Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. septembra 2023

22.09.2023

V nedeljo bo na pomurski avtocesti med Turniščem in Dolgo vasjo spremenjena delovna zapora. V drugi fazi del bo promet potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do zaključka del na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) je po severni ljubljanski obvoznici H3 prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t.

Predvidoma do 31. oktobra 2023 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo poteka obnova vozišča (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala do 24. septembra 2023, bosta v dolžini 9,5 km zaprta prehitevalna pasova. Zaradi delovne zapore ni pričakovati daljših zastojev. V nedeljo, 24. septembra 2023, bo nastopila druga faza del, ko bo zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves prometa pa bo preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Štajerska avtocesta

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Gorenjska avtocesta

Do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Primorska avtocesta

Predvidoma do 22. septembra 2023 bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko v dolžini 800 m zaprta odstavna pasova zaradi pripravljalnih del pri izgradnji novega avtocestnega priključka Dragomer.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto oblačno in deževno. V nedeljo bo na zahodu nekaj jasnine, drugod pa bo pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu še lahko popoldne občasno rahlo dežuje. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Od torka do četrtka kaže na več sonca in suho vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj