20. avgusta 2018, do 5. ure. Potrebna bo še ena popolna zapora priključka, in sicer med 24. in 27. avgustom 2018.

Promet na območju nekdanje cestninske postaje Log je že urejen po obeh smernih voziščih obnovljene avtoceste, dela se nadaljujejo na območju izven cestišča in bodo zaključena predvidoma do konca septembra 2018. 

Na viaduktu Verd proti Kopru bosta do 24. avgusta 2018 med 7. in 17. uro zaradi popravil v garancijskem roku izmenično zaprta počasni in prehitevalni pas.

Na priključku Koper - center (Slavček) je zaprt uvoz proti Izoli. Uvozni krak na hitro cesto H6 bo ostal zaprt predvidoma do 30. septembra 2018. Gre za del prometnega vozlišča Slavček, ki se zaradi boljše pretočnosti prometa in varnejšega vključevanja na hitro cesto zapre vsako poletje.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Brezje in Kranj - zahod bodo v obeh smereh vožnje (proti Ljubljani in proti Jesenicam) v torek, sredo in četrtek (21., 22. in 23. avgusta 2018) potekale preplastitve poškodovanih delov vozišča. Promet bo v času del urejen samo po enem pasu in čeprav se bo izvajalec del v čim večji možni meri izognil jutranji in popoldanski konici, so možni zastoji.

Na odseku avtoceste A2 med Radovljico in Lescami bo proti Jesenicam predvidoma v torek, 21. avgusta 2018, predvidoma med 6. in 15. uro potekalo zalivanje posameznih razpok in reg na cestišču. Možni so zastoji.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odseku hitre ceste H4 med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt zaprto smerno cestišče proti Vrtojbi (Italiji). Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo bolj sončno vreme. Predvsem v hribovitem svetu je čez vikend možnost popoldanskih neviht. Do sredine tedna bo verjetnost za popoldanske nevihte razmeroma majhna, v četrtek pa se bo znova povečala. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli 30 °C.

Varnostna razdalja

Varnostna razdalja pri hitrosti 130 km/h je enaka dolžini štirih priklopnih tovornih vozil, pri hitrosti 100 km/h pa dolžini treh priklopnih tovornih vozil (več informacij).

 

 

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Priporočamo, da se vozniki med turistično sezono na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo prometni koledar.  

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj