Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 7. januarja 2020

31.12.2020

Zaradi vračanja voznikov po praznikih pričakujemo povečan promet na cestah iz smeri Hrvaške proti Avstriji, še posebej na Šentilju in Karavankah. Promet bo povečan med 1. in 3. januarjem, največ gneče pričakujemo 2. januarja 2021.

 

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

Zaradi poostrenega nadzora potnikov proti Sloveniji se predor Karavanke občasno zapira. Pričakovati je daljše čakalne dobe, možni so zastoji.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Štajerska avtocesta

Zaradi poostrenega nadzora potnikov je pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji pričakovati daljše čakalne dobe, možni so zastoji.

Na območju mejnega prehoda Šentilj proti Avstriji je vzpostavljena začasna prometna signalizacija za ureditev dodatnega prometnega pasu za tovorna vozila zaradi kontrole voznikov tovornih vozil in hitrejšega vstopa v sosednjo državo.

Istrska hitra cesta

Na istrski hitri cesti H5 je na območju nekdanjega mejnega prehoda Škofije proti Sloveniji vzpostavljena zapora prehitevalnega pasu zaradi izvajanja nadzora prometa. Dovoljeni so izredni prevozi do širine 3,50 m, za izredne prevoze večjih dimenzij je mogoč obvoz preko nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči.

Pomurska avtocesta

Do 1. aprila 2021 bo na delu odseka avtoceste A5 med Sveto Trojico in Vučjo vasjo spremenjena prometna ureditev zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Dragotinci. Promet proti Murski Soboti bo potekal po obnovljenih voznem in prehitevalnem pasu, proti Mariboru pa po voznem in delno zoženem prehitevalnem pasu.

 

Koristne informacije

Mejni prehodi

Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije nalezljive bolezni covid-19. Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Izredna sprostitev težkega tovornega prometa

Ministrstvo za infrastrukturo je Generalno policijsko upravo RS obvestilo, da je težki tovorni promet izjemoma dovoljen tudi v času od 25. decembra 2020 do 10. januarja 2021, ob nedeljah in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure (več informacij).

Vinjete 2021

Od 1. decembra 2020 so naprodaj nove vinjete z letnico 2021 v turkizni barvi. Cene vinjet ostajajo nespremenjene od leta 2013, prav tako vrste vinjet in njihove ročnosti (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO se bo v petek od jugozahoda pooblačilo, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m.

V noči na soboto se bodo padavine na zahodu okrepile in občasno segle tudi nad osrednje kraje. V soboto bo pretežno oblačno, v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo padavine. Predvsem na Gorenjskem bo lahko snežilo do nižin. Ob morju bo pihal jugo. V nedeljo bodo padavine zajele vso Slovenijo. Jugo ob morju bo oslabel.

Od ponedeljka do srede večjih padavin ne pričakujemo, se bodo pa predvidoma okrepile v četrtek, ko bo dež v večjem delu Slovenije lahko prešel v sneg. Ob koncu tedna bodo padavine manj verjetne, ponekod bo najbrž tudi nekaj sonca.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj