Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. aprila 2022

25.03.2022

Konec tedna bo na zahodni ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in priključkom Ljubljana Brdo proti Kosezam ter na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani (pred počivališčem Lom) potekala sanacija vozišča. Promet bo v območju delovnih zapor potekal po enem pasu.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Od sobote, 26. marca 2022, od 7. ure do nedelje, 27. marca 2022, do 18. ure bo na zahodni ljubljanski obvoznici A2 med razcepom Kozarje in priključkom Ljubljana Brdo proti Kosezam promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi sanacije vozišča. Hitrost v območju delovne zapore bo omejena na 60 km/h.

V soboto, 26. marca 2022, bo v razcepu Zadobrova iz smeri severne ljubljanske obvoznice H3 (Novih Jarš) na avtocesto A1 proti Štajerski promet potekal samo po voznem pasu zaradi sanacije vozišča. Hitrost v območju delovne zapore bo omejena na 60 km/h.

V nedeljo, 27. marca 2022, bo pri priključku Ljubljana Nove Jarše (Šmartinska cesta) proti Bežigradu promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi sanacije vozišča. Hitrost v območju delovne zapore bo omejena na 60 km/h.

Do 18. aprila 2022 bo na severni ljubljanski obvoznici H3 med priključkoma Ljubljana Šiška (Celovška cesta) in Ljubljana Podutik (Koseze) promet v vsako smer vožnje potekal po dveh zoženih pasovih zaradi obnove nadvoza na Podutiški cesti.

Do sredine avgusta 2022 bo na severni ljubljanski obvoznici H3 na priključku Nove Jarše (Šmartinska cesta) zaprt uvoz proti Zadobrovi zaradi preureditve priključka na Leskoškovi cesti. Zaprta sta tudi odstavni pas na območju priključka Nove Jarše v smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je po Bratislavski in Letališki cesti.

Primorska avtocesta

Od sobote, 26. marca 2022, od 7. ure do nedelje, 27. marca 2022, do 16. ure bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani pred počivališčem Lom promet potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča. Hitrost v območju delovne zapore bo omejena na 80 km/h.

V nočeh na sredo (29. in 30. marca 2022), na četrtek (30. in 31. marca 2022) in na petek (31. marca in 1. aprila 2021) bodo v nočnem času med 21. in 5. uro popolne zapore odseka primorske avtoceste A1 med Črnim Kalom in razcepom Sermin v obe smeri vožnje zaradi optimizacije požarnih algoritmov v predoru Dekani. Obvoz bo po vzporedni državni cesti.

Do začetka aprila 2022 bo zaprto smerno vozišče primorske avtoceste A1 med razcepom Sermin in predorom Dekani proti Ljubljani zaradi sanacije dilatacije na viaduktu Bivje. Promet iz smeri Kopra proti Ljubljani je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno. Zaprta sta krak razcepa Sermin, ki vodi iz smeri Škofij proti Ljubljani, ter uvoz na priključku Luka Koper proti Ljubljani. Obvoz je čez priključek Bertoki.

Štajerska avtocesta

V soboto, 26. marca 2022, od 7. ure do zgodnjih popoldanskih ur bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru na viaduktu Baba (pred predorom Jasovnik) promet potekal le po enem pasu zaradi popravila dilatacije.

V soboto, 26. marca 2022, med 8. in 17. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi preiskav voziščne konstrukcije in geodetskih del.

V soboto, 26. marca 2022, med 5. in 22. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkom Slovenska Bistrica sever in Framom proti Mariboru promet potekal samo po enem pasu zaradi asfaltiranja vozišča.

V nedeljo, 27. marca 2022, med 8. in 15. uro bo moten promet na priključkih Celje center, Celje vzhod in Celje zahod v obeh smereh vožnje zaradi preiskav voziščne konstrukcije in geodetskih del.

V ponedeljek in torek, 28. in 29. marca 2022, med 8. in 18. bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico proti Mariboru zaprt počasni pas zaradi del na optičnem omrežju.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto in nedeljo pretežno jasno, sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek. V torek bo na vzhodu še dokaj sončno, drugod bo ob jugozahodnem vetru pretežno oblačno. Od srede naprej bo vreme nestalno, občasno bo deževalo.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj